Training Seniorkwalificatie Examinering (SKE)

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Lia Bijkerk
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Training Seniorkwalificatie Examinering (SKE)

Edufit BV
Logo van Edufit BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Edufit BV heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 27 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeGouda
23 jan. 2025 tot 19 jun. 2025
Toon rooster
event 23 januari 2025, 13:00-17:00, Gouda, Dag 1
event 13 februari 2025, 13:00-17:00, Gouda, Dag 2
event 13 maart 2025, 13:00-17:00, Gouda, Dag 3
event 10 april 2025, 13:00-17:00, Gouda, Dag 4
event 19 juni 2025, 13:00-17:00, Gouda, Dag 5

Beschrijving

"Edufit stimuleert persoonlijke- en professionele groei
gebaseerd op een stevig fundament."

De training leidt tot de seniorkwalificatie examinering (SKE). Deze kwalificatie is verplicht voor docenten in het hoger beroepsonderwijs die zitting hebben in een examencommissie en is daarnaast nuttig voor medewerkers, managers e.d. die werkzaam zijn in een opleidingsfunctie in een bedrijf of instelling. Na afloop van het traject beschik je over kennis en kunde met betrekking tot de kwaliteit van toetsing in een brede context. Het SKE-traject helpt om er op structurele basis voor te zorgen dat alle (groepen) betrokkenen goed voorbereid zijn op de uitvoering van de borgingstaken die ze op het gebied van toetsing hebben. Dit helpt om de kwaliteit van de toetsing naar een hoger niveau te bren…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Voice Dialogue, Procesrecht & Bewijsrecht, Verreiker, Reachtruck en Heftruckcertificaat.

"Edufit stimuleert persoonlijke- en professionele groei
gebaseerd op een stevig fundament."

De training leidt tot de seniorkwalificatie examinering (SKE). Deze kwalificatie is verplicht voor docenten in het hoger beroepsonderwijs die zitting hebben in een examencommissie en is daarnaast nuttig voor medewerkers, managers e.d. die werkzaam zijn in een opleidingsfunctie in een bedrijf of instelling. Na afloop van het traject beschik je over kennis en kunde met betrekking tot de kwaliteit van toetsing in een brede context. Het SKE-traject helpt om er op structurele basis voor te zorgen dat alle (groepen) betrokkenen goed voorbereid zijn op de uitvoering van de borgingstaken die ze op het gebied van toetsing hebben. Dit helpt om de kwaliteit van de toetsing naar een hoger niveau te brengen.

Het SKE-traject is een praktijkgerichte opleiding voor docenten, onderwijsontwikkelaars, managers in het hoger beroepsonderwijs of organisaties met een opleidingsfunctie die en/of:

  • een rol als toets-, examen- of curriculumcommissielid vervullen
  • verantwoordelijk zijn voor een deel van het curriculum en hierdoor op programma- of beleidsniveau binnen een (bedrijfs)opleiding bezig zijn met toetsing

Voorwaarde is dat de deelnemers in het bezit zijn van de Basiskwalificatie Examinering (BKE). Van de deelnemers wordt een actieve deelname verwacht.

In het SKE-traject werken deelnemers doelgericht aan een bepaald aspect van toetsing dat verbetering behoeft. Daarbij staat het toetsweb binnen de methodiek ‘De toetsing getoetst’ centraal (Van Schilt-Mol, Sluijsmans, Peters, De Beer & Jakobs, 2016). Het toetsweb bestaat uit vijf entiteiten.

In het BKE-traject houden deelnemers zich bezig met de kwaliteit van een enkele toets.

In het SKE-traject richten deelnemers zich op de kwaliteit van alle entiteiten waarbij het van belang is dat de deelnemers inzichtelijk kunnen maken hoe de entiteiten van het toetsweb samenhangen en wat de impact is van veranderingen op de verschillende onderdelen van het toetsweb.  

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Lia Bijkerk
Lia Bijkerk
trainer / onderwijskundige. Specialisatie activerend opleiden. Deskundig t.a.v. Educatie, Bewegen en Gezondheid.
8,7

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.