Marius Veenvliet
Marius Veenvliet

Marius Veenvliet

wij maken werk veilig

In 1994 wilde ik als vredesmilitair een bijdrage leveren de wereld verbeteren. Na een basisopleiding van 4 maanden werd ik uitgezonden naar het zwaar geteisterde centraal Bosnië. Daar werkte ik als chauffeur 4-tonner mee aan de broodnodige hulpkonvooien.

Tijdens een van die konvooien was ik betrokken bij een arbeidsongeval. Onervaren als we waren, hadden we overigens al wel eerder wat ongelukjes gehad en schade gemaakt. Maar deze keer was het echt mis….

Tot op de dag van vandaag word ik aan deze situatie herinnerd door schouderklachten.


Jaarlijks vinden er in Nederland ongeveer 450.000 arbeidsongevallen plaats. Bijna de helft van de werknemers (220.000) heeft daardoor letsel en minimaal 1 dag verzuim. 20.000 werknemers hebben na een half jaar nog steeds letsel en verzuim. Jaarlijks hebben 50 tot 80 werknemers een arbeidsongeval met dodelijke afloop. Aan veel ongelukken houden werknemers blijvend letsel over dat hen vaak voor de rest van het leven beperkt in hun mogelijkheden.

Dit is wat ons betreft onaanvaardbaar. Zeker in een van de meest ontwikkelde landen ter wereld. Wij, IVM’ers, maken WERK VEILIG. 

Een belangrijk speerpunt daarbij is de kwaliteit van onze dienstverlening. We harmoniseren, standaardiseren en implementeren verbeteringen op basis van lessons learned. We lopen daarbij voorop en vooruit. We investeren volop in digitalisering van het primair proces en het digitaal ondersteunen van leerprocessen en online leren.

Klanttevredenheid ligt volgens ons in het verlengde van medewerkerstevredenheid. Op beide gebieden streven wij daarom naar een waardering boven de 8. Dit past volledig binnen onze strategie: Happy@Work & Operational Excellence t.b.v. Customer Delight.

Het helpt ons om onze positie te verstevigen en ons doel te behalen: Nederlands marktleider in (online) veiligheidstrainingen, QHSE management en -advies.

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel jouw ervaring