Pakket: Ik en de ander - Persoonlijk leiderschap (Klassikaal op locatie)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Pakket: Ik en de ander - Persoonlijk leiderschap (Klassikaal op locatie)

Molijn Training
Logo van Molijn Training
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Molijn Training heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 24 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVoorkeurslocatie: Utrecht
25 jan. 2022 tot 31 mei. 2022
placeVoorkeurslocatie: Utrecht
13 apr. 2022 tot 31 aug. 2022
placeVoorkeurslocatie: Utrecht
9 jun. 2022 tot 31 okt. 2022
placeVoorkeurslocatie: Utrecht
20 sep. 2022 tot 31 jan. 2023
placeVoorkeurslocatie: Utrecht
15 dec. 2022 tot 30 apr. 2023

Beschrijving

Of je nu leiding geeft, medewerkers coacht, anderen mee wilt krijgen of een project leidt waarin je een voortrekkersrol vervult, je wilt succes en resultaat behalen. Het beste uit jezelf, uit elkaar en uit de situatie halen, maar hoe doe je dat?   

Gezamenlijk tot goede prestaties en resultaten komen betekent dat je contact maakt met elkaar en begrijpt wat de ander beweegt. Iedereen herkent de neiging om te snel op de inhoud te schieten, want “het is toch logisch wat het doel is?” Maar om succesvol met elkaar te zijn, is het nodig om eerst oprecht contact te zoeken en aandacht, begrip en betrokkenheid te voelen. Het is niet alleen belangrijk dat je jezelf goed kent en begrijpt, maar ook dat j…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Persoonlijk Leiderschap, Motiveren, Zelfvertrouwen, Authentiek leiderschap en Praktisch leidinggeven.

Of je nu leiding geeft, medewerkers coacht, anderen mee wilt krijgen of een project leidt waarin je een voortrekkersrol vervult, je wilt succes en resultaat behalen. Het beste uit jezelf, uit elkaar en uit de situatie halen, maar hoe doe je dat?   

Gezamenlijk tot goede prestaties en resultaten komen betekent dat je contact maakt met elkaar en begrijpt wat de ander beweegt. Iedereen herkent de neiging om te snel op de inhoud te schieten, want “het is toch logisch wat het doel is?” Maar om succesvol met elkaar te zijn, is het nodig om eerst oprecht contact te zoeken en aandacht, begrip en betrokkenheid te voelen. Het is niet alleen belangrijk dat je jezelf goed kent en begrijpt, maar ook dat je de ander goed leert begrijpen. Wat beweegt hem of haar? Welke informatie wil iemand ontvangen? Staan bepaalde aannames of meningen in de weg?   

Het beeld dat je hebt van iemand, bepaalt hoe de relatie zich verder ontwikkelt. Dat beeld komt vaak tot stand door het gedrag dat je waarneemt. Maar mensen zijn niet hun gedrag. Mensen doen dingen, of juist niet. Als een medewerker voor jouw gevoel al 10 jaar de kantjes ervan af loopt, zal dat je oordeel over zijn pro-activiteit beïnvloeden. Aan jou de uitdaging hier doorheen te breken en echt contact maken.   

Deze zesdaagse training geeft je inzicht in jezelf en het gedrag van de ander. Tijdens interactieve en ervaringsgerichte trainingsdagen ontdek je hoe je in contact met de ander jezelf kunt zijn en zo de ander uitnodigt hetzelfde te doen. Door objectief waar te nemen, te luisteren naar wat je hoort met aandacht en betrokkenheid en je in te leven in de ander. Door vertrouwen te geven en gelijkwaardigheid te tonen en ook je eigen onzekerheden te durven delen.   

Na iedere dag training ga je eerst in de praktijk ervaren wat je die dag hebt geleerd. Pas daarna volgt de volgende training. Je kunt de data voor de trainingen zelf bepalen, maar we adviseren je een tussenperiode van minimaal 3 weken aan te houden. Zo kun je over een langere periode in kleine stapjes ervaren en onderzoeken en je leerdoelen in praktijk brengen.  

Het 6-daagse trainingspakket ‘Ik en de ander’ bestaat uit de volgende trainingen:

 • Ken je talenten 
 • Succesvol in gesprek met je medewerker 
 • Positief managen 
 • Overtuigend communiceren 
 • Positief beïnvloeden 
 • Mindfulness

  

Na deze training:

 • Heb je het inzicht en vermogen aan te kunnen sluiten op de belevingswereld van je medewerkers/collega’s
 • Kun je door de focus op je eigen persoonlijke ontwikkeling je functie als leidinggevende vanuit een volwaardig en breed perspectief benaderen
 • Sta je dichter bij jezelf waardoor je de aansluiting met de ander weet te optimaliseren
 • Ben je in staat persoonlijke verschillen tussen mensen en groepen te overbruggen
 • Stem je makkelijk je benadering en gedrag af op dat van de ander
 • Ben je vaardiger als leidinggevende en coach in de omgang met anderen
 • Weet je het inlevingsvermogen te tonen om naadloos aan te sluiten op de behoeften, belangen en waarden van de ander
 • Heb je een duidelijk doel voor ogen en weet je service te verlenen aan medewerkers, collega’s, klanten en andere relaties 
 • Ben je in staat je invloed te vergroten door gebruik te maken van beïnvloedingsvaardigheden

Effectief online trainen

Al onze trainingen zijn vanwege de onzekerheden rond Covid-19 'online only'. Omdat het simpelweg kopieren van een traditionele training naar een online training praktisch gezien niet werkt, hebben wij al onze trainingsprogramma's opnieuw opgebouwd waarbij we de 'nieuwe normaal' als uitgangspunt hebben genomen. Met kleine groepen van maximaal 6 cursisten en een aangepast programma weten wij ook online een open sfeer van communicatie te realiseren waarin curisten worden begeleid door de trainer, maar ook vooral met elkaar en van elkaar kunnen leren. 

Werkwijze

 1. Voor de start van jouw trainingspakket ontvang je een persoonlijke intake (In de meeste gevallen digitaal in de Mijn Molijn omgeving)
 2. Een week voor aanvang van de training ontvangen cursisten een trainingskit thuis met daarin verschillende voorbereidingsopdrachten en alle materialen die ze nodig hebben voor de training, inclusief een Bambook notitie boek en iets lekkers voor bij de koffie of thee
 3. De online trainingen zijn per dag opgebouwd en bestaan uit twee blokken van 2 uur (10.00-12.00 en 13.00- 15.00 uur). Hierin schakelen we regelmatig van samen online naar individueel offline. Zo ga je in de lunchpauze praktisch offline met de theorie aan de slag en worden daarna ervaringen van cursisten online met elkaar uitgewisseld en is er ruimte om elkaar feedback te geven
 4. Na iedere trainingsdag formuleer je een concrete hulpvraag en maak je een passend actieplan
 5. Je gaat met jouw actieplan aan de slag in de online coaching, waarbij je voortdurend in contact staan met de trainer
 6. Een aantal weken na iedere trainingsdag is er een tussentijdse online meeting waarin cursisten ervaringen met elkaar en de trainer kunnen delen
 7. Tot slot van het trainingstraject is er een afrondende evaluatie waarin wordt teruggeblikt en vooruit wordt gekeken

Trainingsadvies

Wil je een gericht trainingsadvies? Dat kan! Vul dan de digitale vragenlijst die jouw competenties en de dingen die je belangrijk vindt in je werk in kaart brengt. Zo zie je onmiddellijk waar je ontwikkelbehoefte ligt en waar je de beste resultaten behaalt. In totaal duurt het invullen van de vragenlijst ongeveer een half uur en je kunt het doen waar en wanneer het jou uitkomt. Neem contact met ons op via mail@molijntraining.nl of 030 763 0887.

Eigen leeromgeving

Zodra je je hebt ingeschreven voor een training krijg je toegang tot je eigen digitale leeromgeving 'Mijn Molijn'. Hier kun je al je persoonlijke documenten plaatsen zoals je actieplan, persoonlijke aantekeningen en certificaten. Je krijgt toegang tot de mediatheek met leerzame en leuke filmpjes. Ook krijg je toegang tot de bibliotheek met handouts van de trainingen, boekentips en interessante artikelen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Molijn Training, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.