Basistraining Proces Communication Model

Niveau
Tijdsduur
Logo van Solk BV

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Solk BV biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam

Beschrijving

Wat is PCM®?

Het Process Communication Model is een observatie- en communicatiemodel dat in Amerika al ruim 30 jaar succesvol wordt toegepast bij o.a. samenwerking, leidinggeven, coaching, klantrelaties, trainingen. De grondlegger is Dr. Taibi Kahler. De NASA had in de jaren zeventig behoefte aan nauwkeurige hulpmiddelen bij het werven en selecteren van mensen om geschikte teams samen te stellen onder extreme omstandigheden. Terence McGuire was op dat moment verantwoordelijk voor het selecteren en trainen van Apollobemanningen. De samenwerking tussen Kahler en McGuire mondde uit in een onderzoeks investering en de ontwikkeling van PCM®. De oorsprong van het model ligt in de Transactionele A…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Transactionele Analyse, Zelfbewustzijn, Communicatietechnieken, Communicatiemanagement en Communicatiestijlen.

Wat is PCM®?

Het Process Communication Model is een observatie- en communicatiemodel dat in Amerika al ruim 30 jaar succesvol wordt toegepast bij o.a. samenwerking, leidinggeven, coaching, klantrelaties, trainingen. De grondlegger is Dr. Taibi Kahler. De NASA had in de jaren zeventig behoefte aan nauwkeurige hulpmiddelen bij het werven en selecteren van mensen om geschikte teams samen te stellen onder extreme omstandigheden. Terence McGuire was op dat moment verantwoordelijk voor het selecteren en trainen van Apollobemanningen. De samenwerking tussen Kahler en McGuire mondde uit in een onderzoeks investering en de ontwikkeling van PCM®. De oorsprong van het model ligt in de Transactionele Analyse.

De PCM® Training:

Deze drie daagse basistraining in het Process Communication Model leert je om persoonlijkheid types te herkennen en hier flexibel op te reageren voor optimale communicatie. De training is een mix van theorie, groepsdiscussies en oefening van vaardigheden. Tijdens de training ontvang je een PCM handleiding om mee aan de slag te gaan. Je eigen PCM Profiel speelt een rode draad in deze training.

Doordat deze training door twee begeleiders met een verschillend persoonlijkheidsprofiel gegeven wordt, ervaart u direct de effecten daarvan. In de samenwerking zijn Gert en Roos regelmatig zelf voorbeeld door hun communicatie en gedrag. Zij zijn ook in staat daar op te reflecteren en in de groep te bespreken. Niet in rollenspelen, wel gebruik makend van wat zich voordoet.

Wat PCM® voor mij zo waardevol maakt:

 1. dat we ons ontwikkelen en dat een profiel niet statisch is
 2. dat het stress gedrag en stress reacties typeert
 3. dat het handvatten biedt om stress te voorkomen

Voor wie is de PCM® training?

Deze training is uitermate geschikt voor mensen die werkzaam zijn in onderwijs, in coaching en begeleiding, in sales of services, in de zorg of dienstverlening en zeker voor iedereen die andere mensen moet aansturen.

Welk resultaat levert de PCM® training?

Aan het einde van de training heb je:

 • Kennis van de logica en structuur van de basis concepten van het Proces Communication Model®.
 • Kennis en begrip van uw eigen communicatie profiel om van daaruit anderen beter te kunnen begrijpen.
 • Concrete handvatten om met lastige situaties om te gaan of om de relatie weer te herstellen.
 • EEN INTERNATIONAAL ERKEND CERTIFICAAT
 • ik heb brede ervaring en ben creatief
 • ik kan mij snel inleven in elke context
 • ik heb een doelgerichte en concrete aanpak
 • mijn engels en duist zijn goed

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.