Workshop Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Tijdsduur
Locatie
Online
Startdatum en plaats

Workshop Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Bender
Logo van Bender
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 Bender heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 7 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Utrecht
23 jan. 2023
computer Online: Utrecht
16 mei. 2023

Beschrijving

Vanaf augustus 2013 is de wet meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling van kracht. Doel van deze wet is dat er sneller en adequater wordt ingegrepen wanneer er vermoedens zijn van huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Professionals die werkzaam zijn in de jeugdzorg,  maatschappelijke ondersteuning, gezondheidszorg. Onderwijs, kinderopvang en justitie zijn verplicht om deze meldcode te volgen. Maar hoe implementeer je de meldcode in je organisatie en wat betekenen de stappen die je moet zetten nu eigenlijk voor jou als professional? In deze cursus leer je de juiste stappen te zetten, de signalen te objectiveren en worden de belemmeringen die je kunt ervaren besproken zodat jij als…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Kindermishandeling, Huiselijk geweld, Kinderopvang, Kindertherapeut en Kinderbescherming.

Vanaf augustus 2013 is de wet meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling van kracht. Doel van deze wet is dat er sneller en adequater wordt ingegrepen wanneer er vermoedens zijn van huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Professionals die werkzaam zijn in de jeugdzorg,  maatschappelijke ondersteuning, gezondheidszorg. Onderwijs, kinderopvang en justitie zijn verplicht om deze meldcode te volgen. Maar hoe implementeer je de meldcode in je organisatie en wat betekenen de stappen die je moet zetten nu eigenlijk voor jou als professional? In deze cursus leer je de juiste stappen te zetten, de signalen te objectiveren en worden de belemmeringen die je kunt ervaren besproken zodat jij als professional toegerust bent om de stappen van de meldcode te volgen.

Wil je verder groeien binnen de zorg of het publiek domein? Bender leidt al ruim 15 jaar professionals zoals jij op. Dit doen we met opleidingen, workshops en trainingen rond Wmo, jeugdzorg, participatie, werk & inkomen, schuldhulpverlening, zorg en ruimtelijk domein.

Onze opleidingen sluiten natuurlijk aan bij de meest actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied en bij jouw behoefte aan kennis en ontwikkeling. Omdat we ze ontwikkelen in de praktijk zijn ze altijd up-to-date. We werken samen aan kennis en vaardigheden op verschillende opleidingsniveaus. In groepsverband en via e-learning.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.