IT Fundamentals training

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

IT Fundamentals training

IMF Academy (International Management Forum)
Logo van IMF Academy (International Management Forum)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 IMF Academy (International Management Forum) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 48 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeCentraal in het land
4 dec. 2024 tot 11 dec. 2024
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 4 december 2024, 09:30-17:00, Centraal in het land
event 6 december 2024, 09:30-17:00, Centraal in het land
event 11 december 2024, 09:30-17:00, Centraal in het land

Beschrijving

Kennis van en inzicht in IT

De ontwikkelingen in IT volgen elkaar razendsnel op. Uw IT kennis van vandaag is vaak morgen alweer achterhaald. In deze IT training leert u als niet-IT professional de taal en terminologie van IT professionals te begrijpen. Zowel de basis van IT als de laatste trends in IT, zoals de cloud, (big) data, het Internet of Things (IoT) en Bitcoins (Blockchain) worden behandeld. Na deze training heeft u als business manager meer controle over de beslissingen in uw organisatie die met IT samenhangen. U bent niet alleen een goede gesprekspartner geworden in IT discussies, maar u zult zelfs in staat zijn IT professionals uit te dagen en hun voorstellen tegen het licht te …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Kennis van en inzicht in IT

De ontwikkelingen in IT volgen elkaar razendsnel op. Uw IT kennis van vandaag is vaak morgen alweer achterhaald. In deze IT training leert u als niet-IT professional de taal en terminologie van IT professionals te begrijpen. Zowel de basis van IT als de laatste trends in IT, zoals de cloud, (big) data, het Internet of Things (IoT) en Bitcoins (Blockchain) worden behandeld. Na deze training heeft u als business manager meer controle over de beslissingen in uw organisatie die met IT samenhangen. U bent niet alleen een goede gesprekspartner geworden in IT discussies, maar u zult zelfs in staat zijn IT professionals uit te dagen en hun voorstellen tegen het licht te houden.

Ook voor IT professionals een aanrader!

Ook voor IT professionals die binnen een IT deelgebied werkzaam zijn en een overzicht willen en nodig hebben van het brede IT vakgebied en de laatste trends daarin, is deze 3-daagse actuele en praktijkgerichte training een aanrader! Na afloop van deze training kent u alle actuele IT ontwikkelingen en wat deze voor uw organisatie kunnen betekenen en bent u een betere gesprekspartner voor uw IT collega's geworden.

Wat leert u in deze actuele IT training?

Tijdens de training worden de IT basistermen en principes behandeld, zoals bv. het verschil tussen software en middleware, populaire open source oplossingen en wanneer u deze kunt toepassen. U leert wat de impact van virtualisatie op bv. uw IT kosten is, wat de voordelen van de cloud zijn en wanneer u niét moet kiezen voor de cloud. De basisprincipes en de voor- en nadelen van agile en scrum worden besproken, evenals de kenmerken van DevOps, continuous delivery en continuous integration.

Vervolgens wordt de basiswerking van het internet uitgelegd. De werking van een webapplicatie wordt behandeld en u leert de basis van een netwerk en infrastructuur kennen die nodig is om een webapplicatie veilig en robuust aan te bieden. De meest gebruikte programmeertalen worden toegelicht (zoals Java) en de laatste trends (bv. client-side ontwikkeling en Javascript) worden besproken. Communicatie en data uitwisseling met bestaande software zijn bepalend voor het succesvol implementeren van nieuwe programmatuur in een bestaande omgeving en bepalen in hoge mate de kosten (voor nu en later). Daarnaast worden de belangrijkste ontwerpaspecten in software ontwikkeling besproken en de voordelen van het gebruik van standaarden als webservices. Ook worden een Enterprise Service Bus (ESB) en Service Oriented Architecture (SOA) behandeld.

Vervolgens komt het robuust en resilient inrichten van IT aan bod. Hoe kunnen problemen en incidenten in de IT omgeving voorkomen en snel opgelost worden? Wat is robuust nu eigenlijk? Wat doet een Disaster Recovery Center (tweede data center) en hoe werkt deze? Waarom is een database (dbms) als Oracle en SQL server nodig? Wat is service management (incident en change management)? Ook de security van het internet wordt uitgebreid besproken.

IT security is eveneens een belangrijk onderdeel van deze training. Kenmerken van data (privacygevoeligheid) en het veiligstellen van data (backup) worden behandeld. De belangrijkste bedreigingen en virussen zoals DDoS aanvallen, Man in the Middle attacks, zero-day attacks, APT (Advanced Persistent Threat), de OWASP top 10, enz, enz, worden behandeld. U leert welke security maatregelen afdoende kunnen zijn en welke tools gebruikt moeten worden. De laatste trends in IT zoals de mogelijkheden van IoT, (Big) data, AI en Machine Learning (ML) komen aan de orde evenals populaire open source oplossingen en de toepassing hiervan. Als laatste wordt uitgelegd hoe Bitcoin werkt, de veiligheid ervan en hoe Blockchain (de transactie chain) ervoor zorgt dat u veilig digitaal geld kunt overmaken zonder gebruik te maken van een bank. U leert ook hoe Blockchain technologie toegepast kan worden op andere processen.

Voor wie is deze IT training ontwikkeld?

U wilt weten wat de digitalisering van uw organisatie inhoudt? U wilt IT effectief inzetten en hier sturing aan kunnen geven? U wilt gefundeerde (investerings)beslissingen kunnen nemen op IT gebied en u heeft inzicht nodig in de cruciale IT factoren? U wilt actueel geïnformeerd zijn over de (relevante) ontwikkelingen op IT gebied? Na afloop van deze training heeft u voldoende IT kennis en inzicht om tal van IT vraagstukken te kunnen analyseren en interpreteren, de juiste en kritische vragen te stellen en bent u een gedegen gesprekspartner geworden voor al uw IT collega's.

Deze IT training is in de eerste plaats ontwikkeld voor niet-IT professionals die (nauw) samenwerken met IT experts en meer IT kennis willen hebben om op strategisch en tactisch niveau de juiste IT (investerings)beslissingen te kunnen nemen. Daarnaast is deze IT training zeer geschikt voor IT professionals die in een  IT deelgebied werken en een overzicht willen hebben van het brede vakgebied IT en de actuele ontwikkelingen daarin.

Documentatie

U ontvangt van ons het trainingsmateriaal en een naslagwerk/glossary met de IT terminologie en begrippen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met IMF Academy (International Management Forum), om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.