Dimensioneel Modelleren

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Sigma Data Learning
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Sigma Data Learning heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 36 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHuizen
22 nov. 2021 tot 23 nov. 2021
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 22 november 2021, 09:00-17:00, - , Dag 1
event 23 november 2021, 09:00-17:00, - , Dag 2

Beschrijving

In deze training gaan we diep in op Dimensioneel Modelleren. Met veel opdrachten en oefeningen krijg je het modelleren goed onder de knie. In drie dagen raak je bedreven in het maken van sterschema's. Dit helpt je in je data-analyse en rapportage. Dimensioneel Modelleren is een modelleertechniek die datamodellen laat aansluiten bij een bedrijfsproces. Door de data op te splitsen in feiten en dimensies ontstaat een helder model. Hiermee kun je eenvoudig een grote diversiteit aan vragen beantwoorden. Dimensioneel Modelleren is een standaardtechniek voor veel Business Intelligence en Analytics-oplossingen. Ook voor nieuwere data-analyse tools als Power BI is het een best practice om data te mo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Dimensioneel Modelleren, Bedrijfskundige Processen, Decision Model and Notation, SQL en Microsoft SQL Server.

In deze training gaan we diep in op Dimensioneel Modelleren. Met veel opdrachten en oefeningen krijg je het modelleren goed onder de knie. In drie dagen raak je bedreven in het maken van sterschema's. Dit helpt je in je data-analyse en rapportage. Dimensioneel Modelleren is een modelleertechniek die datamodellen laat aansluiten bij een bedrijfsproces. Door de data op te splitsen in feiten en dimensies ontstaat een helder model. Hiermee kun je eenvoudig een grote diversiteit aan vragen beantwoorden. Dimensioneel Modelleren is een standaardtechniek voor veel Business Intelligence en Analytics-oplossingen. Ook voor nieuwere data-analyse tools als Power BI is het een best practice om data te modelleren via sterschema's (zie bijvoorbeeld Understand star schema and the importance for Power BI - Power BI | Microsoft Docs). In deze training gaan we aan de slag met het zelf modelleren van data. Aan de hand van praktische casussen oefenen we veel in het correct modelleren. Dit zorgt ervoor dat je in je dagelijkse analyse-werk geen kostbare tijd verliest door verkeerde modelleerkeuzes. Aan het eind van deze training ben je in staat om sterschema’s en dimensionele datamodellen effectief toe te passen binnen jouw dagelijks werk. Je hebt ook het grotere plaatje leren kennen, en weet welke practices er binnen een Data Warehouse gebruikelijk zijn op het gebied van dimensionele modellen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Sigma Data Learning, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.