Advies- en instemmingsrecht

Tijdsduur

Advies- en instemmingsrecht

Academy4-OR
Logo van Academy4-OR
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 Academy4-OR heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Het advies- en instemmingsrecht zijn de belangrijkste bevoegdheden van een ondernemingsraad. Bij een groot aantal organisatiebeslissingen kunt u als OR advies- of instemmingsplichtig zijn. Het is voor u als ondernemingsraad belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent. Wij krijgen dan ook veel vragen over deze belangrijke bevoegdheden: Wanneer mogen wij als OR ons instemmingsrecht gebruiken? Wanneer is ons advies noodzakelijk? Wat zijn de consequenties van onze adviezen of instemming? Aangezien iedere situatie weer uniek is, valt lang niet alles terug te lezen in de wet op de ondernemingsraden (WOR). De uitleg die rechters aan de artikelen geven is daarnaast ook van belang, waardoor het kennen…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Instemmingsrecht, Adviesrecht, Ondernemingsrecht, AutoCAD en AutoDesk 3ds Max.

Het advies- en instemmingsrecht zijn de belangrijkste bevoegdheden van een ondernemingsraad. Bij een groot aantal organisatiebeslissingen kunt u als OR advies- of instemmingsplichtig zijn. Het is voor u als ondernemingsraad belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent. Wij krijgen dan ook veel vragen over deze belangrijke bevoegdheden: Wanneer mogen wij als OR ons instemmingsrecht gebruiken? Wanneer is ons advies noodzakelijk? Wat zijn de consequenties van onze adviezen of instemming? Aangezien iedere situatie weer uniek is, valt lang niet alles terug te lezen in de wet op de ondernemingsraden (WOR). De uitleg die rechters aan de artikelen geven is daarnaast ook van belang, waardoor het kennen van de belangrijkste jurisprudentie noodzakelijk is. Als u zich goed wilt verdiepen in het advies- en instemmingsrecht dan volgt u deze ééndaagse training advies- en instemmingsrecht.

Programma

  • Theoretische kennis over het advies- en instemmingsrecht
  • Analyse en beoordeling advies- en instemmingsaanvraag
  • Relevante jurisprudentie
  • Gerechtelijke procedure

Resultaat

Na afloop van de training heeft u kennis opgedaan over het advies- en instemmingsrecht. U kunt zelf beoordelen of een voorgenomen besluit advies- of instemmingsplichtig is en hoe u de aanvraag het beste kunt analyseren en interpreteren.

Doelgroep 

De OR training Advies- en instemmingsrecht is bedoeld voor alle OR-leden die vragen hebben over het advies- en instemmingsrecht. 

Voorkennis

Enige basiskennis van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) is belangrijk.

Werkwijze

U kunt deze training middels een open inschrijving volgen, waarbij u met meerdere cursisten van andere ondernemingsraden gezamenlijk aan de training deelneemt. Op deze manier kunt u ervaringen met andere organisaties en OR-leden delen. Onder leiding van een ervaren trainer wordt er in de training veelvuldig gewerkt met praktijkgerichte oefenvormen, zodat u de stof direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. De open inschrijvingen vinden plaats middels een vast rooster op vaste locaties in het land.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.