LeiderschapsDNA

Adres:

Berkenring 62
4881 HD Zundert

Beschrijving

 

Wat houdt de leergang precies in?

Intake
Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar uw verwachtingspatroon wat betreft de leergang. Het is voor beide partijen belangrijk dat het duidelijk wordt wat de redenen zijn waarom iemand deel wil nemen aan de leergang. Op deze manier kunnen we uw achtergrond leren kennen. 

Interactie
Hierop volgend krijgt u door middel van interactiviteit de kans om per…

Lees de volledige beschrijving

 

Wat houdt de leergang precies in?

Intake
Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar uw verwachtingspatroon wat betreft de leergang. Het is voor beide partijen belangrijk dat het duidelijk wordt wat de redenen zijn waarom iemand deel wil nemen aan de leergang. Op deze manier kunnen we uw achtergrond leren kennen. 

Interactie
Hierop volgend krijgt u door middel van interactiviteit de kans om persoonlijkheidskenmerken te ontdekken en dat op een goede manier in te zetten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van DISCOVER. 

DISCOVER is een complete toolkit voor de leiders, de change agents en professionals die nieuwe manieren willen vinden om mensen met elkaar te verbinden en teams in hun kracht te zetten om met lef en focus te bouwen aan de dynamische werkomgevingen van morgen.

De basis van DISCOVER is een gestructureerde taal die de natuurlijke talenten, de drijfveren en het gedrag van mensen, objectief en zonder een direct waarde oordeel beschrijft.

Met de DISCOVER Team canvassen maakt u zichtbaar hoe verschillen en overeenkomsten in individuele talenten, drijfveren en gedrag uiteindelijk de dynamiek binnen een team bepalen. Waar vullen talenten elkaar aan, welke drijfveren delen we en welke communicatie- en gedragsstijlen zijn zichtbaar.

Het geeft inzicht in de onderliggende waardesystemen die u hanteert en die grotendeels uw gedrag bepalen. Daardoor krijgt u ook de mogelijkheid om deze waardesystemen praktisch te benutten.

Theorie
Na de interactie wordt er gestart met colleges. Hierbij komen belangrijke managementtheorieën over leiderschapsstijlen en de variëteit over de waarheden van leiderschap aan bod.

Door welke drijfveren wordt uw gedrag bepaald?
DNA is de drager van alle erfelijke informatie die u bezit. Tijdens de leergang 'LeiderschapsDNA voor de Logisiek Manager' gaan wij samen met u op zoek naar de 'logistieke genen' die bepalend zijn voor uw leiderschapsgedrag.

In een 6-daagse leergang ontdekt u uw waarheid over leiderschap voor de Logistiek Manager. Tijdens deze leergang speelt u de hoofdrol, zodat u inzicht krijgt in uw drijfveren op het gebied van leiderschap. Hierdoor bent u in staat om uw managementfunctie verder te ontwikkelen en direct toe te passen in de dagelijkse praktijk. 

LET OP: Deze leergang bestaat uit maar liefst 14 dagdelen met in totaal 12 verschillende topsprekers! Van hoogleraren tot door de wol geverfde managers uit de praktijk. De gehele verzorging is in de prijs inbegrepen (lunch, diner, hand-outs en samenvatting in boekvorm van alle Colleges). Aangezien de Colleges worden gehouden in 2 Modules van elk 3 dagen, zorgen ook de avond-sessies (o.m. met Intervisie) voor meer diepgang en is de interactie binnen de groep deelnemers groot.

esultaat en ROI van de Leergang?

 • kortere doorlooptijden van implementaties van nieuwe klanten, processen en veranderingen door een veel groter bewustzijn van het eigen gedrag en het geven van aandacht aan en juiste benaderingswijze van stakeholders (klant, directie, collega's, medewerkers, etc.)
 • forse verkleining van de kans op het 'Peter Principle Effect'
 • grotere effectiviteit in het dagelijkse leidinggevende werk door het vinden van de juiste 'ingang', waarmee een groter draagvlak bij de stakeholders realiseerbaar is
 • verkleining van de kans dat iemand 'niet geschikt' bevonden wordt, zodat er geen onnodige kosten worden gemaakt voor outplacement, integratie op een andere functie of het werven van nieuw management

Voor wie is de leergang leiderschap geschikt?
De leergang is geschikt voor HBO/WO opgeleide managers die gedurende enige tijd werkervaring
hebben in de logistieke sector, EN in een leidinggevende rol.

Pieter Keeris van LeiderschapsDNA heeft in de afgelopen jaren een visie m.b.t. leiderschap in de logistiek ontwikkeld. Hij ontdektte dat er een spanning zit tussen de doorgaans analytisch sterke en procesmatig georiënteerde logistiek manager en de omgeving met een diversiteit aan belanghebbenden: klanten, management team, leidinggevenden en (de vaak vele) medewerkers. 

Hierbij is het van belang dat de logistiek manager ook om kan gaan met deze spanningsvelden en juist hierbij ook richting kan geven. Het leiderschap van de logistiek manager is hierbij essentieel, dit terwijl de interesse voor het gedrag van mensen niet direct voorop staat bij de logistiek manager. Naar aanleiding van deze constatering is deze Leergang ontwikkeld.

Ervaring met LeiderschapsDNA?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij LeiderschapsDNA? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 83.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 122.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!