MfN Mediation Opleiding

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

MfN Mediation Opleiding

Result Mediation
Logo van Result Mediation
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,5 Result Mediation heeft een gemiddelde beoordeling van 9,5 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,5
Gemiddeld cijfer voor MfN Mediation Opleiding
Gebaseerd op 4 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Pascal Spijkerman
9
MfN Mediation Opleiding

"Enorm positief over deze opleiding! Op compacte wijze de theorie verrijken met veel praktische oefeningen. Dit zorgt ervoor dat je continu bezig bent met oefenen, bijschaven en beter worden. En dit alles in een vertrouwenwekkende en informele sfeer met docenten die verschillende perspectieven inbrengen. Kortom, wat mij betreft een echte aanrader! " - 03-04-2020 13:21

"Enorm positief over deze opleiding! Op compacte wijze de theorie verrijken met veel praktische oefeningen. Dit zorgt ervoor dat je continu b… alles lezen - 03-04-2020 13:21

Startdata en plaatsen

placePutten, kasteel de Vanenburg
20 sep. 2023 tot 4 okt. 2023
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 20 september 2023, 09:15-19:45, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 1
event 21 september 2023, 08:30-19:45, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 2
event 22 september 2023, 08:30-16:00, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 3
event 25 september 2023, 09:00-19:45, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 4
event 26 september 2023, 09:00-19:45, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 5
event 27 september 2023, 08:30-16:00, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 6
event 3 oktober 2023, 09:30-20:15, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 7
event 4 oktober 2023, 08:30-17:00, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 8
placePutten, kasteel de Vanenburg
8 nov. 2023 tot 22 nov. 2023
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 8 november 2023, 09:15-19:45, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 1
event 9 november 2023, 08:30-19:45, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 2
event 10 november 2023, 08:30-16:00, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 3
event 13 november 2023, 09:00-19:45, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 4
event 14 november 2023, 09:00-19:45, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 5
event 15 november 2023, 08:30-16:00, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 6
event 21 november 2023, 09:30-20:15, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 7
event 22 november 2023, 08:30-17:00, Putten, kasteel de Vanenburg, dag 8

Beschrijving

MfN Mediation Opleiding

Altijd al mediator willen worden en conflicten willen oplossen en voorkomen? Volg dan nu onze MfN Mediation Opleiding, inclusief praktijkstage waarbij je kunt meelopen met een ervaren mediator. Deze opleiding wordt zowel in Putten als in Weesp gegeven.

Een mediation opleiding wordt steeds populairder. Mediation wordt dan ook steeds vaker ingezet om conflicten te voorkomen en op te lossen. Onze MfN Mediation Opleiding is een kwalitatief hoogwaardige mediation opleiding waarin onze kennis en praktijkervaring samenkomen.

De vaardigheden van een succesvol mediator ontwikkel je het best met een intensief en aaneengesloten programma. Door de compacte vorm van onze MfN Me…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Bemiddelingsvaardigheden, Mediation, Strategisch onderhandelen, Onderhandelen (verkoop) en Debatteren.

MfN Mediation Opleiding

Altijd al mediator willen worden en conflicten willen oplossen en voorkomen? Volg dan nu onze MfN Mediation Opleiding, inclusief praktijkstage waarbij je kunt meelopen met een ervaren mediator. Deze opleiding wordt zowel in Putten als in Weesp gegeven.

Een mediation opleiding wordt steeds populairder. Mediation wordt dan ook steeds vaker ingezet om conflicten te voorkomen en op te lossen. Onze MfN Mediation Opleiding is een kwalitatief hoogwaardige mediation opleiding waarin onze kennis en praktijkervaring samenkomen.

De vaardigheden van een succesvol mediator ontwikkel je het best met een intensief en aaneengesloten programma. Door de compacte vorm van onze MfN Mediation Opleiding ga je ervaren waar het bij mediation om gaat.

Met onze twee zeer ervaren mediators en trainers (Dominique Nelissen en Elsbeth Snieders) ontwikkel je in twee blokken je basishouding als mediator en je mediationvaardigheden. Daarna volg je nog een dag juridische aspecten en een praktijkdag waarin elke cursist een uitgebreide mediationsessie doet en hier schriftelijke feedback op krijgt. Hiermee ben je optimaal voorbereid op de kennistoets en het assessment voor de toelating tot het MfN-register. En in overleg met ons secretariaat plan je vervolgens het meelopen met een mediation in.

Waarom deze mediation opleiding?

Je wordt intensief getraind in alle aspecten van mediation en oefent veelvuldig in de rol van mediator. Zo zal je niet alleen op theorie, maar vooral ook op basis van de praktijk een mediator worden. Tijdens de opleiding ervaar je hoe het is om mediator te zijn en wat mediation met partijen doet. Daarnaast leer je te focussen op wensen in plaats van op verwijten en help je mensen van standpunten naar de achterliggende belangen te bewegen. Tot slot krijg je inzicht in jouw eigen houding in een conflict, jouw kracht en jouw valkuilen als mediator.

 • Geaccrediteerd door de MfN
 • Onze opleiding wordt met een 9,2 gewaardeerd
 • Ervaren trainers met veel praktijkervaring
 • Persoonlijke lessen in kleine groepen
 • Sinds 1995 meer dan 2.000 professionals opgeleid

Meelopen met onze ervaren mediators

Na de opleiding kun je meelopen met een mediation van een ervaren mediator van Result Mediation. Wij zijn de enige opleider in Nederland die dit kunnen aanbieden. Onze mediators werken fulltime en doen op jaarbasis ieder meer dan 120 zaken. Door mee te lopen met één van onze mediators doe je een schat aan ervaring op. Ervaring die je weer kunt gebruiken bij het praktijkexamen van de MfN.

 • Geaccrediteerd door de MfN
 • Onze opleiding wordt met een 9,2 gewaardeerd
 • Ervaren trainers met veel praktijkervaring
 • Persoonlijke lessen in kleine groepen
 • Sinds 1995 meer dan 2.000 professionals opgeleid

Module 1 (Blok 1)

Mediation betekent dat partijen hun onderhandeling voortzetten onder leiding van een mediator. Veel van wat belangrijk is voor onderhandelen, is dat ook voor mediation. Een mediation is immers niets anders dan een begeleide onderhandeling. Daarom richten we de aandacht in het eerste blok op die aspecten van onderhandelen die voor mediation relevant zijn. Aan de orde komen de Harvard-onderhandelingsmethode, conflicttheorie en de toepassing ervan, communicatie, creativiteit, macht en invloed en effecten van de basishouding gekoppeld aan persoonlijke integriteit.

De benodigde theorie wordt bondig uiteengezet. Vervolgens krijgen de deelnemers volop de gelegenheid de essentie van de theorie aan den lijve te ondervinden en ermee te experimenteren. Hiervoor worden specifieke oefeningen en rollenspellen gebruikt die ten dele met video worden nabesproken.

Module 1 (Blok 2)

Tijdens blok 2 richten we de aandacht volledig op het mediationproces. In zes cases komen alle fasen van het proces aan de orde. Al doende komen structuur, vereiste basishouding en sociale vaardigheden uitgebreid aan bod. Je oefent intensief en veelvuldig in de rol van mediator. Daarnaast is er aandacht voor zaken als registratie, PE-activiteiten, ethiek en de institutionele kant van mediation.

Module 2: Juridische dag en praktijk dag (Module 2)

De tweede module bestaat uit de juridische dag die specifiek ingaat op de juridische aspecten van mediation. Aan de orde komen de mediationovereenkomst, het MfN-mediationreglement, de vaststellingsovereenkomst, gedragsregels voor de mediator en dergelijke. De dag is erop gericht dat u de juridische aspecten van mediation op een natuurlijke wijze een plaats kunt geven in het proces van mediation en is een voorbereiding op de kennistoets voor de toelating tot het MfN-register.

Daarna volgt nog de praktijkdag, waarbij je als deelnemer een langere sessie gaat leiden en hierop feedback krijgt (mondeling en schriftelijk) van de trainer. Er worden, als je dat wilt, opnames gemaakt van jouw mediation, die je thuis terug kunt kijken. Deze praktijkdag is de ideale voorbereiding op het assessment vereist voor de MfN registratie.

Facultatief: meelopen met een mediator van Result Mediation (De praktijk)

Je loopt mee met een mediation van begin tot eind. De mediator van Result Mediation zal de gesprekken steeds met je voorbespreken en aan het eind van de dag kort nabespreken.

Het meelopen is niet verplicht voor de MfN-registratie.

Mediation Opleidingsinformatie

Deze mediation opleiding is bestemd voor professionals die mediator willen worden of onderhandelings- en mediationvaardigheden willen opdoen. Onze deelnemers van de mediation opleiding komen uit het bedrijfsleven, de zakelijke dienstverlening, de overheid, de zorg, de politiek en het openbaar bestuur. Ze werken als directielid, manager, HR-adviseur, vertrouwenspersoon, klachtenfunctionaris, burgemeester, wethouder, advocaat, fiscalist, notaris, rechter, organisatieadviseur, bedrijfsjurist, en proces- en projectmanager.

 • Veel ruimte voor individuele coaching en feedback
 • Veelvuldige oefeningen in de rol van mediator
 • Geheel verzorgde trainingsdagen inclusief overnachtingen en diners
 • De MfN Mediation Opleiding is geaccrediteerd door de MfN
 • Extra module: meelopen met een ervaren mediator

Voor wie

De groepsgrootte varieert van 10 t/m 16 personen. Het eerste blok wordt vanaf 12 deelnemers verzorgd door twee trainers. In het tweede blok wordt uitgegaan van één trainer voor maximaal 4 deelnemers. Tijdens de praktijkdag is er één trainer op 3 deelnemers. Hierdoor is er veel ruimte voor coaching en feedback van de individuele deelnemers.

Toetredingseisen MfN-register

Het MfN-register (voormalig NMI register) is een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators. Wil je toetreden tot het MfN-register? Dan moet je voldoen aan de opeenvolgende eisen:

 • MfN-basisopleiding mediation gevolgd
 • Geslaagd voor het theorie-examen
 • Geslaagd voor het assessment
 • Inleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Wil je meer weten over het MfN-register? Lees dan hier meer informatie in de flyer over het MfN register.

Theorie Examen en Assessment

Zowel het theorie-examen als het assessment worden afgenomen door examenburo Intop. Het assessment kan worden afgenomen in de vorm van een live (role play) assessment of een video-assessment.

Zowel bij het live- als het video-assessment moet de kandidaat dezelfde prestatie leveren. De prestatie wordt gescoord met het beoordelingsinstrument van dr. H.C.M. Prein door twee assessoren. Meer informatie over de toetsen vind je op de website van Intop.

Result Mediation biedt een breed trainingsprogramma in mediation, conflictmanagement en onderhandelen. Een programma waarmee wij professionals vaardiger willen maken in onderhandelen en om zelf conflicten op te lossen. Waarom Result Mediation? Met 1200 mediations per jaar is Result Mediation marktleider in Nederland. Wij zitten dicht op de praktijk en werken alleen met zeer ervaren praktijkdocenten.

9,5
Gemiddeld cijfer voor MfN Mediation Opleiding
Gebaseerd op 4 ervaringen
starstarstarstarstar_half
Pascal Spijkerman
9
MfN Mediation Opleiding

"Enorm positief over deze opleiding! Op compacte wijze de theorie verrijken met veel praktische oefeningen. Dit zorgt ervoor dat je continu bezig bent met oefenen, bijschaven en beter worden. En dit alles in een vertrouwenwekkende en informele sfeer met docenten die verschillende perspectieven inbrengen. Kortom, wat mij betreft een echte aanrader! " - 03-04-2020 13:21

"Enorm positief over deze opleiding! Op compacte wijze de theorie verrijken met veel praktische oefeningen. Dit zorgt ervoor dat je continu b… alles lezen - 03-04-2020 13:21

starstarstarstarstar_half
John Spreeuw
Business Consultant en Tenderadvies, Mfn-Registermediator
9
MfN Mediation Opleiding

"De opleiding bestaat uit een goede theoretische basis gecombineerd met veel oefenen van basisvaardigheden. De begeleiding door meerdere trainers garandeert voldoende persoonlijke aandacht. Aangevuld met een praktijkstage. De opleiding geeft vertrouwen. " - 10-09-2018 09:59

"De opleiding bestaat uit een goede theoretische basis gecombineerd met veel oefenen van basisvaardigheden. De begeleiding door meerdere trai… alles lezen - 10-09-2018 09:59

starstarstarstarstar
Marjanne van Loon
MfN Register Mediator
10
MfN Mediation Opleiding

"Vanuit een brede HR achtergrond gekozen om Mediator te worden. Daar sloot deze opleiding top op aan. Doordat ik ook kon meelopen met een Mediator om e3varing op te doen, gelijk de kennistoets en live assessment kunnen halen voor mijn MfN registratie. Zeer goede opleiding!" - 06-09-2018 14:56

"Vanuit een brede HR achtergrond gekozen om Mediator te worden. Daar sloot deze opleiding top op aan. Doordat ik ook kon meelopen met een Med… alles lezen - 06-09-2018 14:56

starstarstarstarstar
Robert Jan Hylkema
Directeur
10
MfN Mediation Opleiding

"Fantastische opleiding, in mijn 25 jaar werkervaring zijn er maar een paar trainingen blijven hangen- dit is er één van. Veel interactie, niet alleen theorie maar ook voelen wat onderhandelen en mediation is." - 06-09-2018 09:50

"Fantastische opleiding, in mijn 25 jaar werkervaring zijn er maar een paar trainingen blijven hangen- dit is er één van. Veel interactie, ni… alles lezen - 06-09-2018 09:50

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.