Wigger de Vries

Trainer openbaar spreken

Overzicht

Mijn naam is Wigger de Vries en ik heb altijd moeite gehad met presenteren. Een boekbespreking op de basisschool, een projectpresentatie op het hbo, het presenteren van een nieuw concept voor het management, ik vond het vreselijk. En niet alleen vreselijk, ik ervoer ook angst. 

Daar was een aantal oorzaken voor: ik had een sociale fobie, ik ben van nature geen goede spreker en ik had geen flauw idee wat nou eigenlijk een goede presentatie is. 

Omdat m’n aversie me op vele fronten belemmerde, besloot ik in 2013 dat het tijd werd om me te bekwamen en werd lid van een spreekvereniging. Daar ontmoette ik Jeroen Jonker, mijn latere compagnon. Aangemoedigd door zijn enthousiasme werd het speechen steeds leuker en begon ik me te verdiepen in technieken, verhaallijnen en stijlen. Openbaar spreken werd een passie. 

Ik ontdekte dat mijn grootste kracht ligt in het evalueren van presentaties en zien welke aanpassing de grootste impact heeft om een presentatie te verbeteren. Een prettige bijkomstigheid was dat ik door te evalueren zelf ook beter werd in het spreken voor publiek. Het leidde ertoe dat ik in 2016 derde van Nederland werd tijdens de jaarlijkse speechkampioenschappen. 

Doordat ik zelf een lang traject heb doorgemaakt weet ik precies wat er nodig is om van iemand een goede spreker te maken. Het geweldige aan het trainersvak vind ik wanneer ik zie dat mijn cursisten groeien. En dat gebeurt altijd, ongeacht het niveau waarop iemand instapt. 

Ervaringen

Wigger de Vries heeft nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Producten voor je persoonlijke ontwikkeling van Wigger de Vries

Ongecategoriseerd:

Not for humans