EFFECTIEF SAMENWERKEN (teambuilding)

Type product
Logo van Artsmart Trainingen

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Reflecteren en Spiegelen

Iedereen ziet en denkt weer andere dingen. Als je gebruik maakt van elkaars zienswijze ga je ervaren dat je samen verder komt dan alleen. Dát is de kracht van deze training. Door mindful te kijken naar kunst, ga je ervaren hoe je samen een probleemoplossend proces kan doorlopen. Middels deze ervaringsgerichte training merkt je als deelnemer ook al snel welke kracht oprecht luisteren heeft en wat de impact van vragen stellen teweeg brengt. Dat je met vragen verder komt dan bijvoorbeeld in discussie gaan. Door te luisteren, vragen te stellen naar iemand anders zienswijze, kan men snel tot de kern komen. Hierdoor kom je in een 'creatiespiraal' : een opwaartse flow door…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Teambuilding, Samenwerken, Leiderschap, Middle management en Teammanagement.

Reflecteren en Spiegelen

Iedereen ziet en denkt weer andere dingen. Als je gebruik maakt van elkaars zienswijze ga je ervaren dat je samen verder komt dan alleen. Dát is de kracht van deze training. Door mindful te kijken naar kunst, ga je ervaren hoe je samen een probleemoplossend proces kan doorlopen. Middels deze ervaringsgerichte training merkt je als deelnemer ook al snel welke kracht oprecht luisteren heeft en wat de impact van vragen stellen teweeg brengt. Dat je met vragen verder komt dan bijvoorbeeld in discussie gaan. Door te luisteren, vragen te stellen naar iemand anders zienswijze, kan men snel tot de kern komen. Hierdoor kom je in een 'creatiespiraal' : een opwaartse flow door samen iets te creëren. Deze werkwijze kan daarna worden toegepast bij vergaderingen, team- en brainstormsessies.

De kunst van verbinden en samenwerking bestaat uit: 

  • WAARNEMEN:

Goed waarnemen gaat over je binnenwereld (je gevoel en intuïtie) in relatie tot de buitenwereld. Waar ben ik en waar is de ander op dit moment. 

  • LUISTEREN:

Echt luisteren zorgt ervoor dat we door de ander gehoord worden. Dat andere gaat ons zien. Deze wetenschap creëert een veilige omgeving.

  • VRAGEN STELLEN:

Sommigen vinden het vaak lastig om vragen te stellen, omdat ze bang zijn dat ze dom overkomen. Terwijl vanuit vragen stellen juist een kracht gaat: je hebt een nieuwsgierige houding, je wilt de diepte ingaan. Hierdoor weet je waar de ander staat en kan je starten aan 'co-creëren'; samen werken aan een gezamenlijk eindproduct.

KRITISCH ANALYTISCH DENKEN:

Misverstanden ontstaan vaak door aannames, deze worden in deze training door naar kunst te kijken uitgedaagd en doorbroken. Als individu en als groep word je uitgedaagd om het kritisch analytisch denken direct in de praktijk toe te passen. Zowel inter-persoonlijk, als in de groep komt hierdoor er een interessante dialoog op gang. Men gaat ervaren dat de eigen waarneming niet altijd de juiste hoeft te zijn, dit zorgt voor verschuivingen van inzicht. Door dit proces leer je je elkaar op verrassende wijze kennen, vormt begrip voor elkaars standpunten waardoor een betere samenwerking tot stand komt. 

UITGANGSPUNT:

Veiligheid en vertrouwen is essentieel; een basisvoorwaarde. Waarnemen, oprecht luisteren,  verschillende percepties herkennen en bij elkaar erkennen waarborgen dit vertrouwen. De wetenschap dat niets goed of fout is, maakt dat je je veilig voelt en je durft uit te spreken. Uitgangspunt is de methode van 'Visual Thinking strategies'. Een communicatievorm die gekaderd is en toch organisch verloopt. Deze methode laat men ervaren dat je samen kunt gaan bouwen op elkaars ideeën en visies. Er ontstaat een mindset die gericht is op groei. 

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.