Wat is het verschil tussen NIMA B communicatie en NIMA B Marketing?

Gesteld door Janneke Kersbergen
Wat wil je concreet leren?

Ik wil een NIMA B Communicatie of NIMA B Marketing opleiding volgen, maar twijfel welke het best bij mij past. Wat ik wil ontwikkelen, zijn strategisch inzicht en praktische vaardigheden om tot een overkoepelend marketing- of communicatieplan te komen. Ik ben bekend met de meeste losse ingrediënten, maar hoe bak je een taart? Kortom: een level-up van junior / medior naar senior / leidinggevende. Ik wil de opleiding afsluiten met een examen en erkend certificaat, dat gelijk staat aan een HBO / WO opleiding. Wat ik me afvraag: is er een verschil in waardering van beide opleidingen door het werkveld?

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Ik heb een wo-bachelor psychologie, een hbo-bachelor sociaal ondernemen en ruim vijf jaar ervaring in het marketing- en communicatievak binnen non-profits en social enterprises. Zowel op het niveau van contentcreatie als op marketingmanagement. In de toekomst wil ik op een hoger niveau bijdragen aan de impact van bijvoorbeeld B Corporations, NGO's of overheden: - inzicht verwerven in de markt en de positionering van een bedrijf, instelling of overheidspartij - inzicht in de effecten van een specifieke boodschap en gekozen medium op de ontvanger (business, consument, burger) - met als doel meer mensen (business, consument, burger) op de been te brengen voor een positieve impact - dan denk ik aan termen als communicatie, operatie, innovatie Ik heb veel affiniteit met storytelling en contentcreatie en minder met datamarketing en SEO / SEA, maar betekent dit dat ik beter de NIMA B Communicatie opleiding kan volgen of hoeft dat niet zo te zijn?

Hoe moet de cursus of opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en tijdsduur.

Volgens mij hebben beide opleidingen ongeveer dezelfde basis, maar hebben de specialisaties een ander accent. Een avond- of weekendstudie van een paar maanden tot een jaar in de Randstad zou ideaal zijn, volgens mij zit dat wel snor. Budget zag er ook goed uit, tot 2.000 / 3.000 euro is het goed te doen.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Marketingcommunicatie-B (Online en Offline)

Logo van SRM
verified_userNiet Goed Geld Terug garantie

Marketingcommunicatie-B We leven in een online tijdperk. Dat levert adverteerders tal van interessante nieuwe mogelijkheden op. Maar het ma…

check_box_outline_blank

NIMA Marketing-B Essentials

Logo van SRM
verified_userNiet Goed Geld Terug garantie

NIMA Marketing-B Essentials Sinds 2002 kun je deelnemen aan het examen NIMA Marketing-C zonder dat je eerst het diploma NIMA Marketing-B he…

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 70.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 86.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!