Academy for Information & Management

Adres:

Nieuwe Prinsengracht 39
1018 EG Amsterdam

Beschrijving

AI&M is actief op het gebied van management voor de informatiesamenleving. Middels inspirerende opleidingen en grensverleggend onderzoek verkennen we hoe organisaties en individuen in deze samenleving hun betekenis kunnen vinden en waarmaken. AI&M rekent het brede gebied van organisatie en informatie tot haar aandachtsgebied; een deel van haar activiteiten is specifiek gericht op een vernieuwende …

Lees de volledige beschrijving

AI&M is actief op het gebied van management voor de informatiesamenleving. Middels inspirerende opleidingen en grensverleggend onderzoek verkennen we hoe organisaties en individuen in deze samenleving hun betekenis kunnen vinden en waarmaken. AI&M rekent het brede gebied van organisatie en informatie tot haar aandachtsgebied; een deel van haar activiteiten is specifiek gericht op een vernieuwende invulling voor het vakgebied informatiemanagement.

 
AI&M benadert informatiemanagement niet als een technische, maar als een veranderkundige discipline. Het doelmatig gebruik (en niet de ongebreidelde productie) van informatie creëert business waarde en onvermoede kansen voor een organisatie. Informatie moeten we niet proberen te beheersen, maar als een belangrijke ontwerpparameter benutten. Dit vereist een aanpak voorbij het gebruikelijke: de (subjectieve) betekenis die informatie heeft staat hierin centraal.
 
De informatiepositie die een organisatie in haar netwerk inneemt, bepaalt steeds nadrukkelijker haar identiteit en succes. Adequaat informatiemanagement is dan ook geen exclusieve zaak van een apart hiervoor aangestelde medewerker, maar van iedereen in de organisatie. Het vereist visie, kennis van zaken en persoonlijke betrokkenheid. In één term: informatieleiderschap! 

Ervaring met Academy for Information & Management?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij Academy for Information & Management? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 75.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 120.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!