Leiderschap, het fundament

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Leiderschap, het fundament

Berenschot Academy
Logo van Berenschot Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Berenschot Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
3 apr. 2025 tot 12 jun. 2025
Toon rooster
event 3 april 2025, 09:30-17:00, Utrecht
event 17 april 2025, 09:30-17:00, Utrecht
event 15 mei 2025, 09:30-17:00, Utrecht
event 29 mei 2025, 09:30-17:00, Utrecht
event 12 juni 2025, 09:30-17:00, Utrecht

Beschrijving

Tijdens deze leergang ontdekt u wat ervoor nodig is om een goede leider te zijn. Na afloop van deze training beschikt u over de alle fundamentele vaardigheden waarover een leider moet beschikken.

U bent onlangs gestart als leidinggevende en geeft leiding aan hoog opgeleide professionals. Nu wordt er van u verwacht om de lijnen uit te zetten, individuele teamleden op de juiste wijze aan te sturen en samen resultaten te boeken. Daarvoor wilt u over de juist leiderschapsvaardigheden beschikken. Vaardigheden om zowel bij uw leidinggevende als bij de collega’s in uw team de juiste verwachtingen te scheppen. En vaardigheden om ervoor te zorgen dat alle teamleden een waardevolle bijdrage leveren aa…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: BHV (Bedrijfshulpverlener), EHBO, Preventiemedewerker, Reanimatie en Blusmiddelen.

Tijdens deze leergang ontdekt u wat ervoor nodig is om een goede leider te zijn. Na afloop van deze training beschikt u over de alle fundamentele vaardigheden waarover een leider moet beschikken.

U bent onlangs gestart als leidinggevende en geeft leiding aan hoog opgeleide professionals. Nu wordt er van u verwacht om de lijnen uit te zetten, individuele teamleden op de juiste wijze aan te sturen en samen resultaten te boeken. Daarvoor wilt u over de juist leiderschapsvaardigheden beschikken. Vaardigheden om zowel bij uw leidinggevende als bij de collega’s in uw team de juiste verwachtingen te scheppen. En vaardigheden om ervoor te zorgen dat alle teamleden een waardevolle bijdrage leveren aan teamdoelen. Daarover gaat het in deze training.

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor leidinggevenden die sinds kort leidinggeven aan hoog opgeleide professionals, over fundamentele leiderschapsvaardigheden willen beschikken en zich willen ontwikkelen tot een inspirerende, impactvolle en goede leider. Hoe kunt u uw team het best coachen, motiveren en beïnvloeden? Tijdens deze training ontwikkelt u een leiderschapsstijl die bij u, uw team en uw organisatie past. Daarnaast leert u leiderschapsvaardigheden toe te passen en op de juiste wijze leidi...

Resultaat

Na afloop van deze training heeft u een goed beeld van uw rol en positie als leidinggevende in uw werksituatie. U beschikt over alle fundamentele vaardigheden waarover een impactvolle leider moet beschikken. Zo weet u de juiste verwachtingen te scheppen bij uw leidinggevende, leert u actief te luisteren naar teamleden, maakt u effectief gebruik van feedback en beschikt u over meer overtuigingskracht. U weet een stevige vertrouwensrelatie op te bouwen met zowel uw leidinggevende als de collega...

Programma en werkwijze

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1 – Uw plek in de organisatie
In dit eerste blok krijgt u meer inzicht in uw rol als leidinggevende binnen uw organisatie. Welk plek neemt u daarbinnen in? Wat wordt er precies van u verwacht? Wat is de verhouding met uw leidinggevende? En met welke andere stakeholders heeft u te maken? Daarnaast gaat u bewust stilstaan bij uw eigen rol en ambities als leidinggevende door uw persoonlijke profiel als leidinggevende op te stellen. Wat voor soort leider wilt u zijn?

Dag 2 – Essentiële leiderschapsvaardigheden
In dit blok gaat u zich een aantal fundamentele leiderschapsvaardigheden eigen maken. U leert gebruik te maken van effectieve communicatietechnieken om een goede vertrouwensrelatie op te bouwen met zowel uw leidinggevende als de collega’s in uw team. Bijvoorbeeld door in gesprekken actief te luisteren, samen te vatten en door te vragen. Daarnaast leert op de juiste manier feedback te geven. U leert bovendien ook zelf effectief omgaan met feedback die u krijgt. leert bovendien om te gaan met weerstand en lastige situaties. Er komen verschillende leiderschaps- en communicatiemodellen aan bod, zoals de Roos van Leary.

Dag 3 – Situationeel leiderschap
In dit blok gaan we in op het tonen van leiderschap in verschillende situaties. Hoe kunt u de verschillende collega’s in uw team effectief aansturen? Wat hebben zij nodig? En hoe gaat u om met verschillende generaties en senioriteitsniveau’s binnen uw team? Welke sturingsmechanismen kunt u toepassen? En hoe past u deze toe in verschillende situaties.

Dag 4 – Gedeeld leiderschap
Tijdens dit blok leert u uw verantwoordelijkheden als leider te delen met uw team. U leert op coachende wijze te sturen op resultaat en verantwoordelijkheid. Daarnaast leert u eigenaarschap bij medewerkers te stimuleren en zelfsturing te faciliteren. U leert collega’s respectvol en coachend te confronteren als de situatie daarom vraagt. Daarnaast leert u beïnvloedingsvaardigheden toe te passen en collega’s te motiveren.

Dag 5 – Uw rol en het team
Tijdens dit laatste blok krijgt u grondig inzicht in uw team en teamontwikkeling. Hoe ziet uw team er eigenlijk precies uit? Hoe krijgt u iedereen op één lijn? En wat is uw eigen rol binnen dit team? U gaat daarnaast reflecteren op de ontwikkeling die u gedurende dit programma heeft doorgemaakt. In hoeverre sluit het leiderschapsprofiel dat u tijdens de eerste dag voor uzelf hebt opgesteld aan op de behoeften van uw team en de organisatie?

Werkwijze

U krijgt tijdens deze leergang theoretische modellen aangereikt en gaat daarnaast ook vooral zelf praktisch aan de slag met oefeningen en casuïstiek. Zo ontwikkelt u praktische leiderschapsvaardigheden om uw effectiviteit als leidinggevende te versterken. Tijdens de leergang stelt u een persoonlijke poster samen op basis van Berenschot leiderschapsmodel, waarmee u inzicht krijgt in uw persoonlijke stijl van leidinggeven, doelstellingen en actiepunten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met Berenschot Academy, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.