Leergang Aanbestedingsrecht voor juristen

Niveau
Tijdsduur
Logo van VU Law Academy

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

VU Law Academy biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam

Beschrijving

Bekijk ook ons uitgebreide incompanyaanbod: verschillende cursussen en vele expertises op meerdere rechtsgebieden van onze topdocenten.

Aanbestedingsrecht voor juristen

Ons streven is om de colleges van deze leergang op de VU te laten plaatsvinden. Indien dit niet mogelijk is vanwege coronamaatregelen, zijn wij voornemens de colleges online op te zetten.

Aanbestedingsrecht bij VU Law Academy: voor de juridische finesses

U bent advocaat of juridisch adviseur, of u werkt als jurist in het bedrijfsleven of bij de overheid en u wilt zich specialiseren in het aanbestedingsrecht, zodat u deskundig en adequaat juridisch advies kunt geven aan uw klanten of de collega’s in uw bedrijf of organisatie die zich met inkoop- en aanbestedingsvraagstukken bezighouden. Of u moet als lid van de rechterlijke macht goed onderbouwde uitsprak…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Aanbestedingsrecht, Aanbesteden / Tenderen, Privacy (algemeen overzicht), Tendermanagement en Privaatrecht.

Bekijk ook ons uitgebreide incompanyaanbod: verschillende cursussen en vele expertises op meerdere rechtsgebieden van onze topdocenten.

Aanbestedingsrecht voor juristen

Ons streven is om de colleges van deze leergang op de VU te laten plaatsvinden. Indien dit niet mogelijk is vanwege coronamaatregelen, zijn wij voornemens de colleges online op te zetten.

Aanbestedingsrecht bij VU Law Academy: voor de juridische finesses

U bent advocaat of juridisch adviseur, of u werkt als jurist in het bedrijfsleven of bij de overheid en u wilt zich specialiseren in het aanbestedingsrecht, zodat u deskundig en adequaat juridisch advies kunt geven aan uw klanten of de collega’s in uw bedrijf of organisatie die zich met inkoop- en aanbestedingsvraagstukken bezighouden. Of u moet als lid van de rechterlijke macht goed onderbouwde uitspraken kunnen doen in aanbestedingszaken. In beide gevallen heeft u behoefte aan een gedegen kennis van het aanbestedingsrecht op hoog niveau.

Er is een groeiende behoefte aan juridische expertise op het terrein van het aanbestedingsrecht. Dat komt doordat de wet- en regelgeving op dit terrein als gevolg van voortdurende aanpassingen in toenemende mate complex is geworden en doordat het toepassingsgebied van die wet- en regelgeving zich steeds verder uitbreidt. Met de leergang Aanbestedingsrecht voor juristen brengt u uw kennis op een professioneel peil. U kiest hiermee ook meteen voor de meest volledige en meest diepgaande opleiding die er op dit rechtsgebied bestaat.

Uitspraken van cursisten in 2018-2019 over deze leergang:  
''De docenten beschikken over zowel veel praktijkervaring als diepgaande theoretische kennis.'' 
''Zeer leerzame leergang met veel diepgang en voorbeelden.'' 
''Veelzijdige docenten van goed niveau.''

De leergang aanbestedingsrecht voor juristen is dit voorjaar ook online gestart en de reacties op de online webcolleges zijn positief.

Leerdoelen
U krijgt een actueel overzicht van de thema’s in het aanbestedingsrecht. Daar hoort de Europese en nationale wet- en regelgeving bij, en ook de aanbestedingsplicht per organisatie en per soort opdracht. Ook maakt de leergang aanbestedingsrecht u wegwijs in actuele aanbestedingsrechtelijke thema’s, zoals:

  • Welke aanbestedingsprocedures kunnen in welke gevallen worden toegepast?
  • Hoe specificeert u een aanbesteding technisch en hoe maakt u deze bekend?
  • Hoe formuleert u volgens welke criteria u aanbiedingen beoordeelt en selecteert?
  • Welke rechtsbescherming genieten gegadigden tegen beslissingen van de aanbesteder?


Doelgroep
De leergang is bedoeld voor advocaten, zelfstandige juridisch adviseurs, bedrijfsjuristen, overheidsjuristen en leden van de rechterlijke macht die zich willen specialiseren in het aanbestedingsrecht. Om de leergang te kunnen volgen, is het een vereiste dat u een universitaire juridische opleiding (bachelor en/of master) met succes hebt afgerond. De deelnemers aan de leergang komen uit verschillende werkvelden, omdat aanbestedingen breed voorkomen en steeds vaker verplicht zijn. Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang? Neem dan contact op met Branka Dasović via b.dasovic@vu.nl of (020) 59 83612.

Wanneer zijn de colleges en wie geeft ze?
Verspreid over vier maanden volgt u diverse colleges, gegeven door docenten uit wetenschap en praktijk. Tijdens deze colleges delen zij hun specifieke kennis en ervaring met u. Ook stimuleren zij u om casussen te bediscussiëren en op te lossen.

Programma & planning van de leergang zie de website

Let op: data onder voorbehoud. Per e-mail ontvangt u uiterlijk zes weken voor aanvang van de leergang de meest recente versie van deze planning.

Cursusleiding en docenten

De leergang staat onder leiding van mr. Sophie Prent, docent-onderzoeker Privaatrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en  prof. mr. Chris Jansen, Hoogleraar privaatrecht en co-director van het Centre for Public Contract Law & Governance (CPC) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, voorzitter van de Commissie van Aanbestedingsexperts (CvAE) en raadsheer-plaatsvervanger in het Hof ’s-Hertogenbosch en het Hof Den Haag.

Start

Start 7 september 2020.

Data bijeenkomsten

Maandag 7, 14, 21 en 28 september, 5 en 26 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november, 7 en 14 december 2020. Bekendmaking examen (casus en paper): 17 december 2020. Inleveren examen (casus en paper): 1 maart 2021 voor 17.00 uur. Diploma-uitreiking: 3 mei 2021. Let op: op 9 november is er van 13.30 - 16.30 uur een extra college.
Data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Locatie

Hoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).

Programma

09.15 – 09.30 uur ontvangst met koffie/thee
09.30 – 11.00 uur aanvang college
11.00 – 11.15 uur pauze
11.15 – 12.30 uur vervolg college

Groepsgrootte

Maximaal 25 deelnemers.

Prijs

€ 4.980,-, (prijs 2020) inclusief cursusmateriaal, consumpties en examengeld. Dit bedrag is vrijgesteld van btw.

Punten

38 opleidingspunten voor de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA);
voor de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) kunt u op aanvraag opleidingspunten halen.
 

38 PWO-opleidingspunten (puntenstelsel voor de blijvende vakbekwaamheid van wetgevings- en overheidsjuristen)

Diploma

U rondt de leergang aanbestedingsrecht voor juristen af door (in twee maanden) een casus met examenvragen uit te werken. Daarnaast schrijft u een academic paper. Als u voor beide onderdelen een voldoende beoordeling haalt, ontvangt u een diploma.

Examen

U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een examen. Het examen zal bestaan uit het uitwerken van een casus met een aantal vragen en het schrijven van een academic paper. De beantwoording van de vragen en de paper worden onder leiding van prof. mr. Chris Jansen nagekeken en van een waardering voorzien. Als een deelnemer alle colleges goed voorbereidt, dan zal de uitwerking van de examenvragen ongeveer 16 uur studiebelasting opleveren.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.