Ervaringen met Ondernemingsraad (OR)

8,8
Gemiddelde score van Ondernemingsraad (OR) producten
Gebaseerd op 640 ervaringen
starstarstarstarstar_border
P. Derksen
Medewerker financiële administratie
8
Online basiscursus OR

"Veel interactie met medecursisten en trainer waar ook praktijkgerichte onderwerpen worden besproken welke voor de organisatie van belang kunnen zijn.
Veel achtergrond informatie, duidelijke uitleg van een ervaren trainer.
Zeer prettig ervaren." - 17-05-2021 08:40

"Veel interactie met medecursisten en trainer waar ook praktijkgerichte onderwerpen worden besproken welke voor de organisatie van belang kun… alles lezen - 17-05-2021 08:40

starstarstarstarstar_border
Wendy Thijsebaard-Oostvogels
Zorgkundig coach
8
Basiscursus (W)OR in 1 dag

"De trainer was heel helder en duidelijk in zijn communicatie, het was goed te volgen en te begrijpen. Zeer interessant en leerzaam! Ik kan dit gebruiken voor mijn functie als OR-lid. " - 12-05-2021 17:50

"De trainer was heel helder en duidelijk in zijn communicatie, het was goed te volgen en te begrijpen. Zeer interessant en leerzaam! Ik kan d… alles lezen - 12-05-2021 17:50

starstarstarstarstar
Hidde Bosma
Adviseur
10
Blended Learning Wet op de Ondernemingsraden 'Kaders van de WOR' (voor beginnende en ervaren OR-leden)

"De taaie stof werd op een informele manier gepresenteerd. Het was een interactieve sessie waarin veel ruimte was voor vragen aan onze kant. De trainers (Laura en Brechje) wisten op al onze vragen direct een nuttig antwoord en advies uit te brengen. Al met al dus zeer geslaagd en een goede start als nieuwe OR. " - 10-05-2021 07:46

"De taaie stof werd op een informele manier gepresenteerd. Het was een interactieve sessie waarin veel ruimte was voor vragen aan onze kant. … alles lezen - 10-05-2021 07:46

starstarstarstarstar_half
Kim van Tilbug
Adviseur Vastgoed / OR lid
9
OR Training: Basistraining Ondernemingsraad (OR)

"Leuke trainingsdagen gehad waar we een goede start hebben gemaakt met onze ondernemingsraad. Fijn was dat alles volledig op onze eigen praktijk werd ingericht. We kijken uit naar een vervolg!" - 23-04-2021 10:09

"Leuke trainingsdagen gehad waar we een goede start hebben gemaakt met onze ondernemingsraad. Fijn was dat alles volledig op onze eigen prakt… alles lezen - 23-04-2021 10:09

starstarstarstarstar_half
Marieke Van den Berg
Voorzitter ondernemingsraad
9
OR Training: Reorganisatie en de Ondernemingsraad

"Deze training was een combinatie van een training en advies aangezien we een eigen casus konden inbrengen. We zitten in een reorganisatie en hadden hulp nodig om wat structuur aan te brengen. De training was heel erg nuttig voor ons. We zien door de bomen het bos weer en kunnen onze rol nu dus weer goed vervullen! " - 12-04-2021 08:08

"Deze training was een combinatie van een training en advies aangezien we een eigen casus konden inbrengen. We zitten in een reorganisatie en… alles lezen - 12-04-2021 08:08

starstarstarstarstar_half
Marieke Van den Berg
Voorzitter ondernemingsraad
9
OR Training: OR & Arbeidsomstandigheden

"Het was een heel leuke en vooral ook praktische training. De trainer had duidelijk verstand van zaken en wist dit ook om een leuke manier te brengen. We konden diep om onze eigen situatie ingaan waardoor we heel veel geleerd hebben en we er gelijk mee aan de slag kunnen na de training. " - 12-04-2021 08:06

"Het was een heel leuke en vooral ook praktische training. De trainer had duidelijk verstand van zaken en wist dit ook om een leuke manier te… alles lezen - 12-04-2021 08:06

André Zaalmink
starstarstarstarstar_half
André Zaalmink
9
(W)OR voor beginnende OR-leden (WOR)

"Het was een zeer interessante training aangezien ik nieuw in de wereld van OR ben. Je wordt in elk aspect meegenomen en uitgedaagd om verder te gaan!
Ook het naslagwerk wat toegestuurd wordt/werd is een goede aanvulling." - 08-04-2021 18:11

"Het was een zeer interessante training aangezien ik nieuw in de wereld van OR ben. Je wordt in elk aspect meegenomen en uitgedaagd om verder… alles lezen - 08-04-2021 18:11

starstarstarstarstar_border
Rachel Aalbers
Marketing Manager
8
Basiscursus (W)OR in 1 dag

"- Dag met mooie balans tussen een prima theoretische basis en het bieden van praktische handvatten;

- Ook voldoende aandacht voor de soft skills: hoe zorg je voor een goede verstandhouding met bestuurder, hoe bouw je een team met de andere OR leden etc.

Al met al een goede start voor mij als nieuw OR lid; nogmaals bedankt Angelique!" - 06-04-2021 18:34

"- Dag met mooie balans tussen een prima theoretische basis en het bieden van praktische handvatten; - Ook voldoende aandacht voor de soft… alles lezen - 06-04-2021 18:34

starstarstarstarstar_half
Chantal de Wingerd
Secretaris or
9
OR Training: Teambuilding met DISC voor de Ondernemingsraad (OR)

"Op de tweede dag van onze training hebben we disc gedaan om elkaar beter te leren kennen en makkelijk gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. Dit lag duidelijk de vinger op de juiste plek! We hebben o.b.v. de training opnieuw gekeken naar wie we zijn als or en wat we willen dat de or wordt. Heel leuk en nuttig!" - 01-04-2021 07:05

"Op de tweede dag van onze training hebben we disc gedaan om elkaar beter te leren kennen en makkelijk gebruik te maken van elkaars kwaliteit… alles lezen - 01-04-2021 07:05

starstarstarstarstar_half
Chantal de Wingerd
Secretaris or
9
OR Training: Wet op de Ondernemingsraden (WOR)

"Op dag 1 van onze twee dagen training hebben we veel nieuwe inzichten gekregen. De wet was iets waar we best even tegenop keken om te doen als or, maar door de trainer bleek de wet lang niet zo intimiderend te zijn als we hadden gedacht. We hebben veel opdrachten gedaan waardoor we zelf dingen konden ontdekken. Erg leuk!" - 01-04-2021 07:03

"Op dag 1 van onze twee dagen training hebben we veel nieuwe inzichten gekregen. De wet was iets waar we best even tegenop keken om te doen a… alles lezen - 01-04-2021 07:03

starstarstarstarstar_half
Marjolein Klein
Operationele ondersteuning/secretaris OR
9
Cursus arbeidsvoorwaarden en OR

"Cursus onder leiding van Sjanne Reijnen van OR Academy was goed online te volgen met een duidelijk schema van punten die behandeld werden. Het heeft ons inzicht gegeven in de mogelijkheden van de OR en de toepasbaarheid op onze eigen organisatie." - 29-03-2021 13:16

"Cursus onder leiding van Sjanne Reijnen van OR Academy was goed online te volgen met een duidelijk schema van punten die behandeld werden. H… alles lezen - 29-03-2021 13:16

Hayat Soontiëns
starstarstarstarstar
Hayat Soontiëns
Coach en tevens OR-secretaris
10
OR jaarverslag maken

"Een leuke cursus. Voldeed helemaal aan de verwachting, ondanks dat deze online werd gegeven ivm Corona. Mijn oorspronkelijke aarzeling over het schrijven van het jaarverslag is helemaal verdwenen, ik heb tijdens de cursus inspiratie opgedaan en ben zelfs al een eind gekomen met het schrijven zelf. Leuke groep en leuke trainer ook! " - 26-03-2021 21:23

"Een leuke cursus. Voldeed helemaal aan de verwachting, ondanks dat deze online werd gegeven ivm Corona. Mijn oorspronkelijke aarzeling over … alles lezen - 26-03-2021 21:23

starstarstarstarstar
Pw v Dalen
voorzitter OR
10
OR jaarverslag maken

"cursus Jaarverslag:
een super interressante cursus die ons zeer verder helpt en ook een berg andere inzichten gaan opleveren.
en grote aanrader.
Hele leuke groep uit verschillende takken van sport.
we gaan zeer gemotiveerd nu een heel mooi verslag maken" - 24-03-2021 13:24

"cursus Jaarverslag: een super interressante cursus die ons zeer verder helpt en ook een berg andere inzichten gaan opleveren. en grote aa… alles lezen - 24-03-2021 13:24

starstarstarstarstar_half
Wendy Dietvorst
Ambtelijk Secretaris
9
Training OR voorzitter en secretaris

"Mijn 1ste training via ZOOM. Had er mijn bedenkingen bij, maar was dit na 15 minuten al vergeten. Helmi heeft veel ervaring en heeft ons genoeg input gegeven, waarmee we aan de slag kunnen. Al met al een leerzame training.De eerste dag waren er teveel deelnemers, waardoor sommige onderwerpen teveel tijd in beslag namen.Tweede dag hadden we minder cursisten en was er genoeg tijd.
Tip: bij meer cursisten, minder onderwerpen op de agenda." - 22-03-2021 15:04

"Mijn 1ste training via ZOOM. Had er mijn bedenkingen bij, maar was dit na 15 minuten al vergeten. Helmi heeft veel ervaring en heeft ons gen… alles lezen - 22-03-2021 15:04

Beste Wendy,
Dank je wel voor je positieve ervaring met de cursus OR voorzitter en secretaris. Het is bij een online cursus altijd prettig als er minder deelnemers zijn dan bij een cursus in een lokaal. We houden daar altijd rekening mee. De eerste dag waren er 9 deelnemers. Meestal lukt het met zo'n groep om de vaart erin te houden en om de deelnemers bij het programma te betrekken. We zullen nog eens goed kijken naar het programma. De tweede dag is de vervolgdag en dan zijn er altijd minder mensen. Hierdoor kunnen we meer de diepte in. En dat wordt gewaardeerd!

- 22-03-2021 15:04
starstarstarstarstar
Niek Bruins
10
Basistraining (W)OR in 2 dagen

"De informatie was zeer behapbaar en met interessante voorbeelden uitgelegd. Ook zelf aangedragen vragen werden uitgebreid behandeld. Al met al waren het twee zeer interessante dagen en het geld meer dan waard!" - 22-03-2021 13:53

"De informatie was zeer behapbaar en met interessante voorbeelden uitgelegd. Ook zelf aangedragen vragen werden uitgebreid behandeld. Al met … alles lezen - 22-03-2021 13:53

starstarstarstarstar_half
Mieke Bongers
Hoofd planning
9
Cursus OR-voorzitter en secretaris in 1 dag

"Gezien Corona was de cursus online. In eerste instantie wilden wij wachten tot we de cursus gewoon ter plekke konden volgen. Achteraf bleek dit onnodig want het was een zeer positieve ervaring." - 18-03-2021 13:11

"Gezien Corona was de cursus online. In eerste instantie wilden wij wachten tot we de cursus gewoon ter plekke konden volgen. Achteraf bleek … alles lezen - 18-03-2021 13:11

Mariëlle Rouwenhorst-Küper
starstarstarstarstar
Mariëlle Rouwenhorst-Küper
DTP-er en secretaris OR
10
Training OR voorzitter en secretaris

"De training heb ik als zeer waardevol ervaren. Als beginnende OR en dus ook beginnende secretaris was het een training die prima aansloot bij de wensen van de deelnemers. Er was veel mogelijkheid tot personaliseren en toespitsen op de praktijk.
Vooral de tweede dag in iets kleinere kring was er een die me nog lang zal heugen in goede zin. Helmi begeleide, stuurde en gaf inzichten uit haar rijke ervaring, waarmee we voor de toekomst prima uit de voeten kunnen.
We zullen zeker vaker trainingen van haar en/of OR-academy willen volgen." - 18-03-2021 10:12

"De training heb ik als zeer waardevol ervaren. Als beginnende OR en dus ook beginnende secretaris was het een training die prima aansloot bi… alles lezen - 18-03-2021 10:12

starstarstarstarstar_border
K Hertgers
8
Cursus OR-voorzitter en secretaris in 1 dag

"Een goede cursus. Vooraf zeker bedenkingen bij het online concept, maar dat is heel goed opgepakt door Helmi. Ze wist toch een vertrouwdheid en open sfeer te creëren
Er was heel veel ruimte voor ervaring uitwisseling en ook konden issues worden ingebracht.

" - 18-03-2021 09:48

"Een goede cursus. Vooraf zeker bedenkingen bij het online concept, maar dat is heel goed opgepakt door Helmi. Ze wist toch een vertrouwdheid… alles lezen - 18-03-2021 09:48

starstarstarstarstar
Pw v Dalen
Operationeel leidinggevende en voorzitter OR
10
Training OR voorzitter en secretaris

"Voorzitter/Secretaaris OR

Een hele goede cursus, voldoende informatie en zeer leuke leermomenten.
cursusleider met zeer veel kennis van onderwerpen.
Ook leermomenten aangaande jezelf die door rollenspellen naar voren komen
echt super dagen gehad : )
" - 18-03-2021 08:51

"Voorzitter/Secretaaris OR Een hele goede cursus, voldoende informatie en zeer leuke leermomenten. cursusleider met zeer veel kennis van … alles lezen - 18-03-2021 08:51

starstarstarstarstar
Marielle Dekkers
voorzitter OR
10
Training OR voorzitter en secretaris

"Echt een waardevolle training gehad van Helmi. Veel praktijkvoorbeelden die goed toepasbaar zijn. Helmi weet waar ze het over heeft. Niveau was prima, begeleiding goed, fijne groep. De training was online, maar dit ging echt heel goed. " - 17-03-2021 14:17

"Echt een waardevolle training gehad van Helmi. Veel praktijkvoorbeelden die goed toepasbaar zijn. Helmi weet waar ze het over heeft. Niveau … alles lezen - 17-03-2021 14:17

Julie Lynn Gakes-Roemer
starstarstarstarstar_half
Julie Lynn Gakes-Roemer
Medewerker zorginstelling
9
OR Basiscursus Help, ik zit in de OR! (Starttraining startende ondernemingsraad) - Beste Opleider van Nederland 2015

"Wij, werknemers van een zorginstelling, hebben de startende ondernemingsraad cursus gevolgd via zoom die gegeven werd door Joline Wortelboer. Wij hebben de cursus als zeer leerzaam ervaren en ondanks dat we door de corona maatregelen de cursus online hebben gevolgd, was deze heel interactief. Wij hebben voldoende handvatten om als startende ondernemingsraad door te gaan en kunnen daarbij terugvallen op advies van het schateiland. Wij zijn zeer tevreden met de aangeboden cursus en zouden deze dan ook zeker aanraden aan andere zorginstellingen en/of bedrijven.
Bedankt voor je enthousiasme en kennis Joline.

Met vriendelijke groet,

Namens de ondernemingsraad van stichting Warm-Thuis" - 16-03-2021 20:07

"Wij, werknemers van een zorginstelling, hebben de startende ondernemingsraad cursus gevolgd via zoom die gegeven werd door Joline Wortelboer… alles lezen - 16-03-2021 20:07

starstarstarstarstar
Rijkers
10
Cursus OR en financieel beleid

"We hebben als OR veel aan deze training gehad. We weten dat het belangrijkste is om voorbij de cijfers te kijken en thema's uit te kiezen die voor ons het belangrijkste zijn. Het was een online training, maar wel interactief waardoor de dag voorbij vloog." - 12-03-2021 07:22

"We hebben als OR veel aan deze training gehad. We weten dat het belangrijkste is om voorbij de cijfers te kijken en thema's uit te kiezen di… alles lezen - 12-03-2021 07:22

starstarstarstarstar_half
Brian Winter
Voorzitter ondernemingsraad
9
OR Training: Wet op de Ondernemingsraden (WOR)

"De wor was niet iets waar we naar uitkeken. Maar we hebben ons vergist. Het was oprecht een leuke training met veel discussies en nieuwe ideeën. Erg de moeite waard!" - 22-02-2021 07:50

"De wor was niet iets waar we naar uitkeken. Maar we hebben ons vergist. Het was oprecht een leuke training met veel discussies en nieuwe ide… alles lezen - 22-02-2021 07:50

starstarstarstarstar_half
Brian Winter
Voorzitter ondernemingsraad
9
OR Training: Basistraining Ondernemingsraad (OR)

"We zijn als OR leden allemaal nieuw. Om deze reden leek het ons wel een goed idee om deze cursus te doen. We hebben heel veel geleerd. De trainer wist veel van onze branche en wist ons enthousiast te krijgen voor best wel taaie stof. " - 22-02-2021 07:48

"We zijn als OR leden allemaal nieuw. Om deze reden leek het ons wel een goed idee om deze cursus te doen. We hebben heel veel geleerd. De tr… alles lezen - 22-02-2021 07:48

Olaf Bodde
starstarstarstarstar_border
Olaf Bodde
QA Coordinator / OR Secretaris
8
Blended Learning Wet op de Ondernemingsraden 'Kaders van de WOR' (voor beginnende en ervaren OR-leden)

"Een goede blend tussen enthousiasme en kennis. de E-learning zat goed in elkaar en was een goede voorbereiding op de les via zoom. De handouts na de cursus zijn een handig naslagwerk. " - 16-02-2021 11:26

"Een goede blend tussen enthousiasme en kennis. de E-learning zat goed in elkaar en was een goede voorbereiding op de les via zoom. De handou… alles lezen - 16-02-2021 11:26