natuurbeleving kinderopvang

Niveau
Tijdsduur
Logo van PUREjunior

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

PUREjunior biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam

Beschrijving

Natuurbeleving & kinderopvang

Steeds meer kinderen groeien op in een stedelijke omgeving. Hierdoor kunnen kinderen verwijderd raken van de natuur. Natuurbeleving is essentieel voor de ontwikkeling van het kind. Het is de basis van ieder leven. Kinderen zijn doeners en leren door te ontdekken en te ervaren. De natuur biedt deze uitdaging en prikkelt de zintuigen en fantasie. In de training gaan wij op zoek naar natuur in de omgeving van het centrum. Dit kan een park zijn, maar ook een paar bosjes op het speelplein. Daarnaast kun je ook de natuur naar je toe halen, door binnen en buiten het centrum meer natuurlijke materialen aan te bieden. Het bouwt bijvoorbeeld anders met lego dan met takje…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Kinderopvang, Kindermishandeling, Kindertherapeut, Beweegcoach en Vitaliteit.

Natuurbeleving & kinderopvang

Steeds meer kinderen groeien op in een stedelijke omgeving. Hierdoor kunnen kinderen verwijderd raken van de natuur. Natuurbeleving is essentieel voor de ontwikkeling van het kind. Het is de basis van ieder leven. Kinderen zijn doeners en leren door te ontdekken en te ervaren. De natuur biedt deze uitdaging en prikkelt de zintuigen en fantasie. In de training gaan wij op zoek naar natuur in de omgeving van het centrum. Dit kan een park zijn, maar ook een paar bosjes op het speelplein. Daarnaast kun je ook de natuur naar je toe halen, door binnen en buiten het centrum meer natuurlijke materialen aan te bieden. Het bouwt bijvoorbeeld anders met lego dan met takjes.

De training bestaat uit een 3 modulen van 2,5 uur. programma Belang van natuurbeleving | Natuurlijke materialen en hun mogelijkheden | Hoe kun je dit spel begeleiden? | Hoe vertel ik het de ouders? | Zoektocht natuurnatuurbeleving kinderopvang | van idee naar uitvoering

doelgroep: pedagogisch medewerker | gastouder | beleidmaker & pedagoog die brug tussen beleid en uitvoering zoeken groepsgrootte: min. 5 personen, max 20 personen.

werkwijze: De training is praktisch van opzet. De deelnemers kunnen dan ook direct aan de slag met de verworven kennis en vaardigheden. Dit wordt versterkt door de praktische opdrachten na afloop van iedere bijeenkomst. Deze opdrachten worden besproken. De eerste vier weken ontvangt iedere deelnemer een aantal tips en inspiratie om de lesstof te borgen. Na drie maanden wordt er contact opgenomen met de deelnemers om eventueel bij te sturen indien nodig. 

data: 2, 9 en 16 mei - 09.30 - 12.00 uur | 20, 27 oktober en 3 november - 19.00 - 21.30 uur

Wilt u meer medewerkers trainen? Het kan dan voordeliger zijn om een incompany training te kiezen. neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.