OR basis (1 dag)

Tijdsduur

OR basis (1 dag)

Academy4-OR
Logo van Academy4-OR
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 Academy4-OR heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Bent u nieuw in de OR? Of heeft u behoefte aan een opfrissing? Dan is deze ééndaagse OR-basis training iets voor u! Als OR-lid is het van belang dat u inzicht heeft in de belangrijkste rechten, plichten taken en bevoegdheden van de OR en de bestuurder. Kennis van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) vormt hiervoor de basis: het fundament voor het OR-werk. In deze ééndaagse OR-basis training besteden wij aandacht aan de interpretatie van de belangrijkste rechten en plichten en de toepassing ervan in de praktijk. Vervolgens bekijken we de positie van de OR in een organisatie, het moment van invloed uitoefenen, de rollen en bijbehorende taken. Deze basistraining vergemakkelijkt uw start in de o…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Bent u nieuw in de OR? Of heeft u behoefte aan een opfrissing? Dan is deze ééndaagse OR-basis training iets voor u! Als OR-lid is het van belang dat u inzicht heeft in de belangrijkste rechten, plichten taken en bevoegdheden van de OR en de bestuurder. Kennis van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) vormt hiervoor de basis: het fundament voor het OR-werk. In deze ééndaagse OR-basis training besteden wij aandacht aan de interpretatie van de belangrijkste rechten en plichten en de toepassing ervan in de praktijk. Vervolgens bekijken we de positie van de OR in een organisatie, het moment van invloed uitoefenen, de rollen en bijbehorende taken. Deze basistraining vergemakkelijkt uw start in de ondernemingsraad.

Programma

Wet op de Ondernemingsraden (WOR)

 • Instemmingsrecht
 • Adviesrecht
 • Initiatiefrecht
 • Overlegrecht
 • Informatierecht
 • Plichten van een OR
 • Faciliteiten van een OR

Positie van de OR

 • Besluitvorming in de organisatie
 • Verhouding OR tot bestuurder en achterban

Werkwijze

 • Rollen en bijbehorende taken voorzitter, secretaris en OR lid
 • Commissies en werkgroepen
 • Verslaglegging

Resultaat

Na afloop van de training heeft u inzicht gekregen in de positie van de OR en de betekenis van medezeggenschap binnen de eigen organisatie. Bovendien beschikt u over praktische kennis en vaardigheden om uw rol als lid van de ondernemingsraad met succes in te vullen.

Doelgroep

De training ééndaagse OR basistraining is bedoeld voor nieuwe leden van een ondernemingsraad of OR-leden die graag een opfrissing willen van de belangrijkste rechten en plichten van de OR. De training kan zowel individueel (samen met andere organisaties) of met de gehele ondernemingsraad gevolgd worden.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

U kunt deze training middels een open inschrijving volgen, waarbij u met meerdere cursisten van andere ondernemingsraden gezamenlijk aan de training deelneemt. Op deze manier kunt u ervaringen met andere organisaties en OR-leden delen. Onder leiding van een ervaren trainer wordt er in de training veelvuldig gewerkt met praktijkgerichte oefenvormen, zodat u de stof direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. De open inschrijvingen vinden plaats middels een vast rooster op vaste locaties in het land.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.