Executive Program The New CFO

Niveau
Tijdsduur
Logo van ESAA Executive Programs

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

ESAA Erasmus Executive Program Corporate Social Responsibility / Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Introductie

The New CFO presenteert de meest recente internationale (academische) inzichten toegespitst op het vakgebied van de CFO. Topsprekers uit de wetenschap en de internationale bedrijfspraktijk treden op en delen hun meest actuele kennis en ervaringen met de deelnemers. Er is veel veranderd in de zakelijke en monetaire wereld. De rol die de CFO heeft in relatie tot de CEO, de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen, audit-, risk- en corporate strategy committees is dynamisch. De CFO dient zich opnieuw te verdiepen in de business, de businessmodellen, de risico’s en daarnaast de veranderende relatie met share- en stakeholders. Het Executive Program ‘The New CFO’ is voor de CFO …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Arbeidsrecht, Human Resource Management (HRM), Sociaal Zekerheidsrecht, Ontslagrecht en Arbeidsvoorwaarden.

ESAA Erasmus Executive Program Corporate Social Responsibility / Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Introductie

The New CFO presenteert de meest recente internationale (academische) inzichten toegespitst op het vakgebied van de CFO. Topsprekers uit de wetenschap en de internationale bedrijfspraktijk treden op en delen hun meest actuele kennis en ervaringen met de deelnemers. Er is veel veranderd in de zakelijke en monetaire wereld. De rol die de CFO heeft in relatie tot de CEO, de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen, audit-, risk- en corporate strategy committees is dynamisch. De CFO dient zich opnieuw te verdiepen in de business, de businessmodellen, de risico’s en daarnaast de veranderende relatie met share- en stakeholders. Het Executive Program ‘The New CFO’ is voor de CFO ontwikkeld om op de relevante thema’s en dilemma’s kennis te verdiepen, om met topsprekers uit de wetenschap en ”thought-leaders” uit de internationale praktijk in discussie te gaan.

De CFO heeft in toenemende mate een strategische positie in de organisatie en is nauw betrokken bij de ontwikkeling, besluitvorming en uitvoering van de te volgen bedrijessbtrategie. Daarnaast onderhoudt de CFO intensieve relaties met de CEO, Raad van Commissarissen, aandeelhouders en andere stakeholders. Niet alleen dient de CFO de financiën, interne verslaggeving en externe communicatie op orde te hebben, de CFO heeft ook een belangrijke rol bij de besluitvorming rondom investeringen, overnames en aandelenuitgifte. Ook speelt de CFO een belangrijke rol bij de invulling van het businessmodel. De CEO en de CFO zijn verantwoordelijk om het geheel van busines- en economische cycli te interpreteren en de consequenties daaruit te trekken voor de eigen ‘business’. Zij moeten beslissen, sturen en handelen.

The New CFO is een Executive Program en biedt u de actuele thema’s uit de bestuurskamer, gepresenteerd en bediscussieerd door hoogleraren en ‘thought leaders’ uit het bedrijfsleven. Kernthema’s zijn tevens de verhouding met de CEO, risicomanagement van financiële markten, het managen van corporate value, fusies en overnames, dilemma’s in de jaarverslaggeving, Raad van Commissarissen en audit committees, corporate strategy en governance. Het persoonlijk netwerk van de organisatoren zorgt ervoor dat de meest recente cases en inzichten van Harvard (corporate strategy and governance), Wharton (strategic partnership and M&A), Insead (financial services and M&A) en London Business School (financial markets) in de sessies worden meegenomen.

The New CFO behandelt de belangrijkste thema’s die bij de positie van de CFO horen en inzichten vanuit actuele cases in de voor u relevante academische kennis, ontwikkeld in de afgelopen tien jaar. Hoogleraren, gastsprekers uit het bedrijfsleven en collega-CFO’s delen hun ervaringen. U bent daarmee op de hoogte van de uitdagingen van de CFO.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.