Training Effectief Bijscholen

Type product
Tijdsduur
Logo van Bekensteyn Training & Coaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Bekensteyn Training & Coaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 32 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

De training Effectief Bijscholen is een training die inspeelt op resultaatgericht leren en bijscholen naast een vast dienstverband en de effecten daarvan op persoonlijk functioneren, gezinsleven en sociale omgeving.

Bewegingen op de arbeidsmarkt kennen een grillig verloop. Nieuwe ontwikkelingen en technologieën maken medewerkers overbodig of zorgen juist voor extra werkgelegenheid. In beide gevallen creëert studie of bijscholing kansen richting de toekomst. Ontslagen werknemers worden – wellicht na inspanningen van de werkgever – herplaatst naar een aanleunend segment op de arbeidsmarkt; voor ervaren krachten ontstaan door specialisatie mogelijkheden op verbreding van werkzaamheden of verle…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: OO (Object Oriented) Programmeren, Software Development / Ontwikkeling, Angular, Git & Github en TypeScript.

De training Effectief Bijscholen is een training die inspeelt op resultaatgericht leren en bijscholen naast een vast dienstverband en de effecten daarvan op persoonlijk functioneren, gezinsleven en sociale omgeving.

Bewegingen op de arbeidsmarkt kennen een grillig verloop. Nieuwe ontwikkelingen en technologieën maken medewerkers overbodig of zorgen juist voor extra werkgelegenheid. In beide gevallen creëert studie of bijscholing kansen richting de toekomst. Ontslagen werknemers worden – wellicht na inspanningen van de werkgever – herplaatst naar een aanleunend segment op de arbeidsmarkt; voor ervaren krachten ontstaan door specialisatie mogelijkheden op verbreding van werkzaamheden of verlenging van hun dienstverband. Kortom: de huidige tijd maakt dat de moderne werknemer voortdurend dient te werken aan zijn professionele ontwikkeling en inzetbaarheid, met als doel aantrekkelijk te blijven of te worden voor de arbeidsmarkt.

Studeren of bijscholen is voor de gemiddelde werknemer geen dagelijkse bezigheid. Voor de meesten is het zelfs lang geleden dat zij in de schoolbanken zaten. Veranderingen ten aanzien van die tijd, zoals een andere gezinssituatie en ons sociale leven, werken vaak belemmerend. Het volgen van een studie of bijscholing legt druk op persoonlijk functioneren en de thuissituatie, veroorzaakt problemen als stress en werkdruk of geeft aanleiding tot weerstand. Het gevolg hiervan kan zijn dat een studie voortijdig wordt gestopt. Alle kosten, inzet en inspanningen ten spijt…

Doel van de training Effectief Bijscholen

De training Effectief Bijscholen heeft als doel het samengaan van werken en leren te optimaliseren en de kans op een geslaagde opleiding te vergroten, door belemmeringen en valkuilen te tackelen en leerproblemen te voorkomen.

Voor wie is de training Effectief Bijscholen

De doelgroep bestaat uit deelnemers die – naast hun werk – in aanmerking komen voor bijscholing of studie, geen affiniteit [meer] hebben met leren en problemen ondervinden bij het plannen en uitvoeren van studieactiviteiten.

Er wordt bij voorkeur gewerkt in groepen van minimaal 8 tot maximaal 12 personen.

Programma

Tijdens de training Effectief Bijscholen staan onderstaande onderwerpen centraal:

 • ‘Go’ of ‘No Go’;
 • Veranderfasen;
 • Motivatie;
 • Persoonlijke omstandigheden en aandachtspunten;
 • Motivatie;
 • Zelfstandig werken;
 • Initiatief nemen;
 • Kwaliteiten en vervormingen;
 • Valkuilen en belemmeringen;
 • Stress en werkdruk;
 • Omgaan met weerstand;
 • Assertiviteit en feedback;
 • Leren leren;
 • Leerstijlen Kolb;
 • Agendabeheer;
 • Doelen stellen [SMART] en een realistische planning;
 • Zelfreflectie;
 • Persoonlijk actieplan.

Bekensteyn Training & Coaching ziet de mens als een uniek individu, dat recht heeft op zijn eigen wijze van mens zijn en mens worden. Daardoor beschouwt Bekensteyn iedere deelnemer als bijzonder, met zijn of haar individuele kwaliteiten, ontwikkelpunten, kansen en belemmeringen. In de visie van Bekensteyn zijn training en coaching instrumenten om persoonlijke effectiviteit te vergroten en individuele prestaties te verbeteren.

Er zijn nog geen ervaringen.

  Deel je ervaring

  Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

  Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.