Finance voor managers

Type product

Finance voor managers

HOBP
Logo van HOBP
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,6 HOBP heeft een gemiddelde beoordeling van 9,6 (uit 100 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Volg nu Finance voor managers en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Financiële kennis is cruciaal omdat alles wat je doet moet leiden tot goede financiële resultaten: al je inspanningen om goed in de markt te staan, te vernieuwen, goed georganiseerd te zijn, en dat geheel goed te managen. In deze online cursus leer je financiën beter snappen en beoordelen. Want om wat met financiële informatie te kunnen, moet je de basis van finance begrijpen.

Overigens lijkt finance soms wel een verwarrend gebied: je kan productief zijn maar toch niet winstgevend, of omgekeerd. Je kan solvabel maar niet liquide zijn, of omgekeerd. He…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Volg nu Finance voor managers en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Financiële kennis is cruciaal omdat alles wat je doet moet leiden tot goede financiële resultaten: al je inspanningen om goed in de markt te staan, te vernieuwen, goed georganiseerd te zijn, en dat geheel goed te managen. In deze online cursus leer je financiën beter snappen en beoordelen. Want om wat met financiële informatie te kunnen, moet je de basis van finance begrijpen.

Overigens lijkt finance soms wel een verwarrend gebied: je kan productief zijn maar toch niet winstgevend, of omgekeerd. Je kan solvabel maar niet liquide zijn, of omgekeerd. Het kan aantrekkelijk zijn om schuld te hebben, of niet. Je kan administratief winst hebben, maar in de praktijk failliet worden verklaard. Uiteindelijk grijpen alle begrippen en inzichten logisch in elkaar. Het belangrijkste is dat je door alle getallen heen het verhaal blijft zien van wat er heeft plaatsgevonden. Finance voor Managers van SpeedMBA gaat fundamenteel gezien dus niet over getallen.

Deze cursus vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. De cursus is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen met professionele ambities en mensen die professioneel werkzaam zijn binnen het thema.

Doel van de cursus

Doel is om jou als manager kennis van finance bij te brengen. In deze online cursus doe je de meest basale kennis van accounting op. Ook leer je de essentiële informatie in de jaarstukken doorzien, evenals de getallen (inclusief fraude).

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de essentie van financiën: waar het echt om gaat, en de natuurwet van accounting
  • Kennis van financiële kernoverzichten: balans, V&W, cash flow, equity
  • Getallen leren lezen: ratio’s en metrieken, verhalen over en manipulatie van cijfers snappen

Doelgroep en vooropleiding

De cursus is voor iedereen die succesvoller meer van management en bedrijfsvoering wil begrijpen. Specifieker gezien, is de cursus voor iedereen voor wie het nuttig is de basis van finance te begrijpen. Advies vooropleiding: HBO bachelor.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: basisaccounting, jaarverslagen snappen, analytische blik werpen op business, verband leggen tussen getallen en hoe die zijn ontstaan, kengetallen snappen, cijfers interpreteren.

Lesmaterialen

De cursus ‘Finance voor managers’ bestaat uit een algemene introductiemodule, video’s, slides, een toets, een certificaat en het boek 'Het Bedrijf'.

Duur en studiebelasting

De cursus 'Finance voor managers' duurt 8 tot 10 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen en de opgedane kennis verrijken met omringende inzichten, duik dan nog een slag dieper in het meegeleverde e-boek. De totale studiebelasting bedraagt dan 20 tot 24 uur.

Opbouw van de cursus

'Finance voor Managers' begint met de introductiemodule van de grotere cursus waar deze cursus een onderdeel van is. Die introductiemodule is optioneel. Het geeft je het hele raamwerk waarin je alles van je business kan plaatsen. Daarmee wordt ook de positie van dit onderwerp ten opzichte van alle overige onderwerpen duidelijk. Dit deel duur ruim een half uur. Als je de introductiemodule niet kijkt, mis je niks ten aanzien van dit specifieke cursusonderwerp.  

Dan volgen de video’s van Finance. Deze duren bij elkaar 1 uur en 40 minuten. Vervolgens kan je de bijbehorende slides nog een keer in je eigen tempo doornemen. Daarna raden we je aan het betreffende hoofdstuk uit het e-boek te lezen. Ook kan je de bijbehorende toets maken. Tot slot moedigen we je aan je verder te verdiepen in het e-boek, om meer te begrijpen van de plek van Finance in de rest van alle hoofdgebieden van business.

Aantal modules

Deze cursus bestaat, naast de algemene introductie, uit 4 secties. 

Toetsing

De module heeft een set evaluatievragen, alle o.b.v. keuze tussen A, B of C. Om te slagen, moet je uiteindelijk 60% van de vragen goed hebben beantwoord.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

 

 

HOBP® | 🗂 700+ online cursussen, audioboeken, media, assessments | 🇳🇱 Taal: Nederlands | 🗓 Abonnement: 12 maanden | 🎯Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching | 📲 24/7, PC, mobiel, tablet

Onbeperkt leren doe je beter met HOBP®

De zakelijke leeromgeving van HOBP heeft naast een unieke selectie van ruim 700 online trainingen ook een groot aanbod audioboeken, assessments en leerlijnen. Verder heb je direct toegang tot o.a. de Volkskrant, het Parool, het AD en HP/ deTijd. HOBP is daarmee Nederlands grootste aanbieder van online zakelijke leermiddelen. 

Door de unieke samenwerking tussen Springest en HOBP® heb je voor slechts €295,- per jaar direct, 12 maanden toegang tot het hele leeraanbod op HOBP®

Informatie over het HOBP® onbeperkt leren abonnement op Springest

  • Abonnement 1 jaar onbeperkt online leren incl. certificaat bij afronden van cursussen
  • Leermiddelen (700+): Online cursussen, audioboeken, (persoonlijkheids)testen, e-books en meer.
  • Online media zoals HP/de Tijd, het Parool, het AD, de Volkskrant en dagblad Trouw.
  • 15 Nederlandse topopleiders en mediapartners op 1 portal samen met hoogwaardige content.
  • Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching etc. 
  • Zakelijke toepassingen zoals uitgebreide gebruikers dashboards

Start direct met leren en geef je carrière een boost!

HOBP® is lid van de NRTO en CRKBO

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.