Ik ben op zoek naar 2 OR-opleidingen in Venlo: een startcursus en een verdieping

Gesteld door Klaas van Beek
Wat wil je concreet leren?

Ik heb mij onlangs aangemeld voor de Ondernemingsraad van een woningcorporatie. Daar is mij een tweeledige opdracht gegeven: Het volgen van een startcursus, zodat ik goed op de hoogte ben van de taken en rechten van een OR. Het uitbreiden van de startcursus met een verdiepingsslag, hierbij denk ik zelf aan: 1. Effectief handelen op advies- en instemmingsrecht; 2. Strategisch handelen; 3. Communicatie met de achterban.

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

In mijn huidige functie ben ik Adviseur Beleid & Control bij een middelgrote woningcorporatie. Dat betekent dat ik een erg brede rol heb op verschillende tactische en strategische thema's als: Vastgoedsturing, Financieel beleid en Procesmanagement. Vanwege mijn huidige tactische en strategische rol in de organisatie en academische achtergrond is mij gevraagd om meteen een verdiepingsslag te maken bij mij deelname aan de OR.

Hoe moet de cursus of opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en tijdsduur.

Mijn voorkeur gaat naar een fysieke cursus op locatie, makkelijk bereikbaar vanuit Venlo. Indien mogelijk gaat mijn voorkeur naar WO-niveau. Tijdsduur heeft wat mij betreft geen voorkeur. Ik kan mij voorstellen dat de keuze uiteindelijk valt op twee cursussen van twee dagen. Eerst een algemene OR-opleiding en vervolgens de verdieping. In dat geval lijkt mij 2x2 dagen prima. Het budget is maximaal €2000.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Samen schrijven aan het jaarverslag van de ondernemingsraad en de PVT

Logo van Uitgelicht Medezeggenschap
|META_INFO|

Ieder jaar wordt het maken van het jaarverslag door veel ondernemingsraden en PVT's op de lange baan geschoven. Dat is niet zo vreemd, want…

check_box_outline_blank

Basistraining voor OR-leden

Logo van OR Consultancy
|META_INFO|

Maak een vliegende start als nieuw OR-lid! Je gaat aan de slag met deze onderwerpen: Rechten en plichten van de ondernemingsraad. Zichtbaar…

Logo van BTR Trainingenverified_userAanbieder op Springest
Barry KroezeBTR Trainingen

"Hoi Klaas!

Vanuit BTR Trainingen zagen we je vraag omtrent de OR voorbij komen, een vraag die we vaker krijgen en waar we al vele organisaties bij hebben mogen ondersteunen. Het voordeel dat wij je kunnen bieden met onze basistraining OR; we kijken altijd waar jouw leerbehoefte ligt, om zodoende goed aan te kunnen sluiten bij jouw vraag. Zodat de training écht waarde heeft. Wij kunnen deze training zowel fysiek (in-company), op een externe locatie als online aanbieden, het is maar net waar jouw voorkeur ligt. Bij trainingen met OR als onderwerp kijken we ook vaak naar een dagdeel borging, om er zeker van te zijn dat de theorie en het geleerde aanslaat in de praktijk.

Om de bovenstaande punten en de mogelijkheden te bespreken, komen we graag met je in contact.

Met vriendelijke groet,

Nino Timmerman
BTR Trainingen" - 26-10-2022 08:32

Barry Kroeze raadt aan:

Logo van ORNet Academyverified_userAanbieder op Springest
Roel van RijkORNet Academy

"Beste Klaas,
We bieden voor startende or-leden de Basiscursus medezeggenschap aan. Na deze cursus heb je een goed inzicht in de rechten en plichten van de OR en de omgang met de bestuurder. Voor de verdieping hebben we verschillende mogelijkheden, zoals de Verdiepingscursus Advies- en instemmingsrecht, Communiceren met de achterban of Visievorming voor de OR.
Ik hoor graag of deze mogelijkheden aansluiten bij jouw leerwensen.
Met vriendelijke groet,
Roel van Rijk
ORnet academy" - 26-10-2022 08:59

Roel van Rijk raadt aan:

"Ha Klaas,
Dit is precies zo’n maatwerk-vraag waarvoor ik graag bij je langs kom. We gaan een dag zitten en dan leg ik je de basis uit. Vooraf krijg je van mij informatie toegestuurd om je in te lezen zodat we snel de diepte in kunnen gaan op de onderwerpen die voor jouw en de OR van belang zijn. Onderdeel van dit pakket is een op maat gemaakte reader waarin jij alle besproken kennis kan teruglezen. We gebruiken geen powerpoint en vooraf wil ik graag aanvullende achtergrond info van de OR ontvangen.

Ik kan me voorstellen dat je nog vragen hebt, dus laten we een keer teamsen om kennis te maken. Daarna stel ik een programma op voor jouw persoonlijke cursusdag op je eigen locatie. Oh ja, dit wordt geen taaie, saaie dag. We maken er een feestje van voor ons beiden want alleen op die manier leer jij en hou ik het vol :-)
Kijk er naar uit, leuk toch?

Met vriendelijke groet,

Hielke
Ontwikkelaar van de methodes: “ essentie van de medezeggenschap" en 'smartmoves voor de OR’
0615189257
Hielke@hbuor.nl" - 27-10-2022 06:35

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 77.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 142.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!