Talent Ontwikkel Programma

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Marieke Grondstra
Logo van Generatie STORM

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Generatie STORM biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Young professionals hebben ongelooflijk veel te brengen binnen de organisatie: innovativiteit, moedig enthousiasme, actuele kennis en een flinke dosis onbevangenheid. Zaken waar organisaties tegenwoordig wel een shot van kunnen gebruiken! We zorgen ervoor dat de young professionals zo optimaal mogelijk inzetbaar zijn binnen de organisatie zodat zowel de young professional als de organisatie groeit.

Het Talent Ontwikkel Programma is een intensief leerprogramma, vormgegeven door YEP Trainingen en Generatie STORM, dat persoonlijke ontwikkeling bewerkstelligt en een sterke relatie met de werkgever creëert. De groep bestaat uit 8 tot 12 jonge hoogopgeleide talenten die bij verschillende organisaties of afdelingen werken. Op deze manier leren de talenten niet alleen van de inhoud van de trainingen maar ook van elkaars werkervaringen. In het programma staat de bewustwording van de eigen rol en het inzetten van eigen talent en theoretische kennis centraal. Iedere cursusdag bevat een theoretische basis, de focus ligt echter op interactie en oefening. YEP STORM heeft dit programma gebaseerd op j…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Young professionals hebben ongelooflijk veel te brengen binnen de organisatie: innovativiteit, moedig enthousiasme, actuele kennis en een flinke dosis onbevangenheid. Zaken waar organisaties tegenwoordig wel een shot van kunnen gebruiken! We zorgen ervoor dat de young professionals zo optimaal mogelijk inzetbaar zijn binnen de organisatie zodat zowel de young professional als de organisatie groeit.

Het Talent Ontwikkel Programma is een intensief leerprogramma, vormgegeven door YEP Trainingen en Generatie STORM, dat persoonlijke ontwikkeling bewerkstelligt en een sterke relatie met de werkgever creëert. De groep bestaat uit 8 tot 12 jonge hoogopgeleide talenten die bij verschillende organisaties of afdelingen werken. Op deze manier leren de talenten niet alleen van de inhoud van de trainingen maar ook van elkaars werkervaringen. In het programma staat de bewustwording van de eigen rol en het inzetten van eigen talent en theoretische kennis centraal. Iedere cursusdag bevat een theoretische basis, de focus ligt echter op interactie en oefening. YEP STORM heeft dit programma gebaseerd op jarenlange ervaring met het ontwikkelen van de jongst werkende generatie. Alles wat een Young Professional aan persoonlijke ontwikkeling nodig heeft bij de eerste stappen in zijn of haar carrière is opgenomen in het programma.

Het TOP biedt talenten meerdere leercontexten die hen in staat stellen ieder op hun eigen wijze hun persoonlijke leerdoelen te realiseren. De doorlooptijd van het programma bedraagt negen maanden en de tijdsbesteding van 18 dagdelen + 4 dagdelen aanvullende opdrachten. Deelnemende trainees ontwikkelen zich snel op hoog niveau en op een toegankelijke en prettige manier.

Een toelichting op de onderdelen van het programma:

Intake

In het intakegesprek staat het management van verwachtingen en de exploratie van de leerwensen van de trainee centraal. Daarnaast komen de behoeften en wensen van de opdrachtgever aan bod en de spelregels en condities van het TOP.

 

Persoonlijk Leiderschap

Tijdens de eerste sessie Persoonlijk Leiderschap wordt gewerkt aan een persoonlijke werkgerelateerde missie, de Young Professional krijgt inzicht in zijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen.

Communicatie

In de communicatietraining gaat het om de bewustwording van hoe je verbaal en non-verbaal communiceert en een reflectie op de effectiviteit van deze communicatie. Vervolgens wordt onderzocht hoe deze effectiviteit vergroot kan worden. Presentatie vaardighedenzijn ook een belangrijk onderdeel van deze cursus. We werken met de ervaringen en praktijkkennis van de deelnemers, waardoor ervaringen direct kunnen worden toegepast in de eigen praktijk.

Organisatie Vraagstukken

We gaan op zoek naar thema’s die bij de organisaties waar de Young Professionals in dienst zijn leven. Door de verschillende werkcontexten en ervaringen van de talenten naast elkaar te leggen gaan we op zoek naar gezamenlijke aandachtsgebieden bij de Young Professionals. Zo hebben de talenten vanuit hun eigen organisatie context invloed op hun eigen ontwikkelprogramma.

 

Interactie en Feedback

Samen met een acteur ontdekken deelnemers hoe interactie werkt. Sturen, volgen, samenwerken en tegenwerken. Deze dag gaat om de theorie, in de sessie Omgaan met dynamiek wordt dit toegepast op de eigen praktijk van de deelenmers. Ook gaan we aan de slag met gesprekstechnieken als LSD (luisteren, samenvatten en doorvragen), maar ook met het structuur aanbrengen in een gesprek. Het feedback geven en ontvangen komt ook aan bod.

Samenwerking

Vanuit het domein van projectmanagement kijken we naar een goede opbouw van een project, efficiënt werken binnen het project, en een goede samenwerking binnen het projectteam. Onder andere de teamrollen van Belbin worden hierin behandeld.

Omgaan met dynamiek

In deze module worden verschillende conflicthanteringstijlen behandeld. Er wordt stilgestaan bij hoe de trainee zelf met lastige sociale situaties op het werk omgaat.Het creeren van een prettige werksfeer, het bereiken van eigen doen, het voorkomen van conflicten en het omgaan met verschillende belangen komen hierin aan bod. Met een acteur gaan de trainees dit ook echt oefenen.

Workshop Ronde

- Appreciative Inquiry (AI) kan letterlijk omschreven worden als ‘waarderend exploreren en ontdekken’. AI kan als benadering gebruikt worden om op een positieve opbouwende wijze naar mensen, organisaties en situaties te kijken.

- Social Media zal ingaan op het zakelijk gebruik van Linked-In en Twitter.

- Improvisatie Theater leert en confronteert door middel van geïmproviseerd theaterspel.

- Brainstorm technieken behandelt effectieve manieren om ideeën in een groep te verzamelen.

- Voice Diologue is een techniek die de meerdere ‘ikken’ die zich schuil houden in eenieder een stem geeft.

- Netwerken zal zich richten op het aangaan en behouden van zakelijke contacten.

Persoonlijk Leiderschap 2

In deze module zal voor de talenten de gelegenheid zijn alle verkregen inzichten en leerervaringen te beoordelen, te evalueren, toe te passen en te integreren. Door middel van leuke, creatieve oefeningen zoals het schrijven van een speech wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van de afgelopen maanden, maar ook bij toekomstige ervaringen en doelen.

Managementgame

In de managementgame wordt door middel van opdrachten de kennis die is opgedaan in de eerdere modules op een dynamische manier getoetst. De deelnemers worden individueel beoordeeld en zullen zowel schriftelijk als mondeling feedback krijgen. Op deze manier wordt een rapport aangeboden dat voor de deelnemers en opdrachtgevers van onschatbare waarde is.

Intervisie

Tijdens het programma wordt  meerdere malen de mogelijkheid geboden om buiten het programma om deel te nemen aan intervisie met mede trainees.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Marieke Grondstra - Talent Ontwikkeling
Marieke Grondstra
Talent Ontwikkeling

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.