Ervaringen met Ondernemingsraad (OR)

8,8
Gemiddelde score van Ondernemingsraad (OR) producten
Gebaseerd op 628 ervaringen
starstarstarstarstar_border
Engel koolhaas
senior director
8
Maatwerk OR cursus

"gedurende een dag in een open sfeer de verschillende belangrijke elementen om een goede OR op zetten de revu laten passeren. Erg plezierig en efficient. Marcel bracht de juiste onderwerpen aan in een open sfeer." - 06-07-2020 08:55

"gedurende een dag in een open sfeer de verschillende belangrijke elementen om een goede OR op zetten de revu laten passeren. Erg plezierig e… alles lezen - 06-07-2020 08:55

starstarstarstarstar
Hayat Soontiëns
Senior agent
10
Basiscursus (W)OR in 1 dag

"Een zinvolle training. De trainer was er vriendelijk en gaf volop ruimte voor het stellen van vragen, zonder dat de structuur van de cursus verloren ging. De training omvatte de nodige opdrachten en een leeswijzer bij de WOR. En zelfs in deze Coronatijden was de lunch heerlijk en goed verzorgd. " - 30-06-2020 18:49

"Een zinvolle training. De trainer was er vriendelijk en gaf volop ruimte voor het stellen van vragen, zonder dat de structuur van de cursus … alles lezen - 30-06-2020 18:49

starstarstarstarstar_half
Josephine Van der Weeler
Voorzitter ondernemingsraad
9
OR Training: Reorganisatie en de Ondernemingsraad

"Vorige week hebben we deze training gedaan om wat meer kennis te krijgen over reorganisaties. We hebben veel kennis opgedaan en kunnen nu op gestructureerde manier met reorganisaties overweg. We kunnen deze training zeker aanbevelen bij OR’s die met dit onderwerp te maken krijgen. " - 29-06-2020 18:34

"Vorige week hebben we deze training gedaan om wat meer kennis te krijgen over reorganisaties. We hebben veel kennis opgedaan en kunnen nu op… alles lezen - 29-06-2020 18:34

starstarstarstarstar_half
Ilse Bouwsma
OR lid
9
OR Training: Reorganisatie en de Ondernemingsraad

"De eerste dag van de training zijn we met het onderwerp reorganisaties aan de slag gegaan. Het helpt erg om structuur aan te brengen en om veel praktische zaken te bekijken. We hebben heel veel aan deze training gehad gezien de ontwikkelingen in onze organisatie. Al met al een leuke dag en leuke trainer!" - 29-06-2020 09:42

"De eerste dag van de training zijn we met het onderwerp reorganisaties aan de slag gegaan. Het helpt erg om structuur aan te brengen en om v… alles lezen - 29-06-2020 09:42

starstarstarstarstar_half
Ilse Bouwsma
OR lid
9
OR Training: OR & Arbeidsomstandigheden

"Op de tweede dag van de training hebben we ingezoomd op arbo. We wisten eigenlijk niet zo goed wat we met dit onderwerp moesten als OR, maar daar heeft deze training wel verandering in gebracht! We hebben zelf een concreet voorstel voor de bestuurder gemaakt dat in het eerstvolgende overleg besproken is en overgenomen. Heel leuk en praktisch dus. Een aanrader." - 29-06-2020 09:39

"Op de tweede dag van de training hebben we ingezoomd op arbo. We wisten eigenlijk niet zo goed wat we met dit onderwerp moesten als OR, maar… alles lezen - 29-06-2020 09:39

starstarstarstarstar_half
Sabrina Renan
Secretaris ondernemingsraad
9
OR Training: Reorganisatie en de Ondernemingsraad

"Als gevolg van de coronacrisis hebben we besloten deze training te volgen. We zijn flink geraakt als organisatie en willen graag ook in deze tijd ons steentje kunnen bijdragen. De training is praktisch en gaat in op de situatie zoals die bij ons is. We vonden het fijn dat de nadruk werd gelegd op de personele gevolgen en het hoe en waarom. Deze training helpt ons zeker om ook nu goed in gesprek te kunnen blijven met de bestuurder." - 26-06-2020 10:44

"Als gevolg van de coronacrisis hebben we besloten deze training te volgen. We zijn flink geraakt als organisatie en willen graag ook in deze… alles lezen - 26-06-2020 10:44

starstarstarstarstar_half
Sabrina Renan
Secretaris ondernemingsraad
9
OR Training: OR & Arbeidsomstandigheden

"Als OR hebben we deze training gedaan om goed beslagen ten ijs te komen in gesprek met onze bestuurder. We hebben een duidelijk beeld gekregen over hoe wij als OR kunnen bijdragen aan de arbeidsomstandigheden. We hebben sinds de training niet alleen het contact met de bestuurder en bedrijfsarts sterk verbeterd maar ook voorstellen gedaan die inmiddels zijn overgenomen. Een training met veel resultaat dus. We komen zeker terug." - 26-06-2020 10:37

"Als OR hebben we deze training gedaan om goed beslagen ten ijs te komen in gesprek met onze bestuurder. We hebben een duidelijk beeld gekreg… alles lezen - 26-06-2020 10:37

starstarstarstarstar_half
Nienke Bosmans
9
OR Training: Beïnvloed gedrag met de Roos van Leary

"Als onderdeel van een meerdaagse training zijn we aan de slag gegaan met de roos van Leary. Het is erg leuk om te zien hoe iedereen anders reageert bij een andere benadering. Ook hielp de trainingsactrice ons in te zien waarom soms de gesprekken met de bestuurder lastig zijn en hoe we hier mee om kunnen gaan. Al met al een zeer geslaagde dag!" - 24-06-2020 12:39

"Als onderdeel van een meerdaagse training zijn we aan de slag gegaan met de roos van Leary. Het is erg leuk om te zien hoe iedereen anders … alles lezen - 24-06-2020 12:39

starstarstarstarstar_half
Nienke Bosmans
9
OR Training: Basistraining Ondernemingsraad (OR)

"Met de nieuwe OR hebben we deze training gedaan. Complimenten voor de trainer om soms toch wat droge stof zo ontzettend leuk te brengen. We bleven vanaf het eerste moment geboeid. De verschillende opdrachten hielpen hier ook bij. Op deze manier hebben we ons veel eigen gemaakt en veel nieuwe inzichten gekregen. Heel erg bedankt daarvoor!" - 24-06-2020 12:36

"Met de nieuwe OR hebben we deze training gedaan. Complimenten voor de trainer om soms toch wat droge stof zo ontzettend leuk te brengen. We … alles lezen - 24-06-2020 12:36

starstarstarstarstar_half
Aukje mulder
thuisbegeleider /OR lid
9
Ondernemingsraad en achterbancommunicatie

"We zijn met 3 collega's naar de cursus geweest. We hebben een zeer motiverende dag gehad.Het was een interactieve dag. wel theorie ontvangen maar vooral praktisch bezig geweest. We zijn met een volle bagage en met veel motivatie weer naar huis gegaan. " - 18-06-2020 21:00

"We zijn met 3 collega's naar de cursus geweest. We hebben een zeer motiverende dag gehad.Het was een interactieve dag. wel theorie ontvangen… alles lezen - 18-06-2020 21:00

starstarstarstarstar_border
Simone Nienhuis
Lid Ondernemingsraad
8
Ondernemingsraad en achterbancommunicatie

"Training werd op een prettige interactieve manier gegeven.
Met leuke voorbeelden/ werkvormen en op een verbindende manier met ruimte voor het delen van ervaringen en stellen van vragen.
Veel handvaten gekregen voor de basis (en zelfs) inhoud voor een communicatieplan!

Kortom fijne training met goede inhoud!" - 18-06-2020 07:55

"Training werd op een prettige interactieve manier gegeven. Met leuke voorbeelden/ werkvormen en op een verbindende manier met ruimte voor h… alles lezen - 18-06-2020 07:55

starstarstarstarstar_half
Kevin de Kok
Plaatsvervangend Directeur
9
Voor directie en HR: Een OR... en nu?

"Als manager en plaatsvervangend directeur van Bibliotheek Zoetermeer zit ik met regelmaat met de OR om de tafel. Om mij verder te verdiepen in de processen, rechten en plichten rondom de OR besloot ik op zoek te gaan naar een passende training. Die vond ik bij TRAINIAC. Vooraf duidelijk besproken wat mijn doel bij de training was (de samenwerking met de OR nog verder verbeteren), tijdens de training volop ruimte voor casussen uit de praktijk en persoonlijke voorbeelden. Dat gecombineerd met een prettige trainer in de persoon van Nikki, een helder en beknopt naslagwerk als afsluiting en dat zorgt ervoor dat ik erg tevreden ben over de training. Ik heb TRAINIAC dan ook meteen positief aangeraden bij onze OR om te overwegen voor een volgende training." - 18-06-2020 06:46

"Als manager en plaatsvervangend directeur van Bibliotheek Zoetermeer zit ik met regelmaat met de OR om de tafel. Om mij verder te verdiepen … alles lezen - 18-06-2020 06:46

starstarstarstarstar
Pw V Dalen
Wachtchef produktie
10
Basiscursus (W)OR in 1 dag

"Duidelijke en goed georganiseerde dag cursus. Heeel veel van opgestoken , we gaan binnenkort over naar OR. We zijn nu nog PVT, en ook daarin met de omzet voor de boeg leerzame dag." - 28-05-2020 11:05

"Duidelijke en goed georganiseerde dag cursus. Heeel veel van opgestoken , we gaan binnenkort over naar OR. We zijn nu nog PVT, en ook daarin… alles lezen - 28-05-2020 11:05

starstarstarstarstar
Brenda Vroegop
Secretaris Ondernemingsraad
10
OR Training: Beïnvloed gedrag met de Roos van Leary

"Met de OR hebben we een tweedaagse training gevolgd in Bergen op Zoom onder leiding van Nikki. De locatie is rustig gelegen, goed bereikbaar en wij werden vriendelijk ontvangen in het hotel. De trainingsruimte was netjes ingericht binnen de corona maatregelen. De tafels waren uit elkaar gezet verdeeld over drie rijen. Dit werkte voor ons prettig en we konden alsnog elk OR lid zien en op die manier het gesprek met elkaar aangaan.

Nikki had de training goed voorbereid en gaf ruimte aan elke deelnemer. Opdrachten werden in twee- of drietallen gedaan waardoor de deelnemers elkaar goed leerden kennen. De mogelijkheid werd geboden om deze zowel in de trainingsruimte als buiten uit te voeren.
Nikki, bedankt voor je inzet en flexibiliteit tijdens deze trainingsdagen!" - 26-05-2020 09:14

"Met de OR hebben we een tweedaagse training gevolgd in Bergen op Zoom onder leiding van Nikki. De locatie is rustig gelegen, goed bereikbaa… alles lezen - 26-05-2020 09:14

starstarstarstarstar_half
Peter Bruinink
Lid Ondernemingsraad
9
OR Training: Verhogen toegevoegde waarde

"We hebben voor deze training gekozen omdat we proactief wilde zijn als OR. In deze dag hebben we een voorstel voor de bestuurder opgesteld (initiatiefrecht) waarvan wij vonden dat het de organisatie beter zou maken. Er is flink geoefend om alle mogelijke weerstanden te voorkomen en het voorstel zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de bestuurder. We hebben dit voorstel uit de training uiteindelijk ook gepresenteerd aan de bestuurder en met succes! Al onze voorstellen zijn aangenomen en de bestuurder heeft ons gecomplimenteerd met onze proactieve en constructieve voorstellen. Kortom: de training was bijzonder nuttig!" - 26-05-2020 07:56

"We hebben voor deze training gekozen omdat we proactief wilde zijn als OR. In deze dag hebben we een voorstel voor de bestuurder opgesteld (… alles lezen - 26-05-2020 07:56

starstarstarstarstar_half
Peter Bruinink
Lid OR/Voorzitter VGWM-Commissie
9
OR Training: OR & Arbeidsomstandigheden

"We hebben als VGWM-commissie recent deze training gedaan. Het enthousiasme waarmee de trainer aan de slag gaat werkt erg aanstekelijk. Inhoudelijk merkten we dat we flink de verdieping in konden en de trainer wist goed in te spelen op vragen en begreep hoe arbo werkt in onze organisatie. Al met al een zeer geslaagde dag!" - 26-05-2020 07:45

"We hebben als VGWM-commissie recent deze training gedaan. Het enthousiasme waarmee de trainer aan de slag gaat werkt erg aanstekelijk. Inhou… alles lezen - 26-05-2020 07:45

starstarstarstarstar_border
Rita Vogel
Ambulant begeleider
8
Aan de slag met arbo (OR)

"Een hele goeie training. Goed qua inhoud, leerzaam en goed bruikbaar binnen de organisatie. De uitleg van de hoofdtrainer was duidelijk en toegankelijk. De aanvulling van vragen en opmerkingen tegelijkertijd via chat een bonus. Praten in kleinere rooms via zoom boeiend.
Veel geleerd, enthousiast geworden om het geleerde in praktijk te brengen binnen OR en organisatie.Aan te raden!" - 25-05-2020 08:49

"Een hele goeie training. Goed qua inhoud, leerzaam en goed bruikbaar binnen de organisatie. De uitleg van de hoofdtrainer was duidelijk en t… alles lezen - 25-05-2020 08:49

starstarstarstarstar
Wim Spaanders
Voorzitter Centrale Ondernemingsraad
10
OR Training: Wet op de Ondernemingsraden (WOR)

"De eerste dag van onze tweedaagse training zijn we aan de slag gegaan met de wetgeving. Veel or-leden zagen hier tegenop, maar dat bleek niet terecht. Het was een ontzettend leuke en actieve dag waarbij iedereen veel geleerd heeft. We kunnen door alle handige tips en trucs nu ook makkelijker de koppeling maken tussen de theorie uit de wet en onze eigen praktijk. " - 22-05-2020 10:45

"De eerste dag van onze tweedaagse training zijn we aan de slag gegaan met de wetgeving. Veel or-leden zagen hier tegenop, maar dat bleek nie… alles lezen - 22-05-2020 10:45

starstarstarstarstar
Wim Spaanders
Voorzitter Centrale Ondernemingsraad
10
OR Training: Teambuilding met DISC voor de Ondernemingsraad (OR)

"We hebben de training DISC gedaan als onderdeel van een twee daagse training. Het is een ontzettend leuke manier om aan teambuilding te doen! Je leert elkaar veel beter kennen en gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. Echt een aanrader!" - 22-05-2020 10:39

"We hebben de training DISC gedaan als onderdeel van een twee daagse training. Het is een ontzettend leuke manier om aan teambuilding te doen… alles lezen - 22-05-2020 10:39

starstarstarstarstar
M Rekers
Secretaris ondernemingsraad
10
Verdiepingscursus OR

"SBI is een zeer solide partner voor onze ondernemingsraden. Ze denken mee, zijn zeer professioneel, betrokken, flexibel en bieden een top pakket aan informatie aan. Al jarenlang een vaste partner!" - 08-05-2020 10:15

"SBI is een zeer solide partner voor onze ondernemingsraden. Ze denken mee, zijn zeer professioneel, betrokken, flexibel en bieden een top pa… alles lezen - 08-05-2020 10:15

starstarstarstarstar_half
M. van de Kerkhof
Gz-psycholoog / regiebehandelaar GGZ en lid PVT
9
Starten in de OR/PvT

"Duidelijke inhoud, goed niveau, praktisch met duidelijke voorbeelden en direct toepasbaar. Vanuit de theorie naar de praktijk toe. Voldoende handvatten ook voor een beginnende PVT of OR om aan de slag te kunnen. Willem is prettig in de omgang, goed voorbereid, nauwkeurig en zorgt voor een goede interactie in de groep." - 30-04-2020 11:52

"Duidelijke inhoud, goed niveau, praktisch met duidelijke voorbeelden en direct toepasbaar. Vanuit de theorie naar de praktijk toe. Voldoende… alles lezen - 30-04-2020 11:52

starstarstarstarstar_half
Yvonne Luigjes
Onderzoeker
9
Starten in de OR/PvT

"Ik vond het heel duidelijk, verhelderend en interessant. We hebben de hele dag online training gevolgd, maar het was niet moeilijk om de aandacht er bij te houden. Willem sloot goed aan bij onze specifieke situatie. En bijzonder hoe er al verschillende formats en documenten voor ons klaar stonden om te gebruiken in de dagelijkse praktijk! " - 30-04-2020 11:42

"Ik vond het heel duidelijk, verhelderend en interessant. We hebben de hele dag online training gevolgd, maar het was niet moeilijk om de aan… alles lezen - 30-04-2020 11:42

starstarstarstarstar
Beenackers
10
Starten in de OR/PvT

"We hebben als startende PVT echt een kickstart gekregen. Ik snap nu veel beter waar ik 'ja' tegen heb gezegd toen ik plaatsnam in de PVT. Met name op het gebied van het bepalen van thema's van belang en vroeg betrokkenheid heb ik veel geleerd dat ik ook meteen in de praktijk kan brengen. Willem is ontzettend deskundig en enthousiasmerend. Hij maakt droge stof toegankelijk. Hij heeft ons ook ontzettend goed geholpen met de aanzet tot een reglement. Iets wat ons ontzettend veel tijd en hoofdbrekens zou kosten. Het feit dat hij op de achtergrond aanwezig blijft ter consultatie is ook een prettig idee. " - 30-04-2020 10:10

"We hebben als startende PVT echt een kickstart gekregen. Ik snap nu veel beter waar ik 'ja' tegen heb gezegd toen ik plaatsnam in de PVT. Me… alles lezen - 30-04-2020 10:10

starstarstarstarstar_border
karoline bozelie
gz-psycholoog
8
Starten in de OR/PvT

"Willem is een prettig persoon in de omgang, praktische insteek, zeer goed 'in de stof', gedegen, snel. Integer.

Willem kan soms te lang doorgaan met informatie 'zenden' en de tijd vergeten. Je vergeeft hem dat om hij het goed brengt en hij veel weet" - 30-04-2020 08:17

"Willem is een prettig persoon in de omgang, praktische insteek, zeer goed 'in de stof', gedegen, snel. Integer. Willem kan soms te lang d… alles lezen - 30-04-2020 08:17

starstarstarstarstar_border
G Lindeman
manager
8
Online basiscursus OR

"Ik zou normaal aan een klassikale cursus meedoen, maar door de coronacrisis kon dat niet. Deze online cursus was een goed alternatief. In een ochtend leerde je de belangrijkste artikelen uit de WOR. De cursus was interactief en leerzaam. " - 13-04-2020 19:44

"Ik zou normaal aan een klassikale cursus meedoen, maar door de coronacrisis kon dat niet. Deze online cursus was een goed alternatief. In ee… alles lezen - 13-04-2020 19:44