Coaching bij Perfectionisme (9 uur)

Niveau
Tijdsduur
Logo van GORTcoaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 GORTcoaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

GORTcoaching biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Coaching bij Perfectionisme

Coaching voor perfectionisten is voor iedereen die graag beter met zijn of haar vorm van perfectionisme om wilt leren gaan. Een bepalend kenmerk van perfectionisme is het constant willen streven naar verbetering en gaat vaak samen met een gevoel dat je jezelf of je werk niet goed genoeg vindt.

Wat is perfectionisme?

Perfectionisme is een diep verlangen om alle bezigheden, handelingen en activiteiten perfect en zo precies mogelijk uit te voeren. In de basis hoeft perfectionisme geen slechte eigenschap te zijn, op het moment dat hier op de juiste manier mee omgegaan wordt kan het een hele positieve werking hebben. De verschillende vormen van perfectionisme gaan g…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Perfectionisme, Coaching, Omgaan met, Train de trainer en Co-actief coachen.

Coaching bij Perfectionisme

Coaching voor perfectionisten is voor iedereen die graag beter met zijn of haar vorm van perfectionisme om wilt leren gaan. Een bepalend kenmerk van perfectionisme is het constant willen streven naar verbetering en gaat vaak samen met een gevoel dat je jezelf of je werk niet goed genoeg vindt.

Wat is perfectionisme?

Perfectionisme is een diep verlangen om alle bezigheden, handelingen en activiteiten perfect en zo precies mogelijk uit te voeren. In de basis hoeft perfectionisme geen slechte eigenschap te zijn, op het moment dat hier op de juiste manier mee omgegaan wordt kan het een hele positieve werking hebben. De verschillende vormen van perfectionisme gaan gepaard met bepaalde symptomen.

Gezond perfectionisme is wanneer iemand zijn perfectionisme op de juiste manier kanaliseert. Deze persoon zal kritisch op zichzelf zijn maar weten wanneer een bepaald resultaat voldoende is. Anderen zullen deze persoon als bevlogen en ambitieus omschrijven. Falen zal door iemand met gezond perfectionisme vaak gezien worden als een kans om te groeien.

Ongezond perfectionisme daarentegen wordt gekenmerkt door het streven naar totale perfectie. Alleen het allerbeste is goed genoeg en zelfverwijt is aan de orde van de dag. Het belangrijkste kenmerk van deze vorm van perfectionisme is dat de zelfwaardering afhankelijk is van de prestatie. Bij falen zal iemand dit zeer persoonlijk opnemen en hier veel negatieve gevoelens bij ervaren.

Coaching voor perfectionisten

Perfectionisme heeft twee kanten. Enerzijds kan het positief zijn: je dromen en doelen zijn ambitieus en motiveren je om voortdurend te verbeteren en te groeien. Anderzijds is er het negatieve perfectionisme waarbij je jezelf afkraakt, vaak teleurgesteld bent in jezelf of je gefrustreerd voelt. Vooral deze tweede vorm van perfectionisme kan negatieve gevolgen hebben, omdat het ervoor kan zorgen dat je je zo slecht voelt over jezelf dat je steeds minder onderneemt omdat je bang bent om van de ene teleurstelling in de andere teleurstelling te vallen.

Een coach kan bij dit soort problemen goed bij helpen in het verkrijgen van inzicht in de samenhang tussen de manier waarop je denkt en de gevolgen die die manier van denken voor je kunnen hebben. De coach helpt je vervolgens te leren hoe je beter met je perfectionisme om kunt gaan, bijvoorbeeld door te kijken hoe je het op een positieve manier in zou kunnen zetten om je doelen te bereiken.

Veel voorkomende coachvragen bij coaching voor perfectionisme:

  • Hoe ben ik minder streng voor mijzelf?
  • Hoe stel ik betere doelen voor mijzelf?
  • Hoe zorg ik dat ik tevreden ben met wat ik doe?
  • Hoe beleef ik meer plezier aan mijn werk?
  • Hoe kan ik zorgen dat ik meer ontspan?

Welke coach past bij mij?

Na aanmelding zal één van de collega's van GORTcoaching contact met u opnemen om samen met u en een coach binnen uw regio te kiezen, die aansluit op uw vraagstuk. Kies altijd een coach waarvan u het idee hebt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u past. Per regio hebben wij meerdere coaches. Onze collega helpt u graag bij deze keuze!

GORTcoaching
Hart voor de mens, liefde voor het vak.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.