Leerlijn Procesontwikkeling
Startdata en plaatsen
HAS Hogeschool biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Venlo
Beschrijving
Doel
Aan de productie van voedingsmiddelen worden hoge eisen gesteld op het gebied van efficiënt produceren, productkwaliteit en -veiligheid en duurzaamheid. Aan procestechnologen de uitdaging om hierin de juiste afwegingen te maken. Dat vraagt om specifieke expertise op verschillende terreinen. In de opleiding Procesontwikkeling wordt die kennis gebundeld: alles wat je moeten weten over het ontwikkelen en optimaliseren van productielijnen.
Inhoud
De leerlijn Procesontwikkeling is opgebouwd uit vier cursussen: 1. ProceskundeDeze cursus biedt kennis over de achtergronden van veel toegepaste processen voor voedselbereiding, zoals warmtetransport en stromingsleer. 2. Unit OperationsDaarna…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Doel
Aan de productie van voedingsmiddelen worden hoge eisen gesteld op het gebied van efficiënt produceren, productkwaliteit en -veiligheid en duurzaamheid. Aan procestechnologen de uitdaging om hierin de juiste afwegingen te maken. Dat vraagt om specifieke expertise op verschillende terreinen. In de opleiding Procesontwikkeling wordt die kennis gebundeld: alles wat je moeten weten over het ontwikkelen en optimaliseren van productielijnen.
Inhoud
De leerlijn Procesontwikkeling is opgebouwd uit vier cursussen: 1. ProceskundeDeze cursus biedt kennis over de achtergronden van veel toegepaste processen voor voedselbereiding, zoals warmtetransport en stromingsleer. 2. Unit OperationsDaarnaast worden belangrijke unit operations zoals luchtbehandeling, koelen, mengen/roeren, membraanprocessen en centrifugeren behandeld. Cursisten leren de effecten van productieprocessen te doorgronden en proceskundige berekeningen uit te voeren. 3. Procestechnologie Voedselbereiding bestaat vaak uit een reeks deelprocessen. Enkele wezenlijke daarvan, zoals hitteconserveren, drogen en membraantechnologie worden in deze cursus zo behandeld dat deze te optimaliseren zijn naar verschillende doelen, zoals productkwaliteit en efficiency. Meestal is dit aan de hand van enkele formules of modellen, soms door een meer kwalitatieve beschrijving van de werkingsprincipes. 4. ConserverenKennis van conservering is van cruciaal belang om verantwoord met voedingsmiddelen om te gaan. Cursisten leren het belang en het toepassen van het samenspel tussen de conserverende horde zoals onder andere hitte, pH, aw en conserverende verpakkingsmethoden en wat het effect hiervan is op open en gesloten houdbaarheid, smaak en voedingswaarde.
Voor wie?
De leerlijn Procesontwikkeling is gericht op foodprofessionals die zich willen specialiseren in de procesmatige kant van voedingsmiddelentechnologie. Cursisten ontwikkelen een helikopterview en kunnen daardoor productkwaliteit en procestechnologie in samenhang overzien.
Certificering
Voor iedere met goed resultaat afgeronde cursus ontvang je een certificaat. Na het positief afronden van de drie onderdelen ontvang je het diploma Procesontwikking van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen.
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.