Agile

Niveau
Tijdsduur
Trainers
Wouter Baars+2
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Agile

Projectmanagement-training.nl
Logo van Projectmanagement-training.nl
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 Projectmanagement-training.nl heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 322 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,9
Gemiddeld cijfer voor Agile
Gebaseerd op 50 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Frank Cuyvers
ICT PM
9
Agile

"Zeer goede opleiding, gegeven door een enthousiaste lesgever. Zowel theorie als praktijk kwam aan bod. Ook de locatie viel mee, en de soep en de broodjes waren lekker. Met vriendelijke groeten, Frank" - 14-04-2022 06:35

"Zeer goede opleiding, gegeven door een enthousiaste lesgever. Zowel theorie als praktijk kwam aan bod. Ook de locatie viel mee, en de soep e… alles lezen - 14-04-2022 06:35

Startdata en plaatsen

placeAmsterdam
6 jun. 2024
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 6 juni 2024, 10:00-17:00, Amsterdam , Agile
placeAmsterdam (Engelstalig / English)
18 okt. 2024
Toon rooster
event 18 oktober 2024, 10:00-17:00, Amsterdam (Engelstalig / English), Agile

Beschrijving

Agile

De training Agile is een compacte en complete eendaagse cursus waarin je de Agile werkwijze leert begrijpen en toepassen.

Agile projecten gaan niet uit van een vooraf vastomlijnd projectresultaat en zijn daarom goed geschikt voor creatieve projecten, waaronder softwareprojecten, productontwikkeling en innovatietrajecten. De cursus is interessant voor gevorderde projectleiders die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden en voor mensen die in een Agile (Scrum) team willen gaan werken of een Agile team willen gaan leiden.

Agile....voor wie?

De cursus Agile is bedoeld voor projectleiders, opdrachtgevers en teams die overwegen om Agile te gaan werken. Ook als je Scrum Master, Produ…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Agile (algemeen), Scrum, Scrum Product Owner, PRINCE2 Agile en SAFe Agile.

Agile

De training Agile is een compacte en complete eendaagse cursus waarin je de Agile werkwijze leert begrijpen en toepassen.

Agile projecten gaan niet uit van een vooraf vastomlijnd projectresultaat en zijn daarom goed geschikt voor creatieve projecten, waaronder softwareprojecten, productontwikkeling en innovatietrajecten. De cursus is interessant voor gevorderde projectleiders die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden en voor mensen die in een Agile (Scrum) team willen gaan werken of een Agile team willen gaan leiden.

Agile....voor wie?

De cursus Agile is bedoeld voor projectleiders, opdrachtgevers en teams die overwegen om Agile te gaan werken. Ook als je Scrum Master, Product Owner of Agile Coach wilt worden is deze cursus geschikt. 

Inhoud training Agile

Je leert in deze opleiding hoe je een Agile-project kunt uitvoeren. We werken daarbij met de belangrijkste verschillende Agile-methodes, zodat je niet vast zit aan een bepaalde school of stroming. Zo wordt er gekeken naar het traditionele watervalmodel, Extreme Programming (XP), SCRUM, DSDM en andere methoden.

Het programma van de training Agile bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Wat is Agile? 
 • Agile versus traditionele projecten (“watervalmodel”)
 • De stappen in een Agile-project
 • Het Scrum framework
 • De rollen en taken in een Agile-team (Srum master, Product Owner, e.a.)
 • Oefenen met de Agile-simulatie
 • Agile-stromingen (XP, Scrum, DSDM, e.a.)
 • Agile-project inpassen in een organisatie
 • Het maken van een (Agile)-planning
 • Het beheersen van je kwaliteit
 • De Scrum onderdelen (storycards, velocity, defenition of done, etc.)
 • Bewaken van de kwaliteit en snelheid van je Agile-project
 • Nadelen, risico’s en beperkingen van Agile-methodieken
 • Hulpmiddelen en tools voor het uitvoeren van een Agile-project
 • Online Agile Coach examen (optioneel)

Tijdens deze cursus leer je hoe je een Agile-project uitvoert. We werken met de belangrijkste Agile-methoden, zodat je niet vastzit aan een bepaalde school of methode. Bijvoorbeeld: Extreme Programming (XP), SCRUM, DSDM en andere methoden. De Scrum aanpak wordt volledig behandeld.

Voorkennis nodig: enige basiskennis van projectmanagement (watervalmodel) is nuttig maar niet noodzakelijk. 

Trainingsdag + e-learning + certificaat

Hoewel je na de trainingsdag al een goed begrip van Agile hebt en ermee aan de slag kunt, helpt de e-learningmodule je om je kennis over Agile te verdiepen. Je kunt hier ook een Agile Coach-examen doen en een certificaat krijgen. Om het online gedeelte door te nemen en het examen te doen is nog ongeveer 3 uur tijd nodig.

De online module is een extra voor wie dat prettig vindt. Het volgen van de trainingsdag alleen is voldoende om Agile te leren. Verder staan er in de online module een aantal extra onderwerpen. Na het volgen van deze training heb je nog een jaar de tijd om te het online materiaal te bekijken, zo kan je later nog eens terugkijken hoe het zit of contact zoeken met de docent of andere cursisten.

Onderdelen van het online gedeelte van de Agile cursus

Naast bovenstaande onderwerpen bevat de Agile online cursus de volgende extra onderdelen:

 • Examen Agile Coach
 • Overview van Agile stromingen
 • Extreme Programming
 • DSDM
 • Chrystal Clear
 • Kanban
 • Inleiding op Scaling Agile
 • Overview van Agile en Scrum certificaten

Het online gedeelte is een extra. Je hebt genoeg aan de bijeenkomstdag om Agile te leren. Maar met de online lessen kan je nadien nog eens onderdelen terugkijken of je verder verdiepen met de extra modules.

Agile voor niet ICT projecten?

De Agile-methode is oorspronkelijk voortgekomen uit softwareontwikkeling en ICT-projecten, maar wordt tegenwoordig veel breder gebruikt. Dit kan projecten met software zijn, maar ook hardware, websites, kunstwerken, uitvindingen,  bij onderzoeksinstellingen, designartikelen, speelgoed, nieuwe machines en dergelijke.Het doel van Agile-technieken is om de controle over projecten te behouden en het beste resultaat (een beter resultaat!) Te bereiken, ondanks het veranderlijke karakter van deze projecten.

Een ander doel van agile is om zoveel mogelijk gebruik te maken van de creativiteit van teamleden. 

De laatste jaren zijn er initiatieven genomen om Agile toe te passen buiten de ICT wereld, bijvoorbeeld in administratieve omgevingen, bij zorginstellingen, onderwijs of bij marketing- en communicatieorganisaties. Eigenlijk wordt Agile nu uitgeprobeerd bij heel veel verschillende typen organisaties. Hoewel we zien dat Agile voordelen biedt in veel omgevingen, zien we vaak dat slechts een beperkt deel van de Agile-tools in een niet-ICT omgeving toegepast kan worden.Deze cursus behandelt het volledige Agile-assortiment. Als je niet betrokken bent bij projecten waar iets wordt ontwikkeld of gemaakt, kunnen bepaalde elementen van de Agile-methodologie mogelijk niet worden toegepast in je organisatie. Toch is het vaak voordelig om Agile toe te passen, maar dan minder uitgebreid zoals het oorspronkelijk door ICT-ers is bedacht. In de cursus leggen we uit hoe dat kan.

Neem contact met ons op als je hier vragen over hebt.

Na de training

Na het volgen van deze training heb je inzicht in Agile methodes en kan je werken met of in je eigen Agile team. Je kan dan de rol van Scrum Master, Product Owner of agile-teamlid op je nemen. Wil je graag het Scrum Master of Product Owner certificaat halen van Scrum.org dan raden we je aan onze Scrum Master of Product Owner cursus te volgen.

De Agile cursus kan zowel incompany plaatsvinden als tijdens onze open inschrijvingsdata. De training wordt regelmatig ook in het Engels aangeboden. Indien je sneller wilt beginnen kan je de gehele cursus ook online volgen.

Over onze organisatie:


De docenten van ons trainingsbureau zijn allemaal zelf projectleider naast hun trainerschap. We passen zelf Agile toe sinds 1999. Als projectleider hebben ze meer dan 20 jaar werkervaring in verschillende sectoren en bij verschillende organisaties, zowel profit als non-profit. De docenten zijn didactisch getraind en hebben minstens 10 jaar leservaring.  Het is een vaste groep docenten die samenwerkt om hun eigen kennis op gebied van projectmatig werken en projectmanagement voortdurend te verbeteren. Het trainingsbureau biedt trainingen aan sinds 2004 en heeft vele grote en kleine organisaties als klant. Een greep uit ons klantenbestand:


Actronics B.V., Ahrend, Altenburg en Wymenga, AOC Groene Welle, Ardagh Group, Artsenpraktijk Smulders, ASR, Avandis, Avans hogeschool, Beijer Advies, Bethesda Ziekenhuis, Boom Uitgevers Amsterdam, Boomerang, Bouwbedrijf Klever, CBO, CDG Europe b.v, Cikam, Cyclotron, DANS (Data Archiving and Networking Solutions), de Amsterdamse Jeugdtheater School, de Belastingdienst, de gemeente Almere, de gemeente Amsterdam, de gemeente Dordrecht, de gemeente Leiden, de gemeente Renkum, de gemeente Rotterdam, de gemeente Utrecht,de NOS,de Zorgcirkel, Dedicon (Blindenbibliotheek), Groen Links, Dienst Publiekszaken Den Haag, Don Bosco werken NL, Doxis informatiemanagers, DSM, Evangelisch Omroep, Evides, Evonic, Focal Meditech, Fujifilm, Gemeente Enkhuizen, Gemeente Heerlen, Gemeente Weesp, Global Technics B.V., HBO raad, Heineken, Het Koninklijk Instituut voor de Tropen,Het Universiteitsmuseum, Hogeschool HAS Den Bosch, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool van Utrecht, HZPC Holland B.V., ICM, Idexx Europe B.V., IFF Nederland B.V., Ijsfontein, ING, Josz, Julius Clinical Research, Katholieke Scholenstichting Utrecht, Kennisnet, KLM, KNAW (Koninklijke Academie van Wetenschappen), KNMP, KPN, Kunstenaars en Co, KWR Watercycle Research Institute Lab voor de volksgezondheid Friesland, Loyalis N.V., Magion, McDonalds , Milieudienst West-Holland, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Ministerie van Justitie, Ministerie van VROM, Moneyview Research B.V., Nedcon, Nissan, NOTOX B.V., NS Facility services, Nuffic, Onderwijsgroep, Tilburg, Opthec, PGGM, Philips, Poort80, Postcodeloterij, Pre consultants, Provincie Fryslan, Projectbureau Friese Meren, Rabobank, Ranj, Reinward academie, ROC mondriaan, Salland Engineering (Europe) B.V., Scandinavian Tobacco Group, Schering-Plough, Schiphol, Scotch & Soda, Shell Global Solutions B.V., Shell, Sint Maartenskliniek, Stenden Hogeschool, Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen, Stichting Maat, Studiekring B.V., Technische Universiteit Eindhoven, Telfort, TNS-NIPO, Tolknet, TransIP, Trazar, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Vedior N.V., Vitae Nederland B.V., VPRO, Waste, Waternet, Westland Utrechtbank, Ziekenhuis Gelderse Vallei en vele zzp-ers

8,9
Gemiddeld cijfer voor Agile
Gebaseerd op 50 ervaringen
starstarstarstarstar_half
Frank Cuyvers
ICT PM
9
Agile

"Zeer goede opleiding, gegeven door een enthousiaste lesgever. Zowel theorie als praktijk kwam aan bod. Ook de locatie viel mee, en de soep en de broodjes waren lekker. Met vriendelijke groeten, Frank" - 14-04-2022 06:35

"Zeer goede opleiding, gegeven door een enthousiaste lesgever. Zowel theorie als praktijk kwam aan bod. Ook de locatie viel mee, en de soep e… alles lezen - 14-04-2022 06:35

starstarstarstarstar
Nathalie van den Tempel
Projectmanager
10
Agile

"Ik heb nog niet eerder een online training gehad die oprecht heel leuk was, en waar ik de volle tijd mijn aandacht bij kon houden. Petje af. Veel individuele aandacht/toepasbaarheid.
Een suggestie: het zou fijn zijn geweest om de XP-game benodigdheden mee gestuurd te krijgen met de syllabus." - 10-12-2021 15:04

"Ik heb nog niet eerder een online training gehad die oprecht heel leuk was, en waar ik de volle tijd mijn aandacht bij kon houden. Petje af.… alles lezen - 10-12-2021 15:04

Beste Nathalie,

Dank voor je lovende review. Dit was een online live training tijdens de lockdowns. Hopelijk kunnen we nu vooral weer veel trainingen geven waarbij we elkaar dichterbij zien.

Vriendelijke groeten, Wouter Baars

- 10-12-2021 15:04
starstarstarstarstar_half
Marilien Mogendorff
Directeur culturele stichting
9
Agile

"Inhoudelijk sterke training met een bevlogen en interessante trainer! Aanrader voor iedereen die denkt: ik moet/wil meer weten over agile en scrum en hoe dat in de praktijk te doen." - 24-05-2021 19:58

"Inhoudelijk sterke training met een bevlogen en interessante trainer! Aanrader voor iedereen die denkt: ik moet/wil meer weten over agile en… alles lezen - 24-05-2021 19:58

starstarstarstarstar_half
Evi Voordeckers
Product Marketing Manager
9
Agile

"De trainingsdag was heel aanvullend op de online beschikbare cursus. Heel diverse goede cases, ook uit niet IT-omgeving. De praktische oefening gaf meteen inzicht in hoe het er werkelijk aan toe zou gaan en dus ook de problemen. Blij dat ik heb deelgenomen! " - 12-06-2020 14:31

"De trainingsdag was heel aanvullend op de online beschikbare cursus. Heel diverse goede cases, ook uit niet IT-omgeving. De praktische oefen… alles lezen - 12-06-2020 14:31

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Agile

"Ik heb Everdien als prettige trainer ervaren en zou haar zeker aanraden als andere. Locatie was fijn en goed bereikbaar. Cursus sloot inhoudelijk ook aan mijn verwachtingen. Een goede cursus om inzicht te krijgen wat de voor en nadelen zijn van met Agile en Scrum werken." - 27-12-2019 14:34

"Ik heb Everdien als prettige trainer ervaren en zou haar zeker aanraden als andere. Locatie was fijn en goed bereikbaar. Cursus sloot inhoud… alles lezen - 27-12-2019 14:34

starstarstarstarstar_border
Madhavi Patandin
Consultant
8
Agile

"Heldere uitleg gekregen over de basis principes van Agile/Scrum werken en wanneer deze in te zetten. Handig dat er ook een online omgeving is voor naslag werk en examen tot scrummaster." - 13-10-2019 11:56

"Heldere uitleg gekregen over de basis principes van Agile/Scrum werken en wanneer deze in te zetten. Handig dat er ook een online omgeving i… alles lezen - 13-10-2019 11:56

starstarstarstarstar_half
Edwin van Hierden
ICT beheer en fullfilment at DaklaPack Europe
9
Agile

"Een prima kennismaking met Agile & Scrum, gegeven door een zeer vakkundige trainer die vooral ook naar de praktijk kijkt. Wordt in deze training redelijk zwart/wit afgezet tegen de waterval methodiek, waardoor de verschillen goed duidelijk worden." - 18-12-2018 08:36

"Een prima kennismaking met Agile & Scrum, gegeven door een zeer vakkundige trainer die vooral ook naar de praktijk kijkt. Wordt in deze trai… alles lezen - 18-12-2018 08:36

starstarstarstarstar_border
Philippe Debruyne
senior project & risk manager
8
Agile

"Inhoudelijk zeer sterk. Goed gebracht ook rekening houdend met het publiek. Voldoende pauzes.
Persoonlijk had ik graag nog wat meer theoretische achtergrond gekregen. De teamwerkjes zijn op zich wel leuk, maar zijn vooral goed als je inderdaad gaat werken met bestaande teams of to-be teams.
Overigens qua infrastructuur zeer goed gekozen" - 05-12-2018 07:02

"Inhoudelijk zeer sterk. Goed gebracht ook rekening houdend met het publiek. Voldoende pauzes. Persoonlijk had ik graag nog wat meer theoret… alles lezen - 05-12-2018 07:02

starstarstarstarstar
Adele Everink
10
Agile

"Goede training gegeven door een bevlogen trainer met veel praktijkervaring. In één dag een prima indruk gekregen van Agile en Scrum projectaanpak vergeleken met de traditionele projectuitvoering. Mooie combinatie van theorie en praktische oefeningen." - 09-11-2018 22:15

"Goede training gegeven door een bevlogen trainer met veel praktijkervaring. In één dag een prima indruk gekregen van Agile en Scrum projecta… alles lezen - 09-11-2018 22:15

starstarstarstarstar
Remco Clemens
Projectleider openbare ruimte, Gemeente Gouda
10
Agile

"Hele leuke eerste kennismaking in Agile en Scrum, waarbij de waterval methode niet direct dood wordt verklaard. Theorie wordt prima afgewisseld met praktijkoefeningen. Ik heb me geen moment verveeld. Everdien is een toppertje!" - 24-09-2018 15:09

"Hele leuke eerste kennismaking in Agile en Scrum, waarbij de waterval methode niet direct dood wordt verklaard. Theorie wordt prima afgewiss… alles lezen - 24-09-2018 15:09

starstarstarstarstar
Joost Boudry
Business Projectmanager
10
Agile

"Een korte, leerrijke en intensieve training waarin het volledige Agile instrumentarium aan bod kwam. Uniek is de perfecte afwisseling tussen theorie en out of the box praktijktoefeningen. Everdien liet bovendien voldoende ruimte voor vragen rond eigen projecten en gaf vaak antwoorden gebaseerd op praktijkvoorbeelden uit eigen ervaring. Everdien’s trainingsstijl had tevens een positief effect op de groepsdynamiek. Al deze factoren zorgden voor een zeer geslaagde training! " - 07-03-2018 14:57

"Een korte, leerrijke en intensieve training waarin het volledige Agile instrumentarium aan bod kwam. Uniek is de perfecte afwisseling tussen… alles lezen - 07-03-2018 14:57

starstarstarstarstar_half
Brigitte Speleers
Change/lean manager
9
Agile

"Kort en krachtige opleiding scrum & agile. Everdien liet tal van eenvoudige mogelijkheden ontdekken om de materie toe te passen. Concreet, duidelijk, toepasbaar. Het smaakt naar meer. Locatie training Antwerpen, makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer" - 07-03-2018 07:53

"Kort en krachtige opleiding scrum & agile. Everdien liet tal van eenvoudige mogelijkheden ontdekken om de materie toe te passen. Concreet, d… alles lezen - 07-03-2018 07:53

starstarstarstarstar_half
Gort
9
Agile

"Prima introductie tot agile / scrum. Veel info in één dag en genoeg gelegenheid om vragen te stellen. Groepsgrootte was perfect (8). Je krijgt een hand-out met alle info en toegang tot een e-learning omgeving, zodat je een 'certificaat' kan behalen (met name een bewijs van deelname). Locatie en lunch ook prima." - 11-01-2018 10:01

"Prima introductie tot agile / scrum. Veel info in één dag en genoeg gelegenheid om vragen te stellen. Groepsgrootte was perfect (8). Je krij… alles lezen - 11-01-2018 10:01

starstarstarstarstar_border
Ron Versteege
-
8
Agile

"Goede kennis van zaken, leuke locatie, opbouw dag ok, nog niet afgerond met certificaat. x x x x x x x x x x x x x x x " - 28-12-2017 18:46

"Goede kennis van zaken, leuke locatie, opbouw dag ok, nog niet afgerond met certificaat. x x x x x x x x x x x x x x x " - 28-12-2017 18:46

starstarstarstarstar_border
Dirk van Eck
Trainee Business Intelligence
8
Agile

"De training was een perfecte combinatie van theorie en praktijk en zodoende zeer inspirerend. Het pitchen vond ik niet echt passen binnen de training, omdat ik een directe link met Agile en Scrum miste. De lunch was ook wel erg lang. Verder zeker genoten. Ik zou de trainen aanraden bij collegas." - 14-12-2017 07:32

"De training was een perfecte combinatie van theorie en praktijk en zodoende zeer inspirerend. Het pitchen vond ik niet echt passen binnen de… alles lezen - 14-12-2017 07:32

starstarstarstarstar
Joël Croese
Team Manager
10
Agile

"Een leerzame Agile cursus gevolgd onder leiding van Wouter Baars. De cursus was een goede afwisseling tussen theorie en spellen waarin het gebruik van Agile goed werd nagedaan. Wij gaan dit systeem zeker toepassen in ons project!" - 04-12-2017 15:01

"Een leerzame Agile cursus gevolgd onder leiding van Wouter Baars. De cursus was een goede afwisseling tussen theorie en spellen waarin het g… alles lezen - 04-12-2017 15:01

starstarstarstarstar_half
Yumi Velleman-Gotoh
Project Manager at Japan Euro Promotions b.v.
9
Agile

"Everdien wisselt theorie op een verrassende wijze af met out of the box praktijk oefeningen en voorziet je bij vragen moeiteloos van passende praktijkvoorbeelden uit eigen ervaring. Erg leuk en zeker aan te raden! " - 04-07-2017 12:57

"Everdien wisselt theorie op een verrassende wijze af met out of the box praktijk oefeningen en voorziet je bij vragen moeiteloos van passend… alles lezen - 04-07-2017 12:57

starstarstarstarstar
Sabrina Mijnals
10
Agile

"Zeer goede sfeer, de trainer had veel kennis, groepsgrootte was perfect. Leuke en leerzame oefeningen en praktijkvoorbeelden kwamen er aan bod. Er was veel ruimte om vragen te stellen. Zeer uitgebreide lunch en goede locatie!" - 27-06-2017 11:07

"Zeer goede sfeer, de trainer had veel kennis, groepsgrootte was perfect. Leuke en leerzame oefeningen en praktijkvoorbeelden kwamen er aan b… alles lezen - 27-06-2017 11:07

starstarstarstarstar_half
Karel De Visscher
9
Agile

"De trainer kon goed overbrengen hoe het AGILE juist werkt. Dit vooral via concrete voorbeelden, en een zeer goed inleefspel. Het was een goede opleiding. Alles gebundeld in 1 dag is goed doenbaar." - 19-06-2017 12:14

"De trainer kon goed overbrengen hoe het AGILE juist werkt. Dit vooral via concrete voorbeelden, en een zeer goed inleefspel. Het was een goe… alles lezen - 19-06-2017 12:14

starstarstarstarstar_half
Jack Kist de Ruijter
9
Agile

"Ik heb de training als zeer prettig ervaren. Voor mij was het doel om kennis te maken met de achtergronden en werkwijzen van Agile/Scrum en dat is goed gelukt. Wouter gaat op een nuchtere manier met de stof om en vergeet niet om ook de beperkingen en nadelen te vermelden." - 30-01-2017 15:08

"Ik heb de training als zeer prettig ervaren. Voor mij was het doel om kennis te maken met de achtergronden en werkwijzen van Agile/Scrum en … alles lezen - 30-01-2017 15:08

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.