Peter Fekkes
Peter Fekkes

Peter Fekkes

teamontwikkeling, leercoach & inspirator

De kern van de zaak gaat altijd over mensen. Nooit om strategie, structuur, cultuur of systemen. Al deze elementen, en andere, zijn belangrijk, maar in de kern van de zaak gaat het altijd over het veranderen van het gedrag van mensen. De meest effectieve manier om gedrag te ontwikkelen, is teamleren. In teams leren mensen kritiek te leveren en kritiek te ontvangen, te stimuleren en bemoedigd te worden, te leren leren. De begeleiding van dit proces maakt het verschil tussen een gemiddeld team en een goed presterende ploeg, een 'High Performing Team'. Om de grote uitdagingen van onze tijd te lijf te gaan, hebben we goede mensen nodig in goed presterende teams. Mijn talent is om mensen en teams te coachen tot 'High Performing Teams'.

Mijn kernambitie is om met die teams te werken aan de belangrijke kwesties van onze tijd, zoals de energietransitie, sociale integratie van vluchtelingen en minderheden, de overgang naar een circulaire (donut) economie en andere dingen die 'our world great again' maken :-)

Deze uitdagingen vragen om meer dan goed teamwork, het vereist een open geest, (sociale) innovatie en een enorme creativiteit. Dat is mijn tweede talent: teams ontwikkelen tot creatieve en innovatieve teams, met behulp van methoden als Design Think en Social Hackathons.

Mijn derde talent? Ik geloof graag dat deze draait om genieten, om werk en ontwikkeling leuk te maken.

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel jouw ervaring