Opleiding tot Coach Practitioner

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van BGL & partners
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,7 BGL & partners heeft een gemiddelde beoordeling van 9,7 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHoofddorp
20 jan. 2022 tot 7 jul. 2022
placeUtrecht
21 jan. 2022 tot 1 jul. 2022
placeDoorn
20 sep. 2022 tot 28 mrt. 2023
placeHoofddorp
23 sep. 2022 tot 31 mrt. 2023

Beschrijving

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

De opleiding Coach Practitioner bouwt voort op de opleiding Coach Foundation en omvat twee blokken: Narratieve coaching (verhalen, emoties, dilemma's) en Procescoaching (individu in zijn systeem).

In de 10-daagse opleiding Coach Practitioner breidt u uw gereenschapskist verder uit met inzichten, vaardigheden, methoden en technieken op het gebied van Narratieve coaching en Procescoaching.

Tijdens de opleiding wordt het opdoen van kennis en vaardigheden gecombineert met het werken aan persoonlijke ontwikkeling. De opleiding heeft het EQA-keurmerk Coach Practitioner dat wordt verstrekt door de NOBCO/EMCC. Ook ontvangt u na succesvolle afronding het Post-HBO Registerdiploma Coach van CPION. Na …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Coaching, Train de trainer, Co-actief coachen, Business / Executive Coaching en Loopbaancoaching.

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

De opleiding Coach Practitioner bouwt voort op de opleiding Coach Foundation en omvat twee blokken: Narratieve coaching (verhalen, emoties, dilemma's) en Procescoaching (individu in zijn systeem).

In de 10-daagse opleiding Coach Practitioner breidt u uw gereenschapskist verder uit met inzichten, vaardigheden, methoden en technieken op het gebied van Narratieve coaching en Procescoaching.

Tijdens de opleiding wordt het opdoen van kennis en vaardigheden gecombineert met het werken aan persoonlijke ontwikkeling. De opleiding heeft het EQA-keurmerk Coach Practitioner dat wordt verstrekt door de NOBCO/EMCC. Ook ontvangt u na succesvolle afronding het Post-HBO Registerdiploma Coach van CPION. Na afronding van de opleiding kunt u zich laten registreren bij de NOBCO of STiR.

Lesthema’s:

Narratieve coaching

* Werken vanuit kracht
* Vitaliteit, visualisaties en metoforen
* Verhalen, autobiografisch werken
* Overtuigingen en emoties
* Coachen met een knipoog naar Jung
* Ethiek en dilemma's
Procescoaching

* Invloed van het systeem: genogram, krachtenveldanalyse
* Groepsdynamica
* Coachen in organisaties
* Van weerstand naar veranderingsbereidheid
Overige activiteiten

* 8 oefengroep/intervisebijeenkomsten, waarvan 2 begeleid
* 2-3 coachingstrajecten
* literatuurstudie
* diverse opdrachten

In onze opleidingen hanteren we een integrale benadering van vraagstukken. Hierbij combineren we het verruimen van kennis met het ervaringsgericht trainen van praktische vaardigheid en het werken aan persoonlijke ontwikkeling. Geen tips en trucs, maar werken aan duurzame verandering.In de opleiding worden theoretische en methodische kennis gecombineerd met werken aan persoonlijke ontwikkeling en het trainen van praktische vaardigheden. Leren door te reflecteren en leren door te doen zijn hierbij kernbegrippen.

Vanuit verschillende invalshoeken ontwikkelt u een integrale kijk op coachingsvraagstukken. De belangrijkste pijlers in de opleiding tot Coach Practitioner worden gevormd door het Oplossingsgericht werken, het Neuro-Linguïstisch Progammeren, het Systeemgericht werken, Groepsdynamica, Narratieve coaching, en Transactionele Analyse.

In de coaching leert u hoe u mensen kunt ondersteunen bij het optimaliseren van hun resultaten in het werk en het realiseren van hun persoonlijke ontwikkelwensen.

U ontwikkelt een stijl van coaching die in het verlengde ligt van uw eigen kracht en persoonlijkheid.

De opleidingen is geaccrediteerd en heeft een EQA-keurmerk (European Quality Award) en bij succesvolle afronding ontvangt u het Post-HBO Registerdiploma Coach van CPION. U kunt zich aansluiten bij de NOBCO en STiR.

De lessen vinden plaats in Hoofddorp, Doorn of Utrecht van 10.00-17.00 uur.
Arrangement is inbegrepen.
De opleiding start in het voorjaar en in het najaar en omvat 10 lesdagen. Doorlooptijd: 6 maanden.
Buiten de lesdagen om wordt gewerkt in een oefen-/intervisiegroep: 8 keer, waarvan 2 begeleid door de supervisor.
Individuele begeleiding in de vorm van e-coaching.

Tijdens de opleiding Coach Practitioner werkt u aan verdere uitbreiding en verdieping van uw competenties. Als coach richt u zich op het verkennen en ontrafelen van (onbewuste) verhalen van de coachee en stimuleert hen tot het herschrijven ervan om meer ruimte en keuzevrijheid te creëren. Bij het coachen is er niet alleen aandacht voor het individu en wat hem of haar beroert, maar ook voor de invloed van het systeem (gezin, team, organisatie) en de interactie die zich tussen de leden ervan …Lesthema's Blok Narratieve coaching

Werken vanuit kracht
• overdracht en tegenoverdacht
• verankeren van kwaliteiten

Vitaliteit, visualisaties en metaforen
• omgaan met stress en burn-out in coaching
• versterken van de eigen vitaliteit en die van de coachee
• gebruik van visualisatie en metaforen in het coachingsproces

Verhalen en emoties
• autobiografische werken
• narratieve coaching
• effectief omgaan met emoties

Coachen met een knipoog naar Jung
• werken met tegendelen
• inzetten van met beeldkaarten
• eigenaarschap versus slachtoffer-denken.

Ethiek en dilemma’s
• stellingen en dilemma’s uit eigen praktijk
• coachen aan tafel

Lesthema's Blok Procescoaching

Invloed van het systeem
• systemisch werken in coaching;
• genogram
• krachtenveldanalyse

Groepsdynamica
• groepsvorming en -ontwikkeling
• gedragspatronen en dynamische principes in de interactie
• macht en invloed (Roos van Leary)

Coachen in organisaties
• zakelijke intake
• teamcoaching: fasen en teamdynamiek

Van weerstand naar veranderingsbereidheid
• fasen in veranderingsprocessen
• signaalfuncties van weerstand
• drama- en winnaarsdriehoek.

Integratie, toetsing via praktijksimulatie

Tijdens de opleiding worden op verantwoorde wijze denkbeelden en methodieken uit verschillende disciplines samengebracht tot een samenhangend geheel. In de opleiding Coach Practitioner zijn het Oplossingsgeircht werken, de Narratieve coaching, het Systeemgericht werken, de Groepsdynamica, de Transactionele anayle en het Neuro-Linguïstisch Programmeren belangrijke pijlers.Didactische werkvormen zijn: interactief trainen, demonstratie, tonen van beeldmateriaal, rollenspel/simulatie, discussie, presentatie, oefenen in subgroepen, intervisie, supervisie, coachen in de praktijk, reflecteren, uitvoeren van opdrachten, literatuurstudie.

Tijdens de opleiding werkt u aan uw ontwikkeling als coach door het:

* vergoten van uw kennis van theorieën en methoden die te maken hebben met het werkveld.
* eigen maken van specifieke vaardigheden en leren hanteren van instrumenten die het coachingsproces ondersteunen.
* ontwikkelen van een adequate basishouding om een goede coachingsrelatie met een coachee te kunnen opbouwen.Leerdoelen

* U leert via gedegen (zelf)reflectie hoe u de opgedane kennis, inzichten en vaardigheden op natuurlijke wijze kunt integreren binnen uw eigen persoonlijkheid en werkwijze.
* U leert een professionele werkrelatie aan te gaan met de coachee die zich kenmerkt door respect, invoelingsvermogen en echtheid.
* U ontwikkelt inzicht in uw eigen gedrag, kunt kritisch-reflectief kijken naar de effecten van uw gedrag op het proces van coaching en bent in staat uw gedrag bij te stellen
* U bent in staat om in contact een adequate analyse van de coachvraag te maken en deze om te zetten in een plan van aanpak. U zorgt daarbij voor zorgvuldig contractmanagement.
* U bent in staat om resultaat- en actiegericht te werken met oog voor de zakelijke en privécontext.
* U kunt goed omgaan met feedback en weet oplossingsgericht in de spelen op veranderingen en problemen.
* U leert verschillende modellen, methoden en (gespreks) technieken hanteren, waarmee u de coachee kunt stimuleren tot inzicht en ontwikkeling.
* U herkent de grenzen van de eigen professionaliteit en weet wanneer doorverwijzing noodezakelijk is.
* U ontwikkelt een oog voor de ethische aspecten en toepassing van het geleerde in de praktijk van het coachen.

Tijdens de modulair opgezette opleiding tot Teamcoach ontwikkelt u theoretische en methodische kennis, praktische vaardigheden en reflectieve vermogens om teams professioneel te ondersteunen in hun ontwikkeling naar zelfsturing en resultaatgerichtheid.De opleiding omvat de volgende onderdelen, die ook los te volgen zijn :
Module 1: Vertrouwen en teamsamenwerking
Module 2: Werken aan teamresultaat
Module 3: Constructieve dialoog en eigenaarschap
Integratie
Praktijk en supervisie

U kunt zich na succesvolle afronding van de opleiding Teamcoach laten registreren als Erkend Teamcoach bij de StiR.

De opleiding tot Coach Practitioner is onder meer bestemd voor leidinggevenden, staffunctionarissen, adviseurs, intern begeleiders en senior medewerkers die mensen met een coachingsbehoefte op een professionele manier willen stimuleren in hun persoonlijke ontwikkelingsproces.

Instapniveau: Coach Foundation

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze opleiding. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Coaching.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.