Training Omdenken

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Omdenken

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Den Dolder
15 nov. 2019
check_circle Startgarantie
Den Dolder
6 dec. 2019
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Meer leren over omdenken? Naast onze zakelijke shows en workshops geven we regelmatig eendaagse trainingen waar je je als individu voor in kunt schrijven.

Eendaagse training Omdenken

Problemen ervaren we in de regel als lastige dingen. We willen er vanaf. Een gemiste kans! Je kan ook naar het probleem toe. Het accepteren. Een probleem bevat in nogal wat gevallen namelijk de bouwstenen om een nieuwe mogelijkheid te creëren. Precies dat leer je in de ontregelende Training Omdenken.

Van oplossen naar omdenken

Je leert je aandacht te verschuiven van het oplossen van problemen, naar het omdenken van problemen. Oplossingsgericht denken klinkt al leuk, maar zoals je in de training zult merken is omdenken een totaal andere tak van sport. Aan de hand van je eigen dilemma’s, vragen, irritaties - kortom ‘problemen’ - leer je de stappen van het omden…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Getting Things Done (GTD), Holacracy, Productiviteit, Creatief & Innovatief denken en Creativiteit.

Meer leren over omdenken? Naast onze zakelijke shows en workshops geven we regelmatig eendaagse trainingen waar je je als individu voor in kunt schrijven.

Eendaagse training Omdenken

Problemen ervaren we in de regel als lastige dingen. We willen er vanaf. Een gemiste kans! Je kan ook naar het probleem toe. Het accepteren. Een probleem bevat in nogal wat gevallen namelijk de bouwstenen om een nieuwe mogelijkheid te creëren. Precies dat leer je in de ontregelende Training Omdenken.

Van oplossen naar omdenken

Je leert je aandacht te verschuiven van het oplossen van problemen, naar het omdenken van problemen. Oplossingsgericht denken klinkt al leuk, maar zoals je in de training zult merken is omdenken een totaal andere tak van sport. Aan de hand van je eigen dilemma’s, vragen, irritaties - kortom ‘problemen’ - leer je de stappen van het omdenken toe te passen in je eigen leven. Privé en werk. Zowel met betrekking tot complexe vraagstukken, als lastig huis-tuin-en-keuken gedoe. Dankzij de training worden die problemen interessante dingen, die je uitdagen jouw creativiteit te ontwikkelen.

Resultaat

Aan het eind van deze training begrijp je wat omdenken is en hoe je het kunt toepassen. Wat je wel en ook vooral wat je niet kunt omdenken. Je kent de Omdenkmatrix (die zit waarschijnlijk de komende jaren in je portemonnee om er nog eens bij te pakken als - zoals verwacht - alles weer eens anders loopt). Je begrijpt het verschil tussen omdenken en vastdenken, weet wat contrasteren doet en spiegelen je brengt en je hebt inzicht in de stappen probleem-feit-mogelijkheid.

Let op: het resultaat zal niet zijn dat je aan het eind van de training al jouw problemen omgedacht hebt. Wel ben je vanaf nu in het bezit van nieuw gereedschap om problemen mee te lijf te gaan.

Wat komt er in de training aan bod?

In de training gaan we ontrafelen wat een probleem nou eigenlijk voor een ding is en wat dat te maken heeft met onze eigen verwachtingen.

Aan de hand van de Omdenkmatrix (uit het laatste boek 'Zoals verwacht loopt alles anders’ van Berthold Gunster) gaan we zien dat je een probleem op vier verschillende manieren kunt laten verdwijnen. Soms is oplossen of loslaten de beste manier, soms kun je er niets mee en blijf je het probleem waarnemen, maar soms kun je het probleem omdenken: zou het probleem niet de bedoeling kunnen zijn?

Tijdens de training gaan we ook aan de slag met lastig gedrag en de communicatiestijlen van andere mensen: hoe communiceer je met die trage collega of die irritante zwager? En hoe kun je ze met de techniek van het omdenken anders benaderen zodat het allemaal veel makkelijker en leuker wordt?

Niets van dit alles gebeurt op een schoolse of theoretische manier, juist niet! Dat zou toch niets voor ons zijn. We doen dit op een inspirerende, gezellige en uiterst praktische manier waarop we het geleerde direct in de praktijk brengen. We hebben namelijk onze praktijk altijd bij ons: onszelf met al ons gedoe én onze mogelijkheden. Een schier onuitputtelijke bron van ellende en plezier. Jezelf tegenkomen, om jezelf kunnen lachen, relativeren, durven ontregelen, humor. Allemaal belangrijke onderdelen van de Training Omdenken. Als we al niet om onszelf kunnen lachen, tja, dan houdt het zo’n beetje op natuurlijk.

Werkvormen en trainers

Ben je moe, uitgeput en sufgepraat aan het eind van de training? Nee. Integendeel. Dankzij het hoge tempo, de inspirerende werkvormen, de voortdurende interactie en de afwisseling tussen doen en denken, zul je opgeladen huiswaarts gaan.

Zeggen dat we creatief en out-of-the-box zijn is wellicht wat afgezaagd, maar wel waar. Hoezo zou leren saai moeten zijn? De training is energiek, humoristisch en plezierig. Maar echt, we zijn hilarisch én leerzaam. Alles wat je zoekt in een unieke en leuke training om te kunnen omgaan met problemen vind je bij ons. Geen beamer, tafels in U-vorm en post-it's: aan de hand van voorbeelden en casuïstiek gaan we echt aan de slag met onze eigen problemen. Zowel individueel als in groepsverband. Er is genoeg tijd voor reflecteren en nadenken.

De training is, kortom, een inspirerende ervaring en wordt gegeven door onze onnavolgbare trainers Catharina Haverkamp of Sanne van Arnhem.

Voor wie 

De training is bedoeld voor iedereen die wil leren omdenken en daarbij bereid is zijn of haar eigen vraagstukken, dilemma's en problemen mee te brengen, verrast te worden, op het verkeerde been gezet te worden, uit z’n comfortzone gehaald te worden en plezier te hebben. We zullen het immers niet alleen over omdenken hebben, we zullen het vooral ook doen.

We stellen geen minimale eisen wat betreft leeftijd of scholing. Het is namelijk onze ervaring dat leeftijd en opleidingsniveau niet zo heel veel zeggen. Heb je een nieuwsgierige geest en ben je bereid om problemen te onderzoeken? Dan ben je dus meer dan welkom.

Werk je in het onderwijs? We hebben ook een speciale training gericht op omdenken binnen het primair en voortgezet onderwijs. Klik hier voor meer informatie over die trainingen.

Recensies:

 • “Humor”
  Hilarisch door alle humor en ontzettend confronterend om er achter te komen hoe je eigen denkpatroon is. Een ervaring voor het leven.

 • “Niet meer bang”
  Ik ben niet meer bang voor problemen, kom maar op!
 • “Is dit wel een probleem?”
  Na de training zijn meer dan de helft van mijn ‘problemen’ opgelost, omgedacht, of heb ik ze losgelaten. Nu denk ik bij een mogelijk probleem: is dit wel een probleem? Mijn leven is een stuk lichter geworden.
 • “Leerzaam”
  Erg leerzaam, leuk en kijken naar mogelijkheden.

 • “Geeft inspiratie”
  Deze dag heeft een ander licht geworpen op problemen. Geeft zin en inspiratie om het omdenken nu daadwerkelijk in de praktijk te gaan toepassen.

 • “Aan te raden”
  Omdenken in één dag, veel stof en intensief, maar juist hierdoor zeer inspirerend. Wil je meer kennis hebben van het Omdenken dan is deze dag zeker aan te raden.

 • “Enthousiaste introductie”
  Een mooie, enthousiaste introductie op het omdenken.

 • “Eyeopener!”
  Een eyeopener! Praktisch en toepasbaar. Het lijkt gemakkelijker dan het is, maar het is o zo leuk om met omdenken in de weer te gaan.

 • “Wervelend”
  Een wervelende training onder de bezielende leiding van prettige, kundige en humorvolle trainers.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Omdenken, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.