Presenteren & Debatteren voor Burgemeesters & Wethouders (CAMERATRAINING !)

Type product
Tijdsduur

Presenteren & Debatteren voor Burgemeesters & Wethouders (CAMERATRAINING !)

Silent Speakers
Logo van Silent Speakers
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,4 Silent Speakers heeft een gemiddelde beoordeling van 8,4 (uit 267 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

8,8
Gemiddeld cijfer voor Presenteren & Debatteren voor Burgemeesters & Wethouders (CAMERATRAINING !)
Gebaseerd op 3 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
Jan van Burgsteden
10
Presenteren & Debatteren voor Burgemeesters & Wethouders (CAMERATRAINING !)

"Training was zeer zinvol, camera als hulpmiddel maakt het mogelijk om de verbeterpunten letterlijk in/op beeld te krijgen. Ook kun je de verbeteringen na de bespreking zien. Training was onderhoudend, leerzaam en zeker een aanrader voor iedereen wie getraind wil worden met het omgaan met de media. De trainers en het programma was van een hoge kwaliteit." - 09-02-2012 22:15

"Training was zeer zinvol, camera als hulpmiddel maakt het mogelijk om de verbeterpunten letterlijk in/op beeld te krijgen. Ook kun je de ver… alles lezen - 09-02-2012 22:15

Beschrijving

Resultaatgericht no-nonsense communicatietrainen met humor en plezier !

DE KRACHT VAN OVERTUIGEND PRESENTEREN & DEBATTEREN 

Communicatie is een cruciale succesfactor voor colleges. Collegeleden fungeren tijdens hun contacten als ‘visitekaartjes’. Deze persoonlijke vorm van communiceren is een krachtig communicatie-instrument en kan imagoversterkend werken. Het welslagen hiervan valt of staat echter met de manier waarop zij boodschappen voor het voetlicht brengen in de raad, de media en richting het publiek. Daarbij is naast de inhoud vooral het ‘hoe’ belangrijk. 

Begrijpelijk taalgebruik, een juiste ‘tone of voice’, het inleven in de belevingswereld van oa raadsleden, journalisten, inwoners en het kunnen inspelen op uiteenlopende (lastige) situaties die zich k…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Debatteren, Presenteren, Socratisch, Gespreksleiding & Modereren en Communicatieve vaardigheden.

Resultaatgericht no-nonsense communicatietrainen met humor en plezier !

DE KRACHT VAN OVERTUIGEND PRESENTEREN & DEBATTEREN 

Communicatie is een cruciale succesfactor voor colleges. Collegeleden fungeren tijdens hun contacten als ‘visitekaartjes’. Deze persoonlijke vorm van communiceren is een krachtig communicatie-instrument en kan imagoversterkend werken. Het welslagen hiervan valt of staat echter met de manier waarop zij boodschappen voor het voetlicht brengen in de raad, de media en richting het publiek. Daarbij is naast de inhoud vooral het ‘hoe’ belangrijk. 

Begrijpelijk taalgebruik, een juiste ‘tone of voice’, het inleven in de belevingswereld van oa raadsleden, journalisten, inwoners en het kunnen inspelen op uiteenlopende (lastige) situaties die zich kunnen voordoen in contacten met bovengenoemde doelgroepen.

Doelen Presenteren

De deelnemers;

 • kennen de principes van het houden van professionele presentaties voor de uiteenlopende doelgroepen waar men in de praktijk mee te maken heeft (bv raadsleden, inwoners, management, projectgroepen etc)
 • kennen hun verbale en non-verbale ‘communicatiekracht’ en kunnen deze kracht optimaal inzetten tijdens presentaties;
 • kunnen als ‘visitekaartjes’ van de gemeente in uiteenlopende omstandigheden doelgroepgericht een presentatie verzorgen voor de voor de gemeente relevante doelgroepen;
 • kunnen de verschillende manieren waarop een presentatie gestart en afgesloten kan worden in de praktijk toepassen;
 • kunnen structuur aanbrengen in een presentatie;
 • kunnen ter voorbereiding van de trainingsdag een eenvoudige PowerPoint-presentatie maken;
 • kennen hun kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën in relatie tot de vaardigheid spreken in het openbaar;
 • kennen de kracht van hun stem vanuit het gegeven dat de stem voor 40% verantwoordelijk is voor het overbrengen van een boodschap;
 • kunnen elkaar feedback geven volgens de daarvoor geldende regels.

Doelen Debatteren

De deelnemers:

 • beheersen de debatvaardigheden waaronder actief luisteren, interpreteren, de juiste vragen stellen, doorvragen en overtuigen;
 • kennen de kracht en de valkuilen van de eigen debatstijl;
 • weten wat het effect van deze persoonlijke debatstijl is op anderen;
 • zijn zich bewust van hun verbale en non-verbale communicatie in uiteenlopende debatsituaties;
 • kunnen in het debat standpunten, meningen, voorstellen helder en bondig verwoorden in de vorm van zogeheten kernboodschappen;
 • weten wat het geheim van overtuigend debatteren is;
 • kunnen overtuigingskracht maximaal inzetten tijdens het debat;
 • (her)kennen debattrucs en kunnen deze op constructieve wijze pareren;
 • weten hoe ze om kunnen gaan met drogredeneringen, lastige vragen, interrupties, dooddoeners en andere vormen van weerstand bij debatteren;
 • kunnen zich inleven in de tegenargumenten van de andere partij;
 • kunnen elkaar feedback geven volgens de daarvoor geldende regel

Programma

Tijdens het ochtenprogramma staat presenteren centraal. 's Middags gaan we aan de slag met debatteren. Aan de hand van uiteenlopende presentatie- en debatoefeningen gaat de collegeleden intensief aan de slag met de communicatieve vaardigheden die cruciaal zijn tijdens presenteren en debatteren. Er wordt getraind aan de hand van eigen, voor de deelnemers relevante cases. Zo bereiden de deelnemers vooraf een bondige presentatie voor en laten zij hun gedachten gaan over voor hun relevante stellingen zijn die ze op overtuigende wijze inbrengen tijdens een debat. Hierbij wordt ook ingegaan op omgaan met weerstand in een debat, criticasters, rhetorica etc. De uiteenlopende oefeningen worden met een professionele camera opgenomen en na afloop van feedback voorzien door de beide trainers waaronder een trainingsactrice.

De collegeleden zijn na afloop van de training in staat om zich overtuigend te presenteren in uiteenlopende situaties (raadsvergaderingen, bewonersbijeenkomsten etc) Zij kunnen zichzelf en de eigen gemeente op professionele wijze in uiteenlopende situaties presenteren en staan sterk in hun schoenen waar het gaat om debatteren tijdens bv raadsvergaderingen of een publiek debat.

Effecten

Veel doen staat centraal tijdens deze intensieve, interactieve en praktische communicatietraining. De uiteenlopende presentatie- en debatoefeningen worden ‘live’ opgenomen met een camera en direct na afloop grondig geanalyseerd. De collegeleden zijn na afloop van de training in staat om zich overtuigend te presenteren tijdens bv raadsvergaderingen of een publiek debat tijdens een bewonersbijeenkomst. Zij kunnen zichzelf en de eigen gemeente op professionele wijze in uiteenlopende situaties presenteren en staan sterk in hun schoenen waar het gaat om debatteren tijdens uiteenlopende gelegenheden.

Uit ervaring blijkt tevens dat een belangrijk neveneffect van deze training is dat het de teamontwikkeling stimuleert. Met andere woorden, het is goed voor het versterken van het onderlinge vertrouwen.

Trainingsactrice

Onze trainingsactrice zal samen met onze hoofdtrainer tijdens de trainingsdag de deelnemers op constructieve wijze feedback geven door hen een spiegel voor te houden waar het gaat om oa overtuigingskracht, omgaat met weerstand cq lastige vragen, nonverbale communicatie, waarnemen en interpreteren.

Aanpak

De training wordt op maat ontwikkeld. Naast een meer algemene oriëntatie vooraf op wat er speelt binnen en buiten de gemeente zal ons bureau als input voor de casuïstiek de door het college aangedragen issues als uitgangspunt nemen. Op deze manier wordt optimaal ingespeeld op de individuele leerbehoefte.

Wij hebben de overtuiging dat mensen optimaal leren als ze plezier hebben in wat ze doen. De training kenmerkt zich door persoonlijke aandacht en een praktijkgerichte, positieve benadering waarin humor, enthousiasme en zelfrelativering een prominente plaats innemen. Aan de andere kant wordt, wanneer dit nodig is, een meer confronterende aanpak niet geschuwd.  

Strikte vertrouwelijkheid

Vanzelfsprekend staat bij ons de privacy van de deelnemers hoog in het vaandel. Alle informatie die wij vergaren gedurende dit communicatietrainingstraject is en blijft strikt vertrouwelijk. De cameraopnames die wij maken tijdens de trainingen worden direct na afloop gewist. 

Trainers

De training wordt verzorgd door Ben Posthumus (Groningen, 1965),  directeur/eigenaar van Silent Speakers. Als voormalig woordvoerder en strategisch communicatieadviseur van oa de gemeente Deventer, Emmen, Saxion Hogescholen en als oud-journalist weet Ben Posthumus uit eigen ervaring hoe colleges professionele communicatie strategisch kunnen inzetten. Ben Posthumus studeerde Nederlands in Groningen en Communicatiemanagement aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Trainingsactrice Francis Stam

De training Presenteren en Debatteren verzorgt Ben Posthumus samen met  Francis Stam (Groenlo, 1974). Naast een enthousiast en deskundig Silent Speaker communicatietrainster is Francis tijdens onze presentatietrainingen en debattrainingen constructief in haar feedback en toont ze zich een scherpe observator.Haar aanvullende expertise als trainingsactrice leidt tot zinvolle en bijzondere oefeningen  met name waar het gaat om het effectief inzetten van non-verbale  communicatie in relatie tot overtuigend presenteren, omgaan met kritische vragen en het neerzetten van reële debatsituaties.

Silent Speakers

Silent Speakers staat als communicatietrainingsbureau op de 3e plaats in de top 10 van beste communicatiebureaus in Nederland. Silent Speakers verzorgt uiteenlopende communicatietrainingen waaronder omgaan met de media, presenteren, debatteren, gesprekstechnieken, klantgericht communiceren, onderhandelen, conflicthantering, teamontwikkeling en persoonlijke effectiviteit.

Ook levert Silent Speakers vanuit een communicatieve invalshoek een essentiële bijdrage aan organisatie- en cultuurontwikkeling, identiteit en imago, authentiek leiderschap, personal coaching en timemanagement.

Silent Speakers werkt nauw samen met trainers die hun sporen hebben verdiend binnen het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. Partners van Silent Speakers zijn ondermeer Saxion Hogescholen, de gemeente Deventer, Emmen en uiteenlopende bedrijven.

Erkend

Silent Speakers is als communicatietrainingsbureau erkend door en geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). De opname in het register is gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON. De gedragscode wordt uitgevoerd door de onafhankelijke organisatie CPION.

8,8
Gemiddeld cijfer voor Presenteren & Debatteren voor Burgemeesters & Wethouders (CAMERATRAINING !)
Gebaseerd op 3 ervaringen
starstarstarstarstar
Jan van Burgsteden
10
Presenteren & Debatteren voor Burgemeesters & Wethouders (CAMERATRAINING !)

"Training was zeer zinvol, camera als hulpmiddel maakt het mogelijk om de verbeterpunten letterlijk in/op beeld te krijgen. Ook kun je de verbeteringen na de bespreking zien. Training was onderhoudend, leerzaam en zeker een aanrader voor iedereen wie getraind wil worden met het omgaan met de media. De trainers en het programma was van een hoge kwaliteit." - 09-02-2012 22:15

"Training was zeer zinvol, camera als hulpmiddel maakt het mogelijk om de verbeterpunten letterlijk in/op beeld te krijgen. Ook kun je de ver… alles lezen - 09-02-2012 22:15

starstarstarstarstar_border
Caroline van den Elsen
8
Presenteren & Debatteren voor Burgemeesters & Wethouders (CAMERATRAINING !)

"Praktische training met veel ruimte voor nabootsing bestaande / reële situaties. Trainer heeft veel kennis van en ervaring met gemeentelijke organisaties en bestuurlijke kwesties. " - 26-01-2012 13:31

"Praktische training met veel ruimte voor nabootsing bestaande / reële situaties. Trainer heeft veel kennis van en ervaring met gemeentelijke… alles lezen - 26-01-2012 13:31

starstarstarstarstar_border
Ina R. Adema
8,4
Presenteren & Debatteren voor Burgemeesters & Wethouders (CAMERATRAINING !)

"Een prima training met goede trainers, erg goed aansluitend bij de dagelijkse praktijk. Ik heb de dag als zeer positief ervaren voor het gehele college. " - 25-01-2012 14:33

"Een prima training met goede trainers, erg goed aansluitend bij de dagelijkse praktijk. Ik heb de dag als zeer positief ervaren voor het geh… alles lezen - 25-01-2012 14:33

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.