Energetische Traumaverwerking - online

Type product
Niveau
Trainer
Merel Catharijne de Waard

Energetische Traumaverwerking - online

Academie Energetische Geneeskunde
Logo van Academie Energetische Geneeskunde

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

In ons leven maken we soms dingen mee die ons voor altijd bij blijven. Het liefste denken we er niet meer aan, maar oude wonden die niet willen helen, kunnen ons overdag en ‘s nachts in onze slaap nog pijn doen. Nachtmerries, flash-backs of onverklaarbare gevoelens van onrust, verdriet, woede of angst kunnen te maken hebben met traumatische ervaringen. Ook oude patronen, die gericht waren op zo goed en gezond mogelijk door een zware tijd heen te komen, kunnen ons in ons latere leven dwars gaan zitten en de relatie met onszelf en anderen bemoeilijken. Trauma kan ten grondslag liggen aan diverse lichamelijke klachten. Daarom kunnen deze vaak worden verlicht of zelfs geheel verdwijnen als je tr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Trauma, Systemisch Werk, Familieopstellingen, HRD (Human Resources Development) en Organisatieopstellingen.

In ons leven maken we soms dingen mee die ons voor altijd bij blijven. Het liefste denken we er niet meer aan, maar oude wonden die niet willen helen, kunnen ons overdag en ‘s nachts in onze slaap nog pijn doen. Nachtmerries, flash-backs of onverklaarbare gevoelens van onrust, verdriet, woede of angst kunnen te maken hebben met traumatische ervaringen. Ook oude patronen, die gericht waren op zo goed en gezond mogelijk door een zware tijd heen te komen, kunnen ons in ons latere leven dwars gaan zitten en de relatie met onszelf en anderen bemoeilijken. Trauma kan ten grondslag liggen aan diverse lichamelijke klachten. Daarom kunnen deze vaak worden verlicht of zelfs geheel verdwijnen als je trauma wordt genezen.

Energetische traumabehandeling is een grondige, maar zachte manier om je proces te ondersteunen. Deze behandeling is niet gericht op desensitisatie of catharsis, maar als het ware op het laten smelten van bevroren herinneringen. Je zou een traumatische herinnering kunnen zien als een blok ijs. Ooit heb je je gevoelens en gedachten daarin opgeborgen. Dat voelde veilig, omdat je op dat moment niet met de heftigheid van de gebeurtenis om kon gaan. De herinnering, inclusief alle gevoelens en gedachten, is opgeborgen. Wat er overblijft is soms een plaatje aan de buitenkant van het blok ijs, soms helemaal niets, alleen dat ijs.

Op het moment dat je het ijs ‘in’ kunt, smelt het. Het voelt als het heropenen van de ervaring. Niet om je gevoelens erover te verdoven, maar om de ervaring werkelijk te zien en te ervaren, vanuit een basis van oervertrouwen, mededogen en liefde. Wat volgt, is meestal een multi-dimensionaal inzicht in een ervaring die eerst plat en betekenisloos was. Gevoelens van angst, boosheid en onrust verdwijnen en worden vervangen door helderheid, begrip en acceptatie.

Energetisch therapeuten kunnen leren hoe ze dit proces kunnen bevorderen en hoe ze het proces weer kunnen openen als de cliënt op een blokkade stuit. Energetische therapie biedt een vorm die niet noodzakelijkerwijs verbaal naar de ervaring toe leidt, hoewel woorden kunnen helpen. Terwijl beroepsopleidingen je leren behandelen, is ervaring met en kennis van energetische processen bij traumaverwerking iets wat je meestal gaandeweg opdoet tijdens je werk.

Inhoud

Tijdens de online cursus “Trauma vanuit energetisch perspectief” krijg je een samenhangend overzicht van theorie vanuit verschillende hoeken en je leert een volledig traject energetische traumabehandeling uitvoeren. We kijken naar de inzichten van grondleggers van lichaamswerk, de energetische kant van EMDR en naar het werk van energetisch traumatherapeuten. Daarnaast deelt de docent haar inzichten gebaseerd op 14 jaar ervaring in een energetische praktijk met cliënten met diagnoses als PTSS, psychosegevoeligheid, bipolaire stoornis en angststoornis.

Praktisch

Je krijgt elke week een nieuwe les. De cursus bestaat uit 13 lessen.
De cursus start op 1 februari 2022. Inschrijven is al mogelijk (bovenaan de pagina), met vroegboekkorting. De cursus kost tot 1 maart 2022 slechts 75,- in plaats van 125,-.

Geaccrediteerd traject?

Om als energetisch therapeut veilig traumabehandeling te kunnen toepassen in aanvulling op de reguliere zorg, is het belangrijk dat je kunt oefenen. Je kunt je certificaat ‘Energetisch traumatherapeut’ halen met een geaccrediteerd traject.

Wil je ook je certificaat ‘Complementair ondersteuner psychose en spiritualiteit’ halen? Het geaccrediteerde traject ‘Trauma vanuit energetisch perspectief’ maakt deel uit van dat traject. Je hoeft dus niet beide trajecten aan te schaffen.

Meer

De mogelijkheid bestaat om mee te doen met de masterclass ‘Trauma energetics’ door William Redpath wanneer hij in Nederland is.

Groepssessies

Je kunt de groepssessies energetische traumaverwerking ook los van de online theoriecursus volgen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Trauma.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met Academie Energetische Geneeskunde, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.