Ervaringen met Big Data

8,6
Gemiddelde score van Big Data producten
Gebaseerd op 40 ervaringen
Daan van Mil
starstarstarstarstar
Daan van Mil
10
Masterclass Big Data

"De training Big Data was erg leerzaam en zat vol informatie. Het is een training die je in korte tijd meeneemt in de wereld van Big Data. Daarbij wordt uitgelegd hoe het gebruik van Big Data is ontstaan, waarom het een oplossing kan bieden voor bepaalde problemen en hoe het er in de praktijk uitziet. Kortom een leerzame kennismaking met het onderwerp Big Data. " - 21-10-2020 08:55

"De training Big Data was erg leerzaam en zat vol informatie. Het is een training die je in korte tijd meeneemt in de wereld van Big Data. Da… alles lezen - 21-10-2020 08:55

starstarstarstarstar
Antien Mooyaart
Medisch specialist
10
Data Science voor managers: big data, data driven, python

"Naast Josse Vessies (ook Timo Leemans en Dewi de Baat)

Ik heb een cursus gevolgd met deel 1 wat een 'gewoon cursus' programma was en deel 2 wat helemaal speciaal voor mij ontwikkeld was helemaal toegespitst op mijn vraagstelling (deep learning bij medische vraagstelling). Het was een hele goede cursus, waarbij ik precies geleerd heb wat ik wilde leren (en meer!) en dat is heel knap voor zo'n ingewikkeld onderwerp. Ik had voor het laatste deel (gepersonaliseerde traject) zelfs 2 docenten (voor 1 leerling!). Docenten zijn heel enthousiast en kundig! Niets dan lof!" - 17-08-2020 08:27

"Naast Josse Vessies (ook Timo Leemans en Dewi de Baat) Ik heb een cursus gevolgd met deel 1 wat een 'gewoon cursus' programma was en deel… alles lezen - 17-08-2020 08:27

starstarstarstarstar_half
Sonja Bloom
Controller
9
Masterclass Big Data

"Het tempo lag vrij hoog, maar de trainer weet zijn deelnemers goed bij de stof te betrekken. Hij had zelfs een interactief element ingebracht en naderhand zijn de besproken tools toegestuurd. Met name de opbouw van de masterclass was van een hoog niveau." - 17-06-2020 07:21

"Het tempo lag vrij hoog, maar de trainer weet zijn deelnemers goed bij de stof te betrekken. Hij had zelfs een interactief element ingebrach… alles lezen - 17-06-2020 07:21

starstarstarstar_halfstar_border
Schellinger
Adviseur risico & procescontrol
7
Masterclass Big Data

"Big Data betreft een leerzame cursus.
Veel weetjes over de geschiedenis, en ideeën waar Big Data voor gebruikt zou kunnen worden. Echter weinig koppeling naar het daadwerkelijke werkveld waardoor het verhaal het wat abstract blijft. " - 16-06-2020 13:15

"Big Data betreft een leerzame cursus. Veel weetjes over de geschiedenis, en ideeën waar Big Data voor gebruikt zou kunnen worden. Echter w… alles lezen - 16-06-2020 13:15

starstarstarstarstar_border
Erik Ottens
Senior organisatie-adviseur
8
Data Science voor managers: big data, data driven, python

"Opleiding geeft in 5 dagen een kick-start in het vakgebied Data Science. Leerzaam en persoonlijk qua aanpak. Ook uitdagend doordat je leert om zelf codes te programmeren in Python. Tijdens en tussen de dagen mag er meer ruimte zijn om zelf te oefenen." - 16-06-2020 10:29

"Opleiding geeft in 5 dagen een kick-start in het vakgebied Data Science. Leerzaam en persoonlijk qua aanpak. Ook uitdagend doordat je leert … alles lezen - 16-06-2020 10:29

Tim Vergoossen
starstarstarstarstar_half
Tim Vergoossen
9
Data Science voor managers: big data, data driven, python

"Ik heb de training gevolgd zonder voorgaande expertise in data-analyse of het programmeren in R en dat was een goede keuze. De training neemt je mee van wat überhaupt data-analyse is en hoe data-driven organisaties ingericht kunnen worden tot het daadwerkelijke programmeren in R en de voordelen ervan.

Aangezien R zo ontzettend veel kanten heeft, hebben we ook goede tools gegeven om ook na de training gericht aan de slag te kunnen en je vaardigheden te blijven ontwikkelen. Waar de verschillende programma's van tevoren één grote brij waren, is het nu een stuk duidelijker wanneer je wat gebruikt.

Wat beter had gekund is dat het uitleggen van de stof soms iets bondiger kon. Ido was enorm enthousiast waardoor hij ontzettend compleet wilde zijn en elk detail uitlegde. Ik had het gevoel dat dat niet altijd helemaal nodig was. Soms is het beter om iets minder te zeggen en dat goed uit te leggen dan dat je alles uitlegt, gewoon om maar zeker te zijn dat je zo compleet mogelijk bent geweest. Hierdoor was het voor ons vaak niet helemaal duidelijk waar hij helemaal naartoe wilde met de uitleg.

Wat ook beter kon, is de cursusdagen iets duidelijker structureren. Dus echt helder zeggen: "dit gaan we vandaag doen, dit is het doel". Ik had soms het idee dat we 's ochtends met een verhaal begonnen en dat dat aan het eind van de middag afliep, zonder helemaal duidelijk te hebben hoe we daar precies zijn gekomen. Dit omdat je vooraf niet helemaal weet wat de reden is dat bepaalde onderwerpen behandeld worden. Dit besef je dan pas na de trainingsdag, maar het zou fijner zijn dat je daar al eerder van bewust bent." - 01-05-2020 15:20

"Ik heb de training gevolgd zonder voorgaande expertise in data-analyse of het programmeren in R en dat was een goede keuze. De training neem… alles lezen - 01-05-2020 15:20

Rubel Bilgic
starstarstarstarstar
Rubel Bilgic
Sales
10
Masterclass Big Data

"De organisatie van de training was super! Zeer prettige samenwerking.
Erg flexibel door de training aan te passen naar een remote training.
Zeer ervaren trainer! Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over Big Data of Business Intelligence" - 02-04-2020 14:04

"De organisatie van de training was super! Zeer prettige samenwerking. Erg flexibel door de training aan te passen naar een remote training.… alles lezen - 02-04-2020 14:04

starstarstarstarstar_half
Brent Jansen
Financial Consultant
9
Masterclass Big Data

"De opbouw van de training was erg goed. Aangezien dit een introductie tot Big Data betrof, gaf de training een goede inleiding en beschreef goed de aanloop naar en ontwikkeling van Big Data. De trainer was erg enthousiast en dit zorgde er, samen met zijn uitgebreide vakkennis, voor dat de training prettig te volgen was. De training beschreef ook goed de link tussen de Big Data en onszelf en de praktijk. Overall gezien vond ik het een hele goede training. Ik denk wel dat, ondanks de pauzes, de tijdsduur van de training wel maximaal was. Het was nog goed te volgen, maar ik zou de training zeker niet langer laten duren." - 02-04-2020 07:20

"De opbouw van de training was erg goed. Aangezien dit een introductie tot Big Data betrof, gaf de training een goede inleiding en beschreef … alles lezen - 02-04-2020 07:20

Rico Borst
starstarstarstarstar_half
Rico Borst
Finance Consultant
9
Masterclass Big Data

"De masterclass big data was een enorm leerzaam traject. Mooie inleiding en 'eye openers' met betrekking tot de geschiedenis van data verwerking. Daarnaast sprak de docent op een duidelijke en goede manier waarop de materie snel eigen wordt en je deze kan toepassen op vraagstukken. Al met al een erg interessante training met enorm veel informatie voor strategische en tactische doeleinden van een bedrijf." - 02-04-2020 06:59

"De masterclass big data was een enorm leerzaam traject. Mooie inleiding en 'eye openers' met betrekking tot de geschiedenis van data verwerk… alles lezen - 02-04-2020 06:59

Jaap Molmans
starstarstarstarstar_border
Jaap Molmans
Financial Consultant
8
Masterclass Big Data

"Een boeiende training, waarbij de beginselen van Big Data op een interessante manier wordt uitgelegd door de trainer. Door middel van een paar praktische voorbeelden wordt de theorie echt inzichtelijk gemaakt. " - 31-03-2020 11:30

"Een boeiende training, waarbij de beginselen van Big Data op een interessante manier wordt uitgelegd door de trainer. Door middel van een pa… alles lezen - 31-03-2020 11:30

Marit Pekelsma
starstarstarstarstar_half
Marit Pekelsma
9
Masterclass Big Data

"Leuke, boeiende sessie met humor over Big Data. Niet alleen voor financials maar ook voor andere functieprofielen interessant om het ontstaan van Big Data tot je te nemen zodat je beter begrijpt waarvoor je het kan gebruiken en vooral ook wanneer je het kan gebruiken in de praktijk. " - 30-03-2020 08:14

"Leuke, boeiende sessie met humor over Big Data. Niet alleen voor financials maar ook voor andere functieprofielen interessant om het ontstaa… alles lezen - 30-03-2020 08:14

starstarstarstarstar_border
Judith Verlinden
8
Masterclass Big Data

"Aanvankelijk veel theorie ter inleiding maar docent wist dit op een boeiende manier te brengen waardoor de training van begin tot eind, toen de ontknoping naderde en de toepassing helder werd, zeer interessant was. " - 27-03-2020 08:54

"Aanvankelijk veel theorie ter inleiding maar docent wist dit op een boeiende manier te brengen waardoor de training van begin tot eind, toen… alles lezen - 27-03-2020 08:54

starstarstarstarstar_border
Gonda Multem
Kerndocent
8
Big Data inspiratiedag: innovatiemanagement, data driven, digitale transformatie

"Bert heeft veel kennis van zaken. Daarnaast hield hij het tempo er goed in.

Ik was alleen bij zijn start overweldigd, omdat er geen introductie van zijn kant was. Ikzelf vind het altijd prettig te weten wie de kennis overdraagt. " - 21-11-2019 13:50

"Bert heeft veel kennis van zaken. Daarnaast hield hij het tempo er goed in. Ik was alleen bij zijn start overweldigd, omdat er geen intr… alles lezen - 21-11-2019 13:50

Emile Meijer
starstarstarstarstar_border
Emile Meijer
8
Big Data inspiratiedag: innovatiemanagement, data driven, digitale transformatie

"Inspirerende training, waarbij de kansen die Big Data biedt aan bod zijn gekomen. Ook goed toegelicht vond ik de verschillende stappen die komen kijken bij het gebruik van big data, en waar studenten van de Hogeschool in dat proces zouden kunnen werken." - 21-11-2019 10:18

"Inspirerende training, waarbij de kansen die Big Data biedt aan bod zijn gekomen. Ook goed toegelicht vond ik de verschillende stappen die k… alles lezen - 21-11-2019 10:18

René Huitema
starstarstarstar_halfstar_border
René Huitema
7
Big Data inspiratiedag: innovatiemanagement, data driven, digitale transformatie

"Dit was een prima 1e kennismaking met Big Data. Ik kan me goed voorstellen dat hier een hele leerlijn uitrolt. Eigen cases uitwerken, in combinatie met een concreet verbeterplan in de eigen organisatie om bedrijfsprocessen te optimaliseren en te versnellen. " - 21-11-2019 06:41

"Dit was een prima 1e kennismaking met Big Data. Ik kan me goed voorstellen dat hier een hele leerlijn uitrolt. Eigen cases uitwerken, in com… alles lezen - 21-11-2019 06:41

Niels Ondersteijn
starstarstarstarstar
Niels Ondersteijn
Product Owner
10
Data Science voor managers: big data, data driven, python

"Een zeer gevarieerde training waarbij we met de theorie (oa data-architecturen, analyse en formaten) begonnen. Vanaf dag 3 gingen we echt de diepte in door zelf in hoog tempo met R aan de slag te gaan. Dewi (en Novalinq in het bijzonder) was erg vakkundig en je merkte dat hij veel ervaring heeft met datascience bij andere bedrijven. In 5 dagen heb ik een erg goed beeld gekregen en kan ik met R aan de slag!" - 11-11-2019 10:54

"Een zeer gevarieerde training waarbij we met de theorie (oa data-architecturen, analyse en formaten) begonnen. Vanaf dag 3 gingen we echt de… alles lezen - 11-11-2019 10:54

Gianluca van den Nobelen
starstarstarstarstar
Gianluca van den Nobelen
Finance data professional
10
Data Science voor managers: big data, data driven, python

"Een voortreffelijk ingerichte cursus. Er is kenbaar veel kennis en ervaring aanwezig bij Ido, waardoor vragen simpel beantwoord worden. Daarnaast is zijn uitleg erg intuïtief, waardoor ik erg veel heb geleerd binnen korte tijd. De cursus zelf is ook ingesteld op kwaliteit in zowel programmeren(inclusief onderliggende theorie en statistieken) als proces. Door deze splitsing wordt een 'well-rounded' professional gekweekt met kennis van zaken, maar ook de kennis om te begrijpen waar in het veld van data science eventuele knelpunten kunnen zitten en hoe hier mee om te gaan. " - 08-11-2019 17:44

"Een voortreffelijk ingerichte cursus. Er is kenbaar veel kennis en ervaring aanwezig bij Ido, waardoor vragen simpel beantwoord worden. Daar… alles lezen - 08-11-2019 17:44

Gerd Glaudemans
starstarstarstarstar_half
Gerd Glaudemans
Managing partner
9
Data Science voor managers: big data, data driven, python

"Super interessante en interactieve training over een fascinerend vakgebied. Fijne setting met veel ruimte om vragen te stellen en praktische casussen om beter bekend te geraken met datastructuren, data analytics, data mining, algoritmen, etc." - 01-11-2019 14:14

"Super interessante en interactieve training over een fascinerend vakgebied. Fijne setting met veel ruimte om vragen te stellen en praktische… alles lezen - 01-11-2019 14:14

starstarstarstarstar
Hugo Arts
10
Data Science voor managers: big data, data driven, python

"Goed:
- Sterk onderbouwde theorie, goed voor context rondom data science & (technische) verleden
- Sterke praktijkoriëntatie, met passende voorbeelden en ervaring die inhoud relativeert, daarmee begrip van de materie verhoogt en in perspectief plaatst
- Data science, big data, data warehousing, data lakes, ETL
- Data analyse process: intake, prepping, feature engineering, interpretative & modelleren
- Regressie, random foresting, decision tree mining, modelling
- R, Power BI, Clickview" - 05-08-2019 10:50

"Goed: - Sterk onderbouwde theorie, goed voor context rondom data science & (technische) verleden - Sterke praktijkoriëntatie, met passende… alles lezen - 05-08-2019 10:50

starstarstarstarstar_half
Jeroen van Luin
9
Big Data Professional: datavisualisatie, data driven, Power BI

"Erg nuttige training over het gebruik van (big) data met naast de theorie over databases en data science ook praktische inzet van tools die in de eigen werkomgeving inzetbaar zijn.

Er wordt (terecht) veel aandacht gegeven aan hoe data, databases en datawarehouses werken dat de aandacht voor daadwerkelijke 'big' data wat in de knel komt. Wellicht dat een extra lesdag daarvoor gebruikt zou kunnen worden." - 23-07-2019 06:58

"Erg nuttige training over het gebruik van (big) data met naast de theorie over databases en data science ook praktische inzet van tools die … alles lezen - 23-07-2019 06:58

Tom Derks
starstarstarstarstar_half
Tom Derks
Adviseur Recordkeeping bij het Nationaal Archief
9
Big Data Professional: datavisualisatie, data driven, Power BI

"De cursus was erg leuk en leerzaam. Dewi was erg enthouisiast en heeft veel informatie over ons uitgestort. De eerste lessen gingen al vrij snel de diepte in en het voelde inderdaad alsof de informatie over ons werd uitgestort. Maar door de herhaling en uitbreiding én het beantwoorden van al onze vragen werden de cursus steeds meer begrippen en methoden duidelijk. De laatste les met zoals Dewi als Ido was erg leuk en de heren vulden elkaar goed aan. " - 18-07-2019 13:22

"De cursus was erg leuk en leerzaam. Dewi was erg enthouisiast en heeft veel informatie over ons uitgestort. De eerste lessen gingen al vrij … alles lezen - 18-07-2019 13:22

Hella Timmermans
starstarstarstarstar_border
Hella Timmermans
Archiefinspecteur
8
Big Data Professional: datavisualisatie, data driven, Power BI

"Heel interessante cursus die mij hielp weer buiten de gebaande paden te denken. Deze cursus is zeker ook interessant voor mensen die historisch onderzoek doen. We bekijken verder hoe we het geleerde intern gaan gebruiken." - 18-07-2019 10:26

"Heel interessante cursus die mij hielp weer buiten de gebaande paden te denken. Deze cursus is zeker ook interessant voor mensen die histori… alles lezen - 18-07-2019 10:26

starstarstarstarstar_half
Christian van der Ven
9
Big Data Professional: datavisualisatie, data driven, Power BI

"Het was een zeer interessante cursus, ik heb bepaald geen spijt van mijn deelname. Locatie en lunch waren ook steeds prima. Bedankt voor alle goede zorgen. Zelf heb ik in ieder geval veel meer inzicht gekregen in het fenomeen ‘big data’, het onderscheid met andere ‘data’, de opzet ervan, infrastructuur, toepassing enz. De cursus bestond veel uit klassikaal gedoceerde theorie, maar tussendoor ook praktische voorbeelden, demonstraties en zelf bezig zijn. Een goede groep met veel interactie, vragen en discussie – daarvan was het ‘archievendeel’ van de cursus wel afhankelijk, maar in dit geval dus geen probleem. Veel herhaling – en dat was prettig – aan het begin van iedere cursusdag. Dewi is een fijne docent, die met deskundigheid en humor de stof duidelijk uitlegt en toepast in de praktijk. Tip van de maand was het installeren van QlikView. Dank!" - 17-07-2019 13:52

"Het was een zeer interessante cursus, ik heb bepaald geen spijt van mijn deelname. Locatie en lunch waren ook steeds prima. Bedankt voor all… alles lezen - 17-07-2019 13:52

starstarstarstarstar_border
Janna Leguijt
docent/onderzoeker archivistiek
8
Big Data Professional: datavisualisatie, data driven, Power BI

"Ik vond het een heel goede inleiding op de materie. In een 5 tal dagen heb ik een heel goed overzicht gekregen. Ik was bekend met relationele databases en heb er een hoop nieuwe begrippen bijgeleerd.
Het boek was heel helder en de docent ook. Vooral het feit dat hij aan het begin van de les de stof herhaalde en weer aanvulde vond ik erg goed.
De laatste les konden we nog uitgebreid vragen stellen. De tweede docent Ido gaf nog een heleboel voorbeelden.
Daar miste ik een beetje een discussie over “wat betekent dit voor ons archivarissen.”
" - 17-07-2019 07:00

"Ik vond het een heel goede inleiding op de materie. In een 5 tal dagen heb ik een heel goed overzicht gekregen. Ik was bekend met relationel… alles lezen - 17-07-2019 07:00

starstarstarstarstar_half
Gerrit Bril
archivaris
9
Big Data Professional: datavisualisatie, data driven, Power BI

"Zeer kundige trainers die ons hebben ingewijd in de wondere wereld van Big Data. Inhoud op hoog niveau, professioneel en met verstand van zaken. Af en toe informatie-overload (want ze weten gewoon erg veel). Erg veel geleerd in 5 dagen training op een mooie locatie (Stadsarchief Utrecht). Aanrader! " - 16-07-2019 14:50

"Zeer kundige trainers die ons hebben ingewijd in de wondere wereld van Big Data. Inhoud op hoog niveau, professioneel en met verstand van za… alles lezen - 16-07-2019 14:50