CIVAS

Logo van CIVAS
Adres:

Oudeweg 8 b
2031CC Haarlem

Overzicht

Ervaringen (34)

J. Meijer (9)
“Een thuisstudie is iets anders dan een praktijkopleiding, maar ik ben zeker content met deze opleiding. Het cursusboek bevat veel voorbeelden en oe...”

 

CIVAS is al vijftien jaar dé onderwijsspecialist op het gebied van coaching, counseling, psychologie, complementaire therapieën en persoonlijke groei. CIVAS is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

 

Werken aan uw ontwikkeling

Met een studie van CIVAS geeft u uw persoonlijke of professionele ontwikkelin…

Lees de volledige beschrijving

Beschrijving

CIVAS is al vijftien jaar dé onderwijsspecialist op het gebied van coaching, counseling, psychologie, complementaire therapieën en persoonlijke groei. CIVAS is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

 

Werken aan uw ontwikkeling

Met een studie van CIVAS geeft u uw persoonlijke of professionele ontwikkeling een nieuwe impuls. Misschien denkt u erover een eigen praktijk te beginnen? Of bent u al therapeut en wilt uw cliënten nog beter helpen? Ook als u in uw persoonlijke leven op zoek bent naar zingeving en verdieping vindt u bij CIVAS de juiste studie.

Modern en helder studiemateriaal

Al onze studies zijn speciaal ontwikkeld voor thuisstudie. De lessen zijn logisch opgebouwd en door iedereen te volgen. Alle studies worden permanent herzien. Zo bent u verzekerd van modern en actueel lesmateriaal.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten

Vanaf uw inschrijving tot aan het diploma krijgt u begeleiding van een ervaren vakdocent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden. Tijdens uw studie kunt u altijd een beroep doen op uw docent.

Uniek studentenportaal

Bij CIVAS profiteert u van de nieuwste studiemethoden. Zo kunt u via het digitale studentenportaal huiswerk insturen, contact leggen met uw docent en medestudenten, een examen aanvragen en uw behaalde cijfers terugzien.

Vraag de gratis studiegids aan

Wilt u meer weten over studeren bij CIVAS? Of wilt u de gratis studiegids ontvangen? Bel dan direct 023 - 55 11 511 of ga naar www.civas.nl.

Ervaringen

Gemiddeld cijfer voor CIVAS (Deel je ervaring)

8,2 Gebaseerd op 34 ervaringen van 18 opleidingen, trainingen en cursussen

 

CIVAS ervaringen

Mindfulness based cognitive therapy / MBCT

Een thuisstudie is iets anders dan een praktijkopleiding, maar ik ben zeker content met deze opleiding. Het cursusboek bevat veel voorbeelden en oefeningen wat er voor zorgt dat je de technieken ook echt gaat gebruiken. Mbct is een therapievorm die m.i. Iedere hulpverlener zou moeten leren (los van welke opleiding je volgt) omdat het zeer bruikbaar is.

"Een thuisstudie is iets anders dan een praktijkopleiding, maar ik ben zeker content met deze opleiding. Het cursusboek bevat veel voorbeelde…" -

Lees volledige ervaring

Natuurvoedingsadviseur

De lessen lezen makkelijk en zijn goed te begrijpen (die over de spijsvertering vond ik wel lastig). Ik gebruik de cursus niet voor een eigen praktijk maar voor mijzelf. In december naar de praktijkdag geweest. Ik raad iedereen aan deze dag te volgen omdat het veel toevoegt aan de lesstof. Je kan ook direct vragen stellen aan je docent.

"De lessen lezen makkelijk en zijn goed te begrijpen (die over de spijsvertering vond ik wel lastig). Ik gebruik de cursus niet voor een eige…" -

Lees volledige ervaring

Mindfulness based cognitive therapy / MBCT

Uitermate tevreden over deze opleiding. De lesstof heeft me in positieve zin verrast omdat deze toch vrij complexe materie uitstekend schriftelijk wordt overgebracht. Studentenportaal is handig voor contact met andere geinteresseerden.

"Uitermate tevreden over deze opleiding. De lesstof heeft me in positieve zin verrast omdat deze toch vrij complexe materie uitstekend schrif…" -

Lees volledige ervaring

Coaching bij Hoogbegaafdheid

Inmiddels volg ik al meer dan 10 jaar opleidingen en cursussen bij Civas.
Prima onderwijs,en een integere onderwijsspecialist zowel in theorie als praktijk. Coaching bij hsp vind ik een must voor elke hulpverlener.

"Inmiddels volg ik al meer dan 10 jaar opleidingen en cursussen bij Civas. Prima onderwijs,en een integere onderwijsspecialist zowel in theo…" -

Lees volledige ervaring

Medische basiskennis CPION

Ruud is een zeer bevlogen docent die je enthousiast weet te maken voor het vakgebied. Ik heb veel geleerd (en gelachen) tijdens de colleges. Dank voor het delen van jouw vakkennis en ervaring.

"Ruud is een zeer bevlogen docent die je enthousiast weet te maken voor het vakgebied. Ik heb veel geleerd (en gelachen) tijdens de colleges.…" -

Lees volledige ervaring

Voeding / Voedingsdeskundige

Na 15 jaar eindelijk weer eens een studie opgepakt. Tot op heden nooit een schriftelijke opleiding gevolgd, maar het is me niet tegengevallen. Ik heb de lessen met plezier doorlopen en heb er veel van geleerd, ook op persoonlijk vlak. De studiemappen zijn verzorgd en een mooi naslagwerk. Het contact met mijn docent was prettig, al verloopt dat wel via internet. Al met al ben ik zeker tevreden.

"Na 15 jaar eindelijk weer eens een studie opgepakt. Tot op heden nooit een schriftelijke opleiding gevolgd, maar het is me niet tegengevalle…" -

Lees volledige ervaring

Mindfulness based cognitive therapy / MBCT

Ik vond dit een waardevolle opleiding, zowel voor mijn eigen ontwikkeling als professioneel. Het eerste deel gaat over hoe je zelf mindful wordt, deel 2 gaat over hoe je anderen daarbij kan helpen. Er staan trainingsmethoden on het materiaal die je integraal kan gebruiken, wat ik handig vond. De oefeningen op de cd,s zijn een mooie extra, maar heb ik niet veel gebruikt.

"Ik vond dit een waardevolle opleiding, zowel voor mijn eigen ontwikkeling als professioneel. Het eerste deel gaat over hoe je zelf mindful w…" -

Lees volledige ervaring

Natuurvoedingsadviseur

Suzanne Jongejan

De opleiding claimt op HBO-niveau te zijn maar ik mis bronvermeldingen en literatuur. Er staan zaken in de opleiding die niet kloppen (o.a. dat vitamine B12 in de maag zou worden opgenomen terwijl dit de dunne darm is). Ik mailde de docent met mijn bevindingen maar kreeg ontwijkende antwoorden en pas na een paar keer mailen gaf ze toe dat er inderdaad fouten in staan en dat deze aangepast zullen worden.
Hieruit blijkt wel dat bepaalde kennis niet goed in huis is. Het is mij tevens niet goed duidelijk wie de lesstof heeft geschreven. Zijn dit goed geschoolde mensen?

"De opleiding claimt op HBO-niveau te zijn maar ik mis bronvermeldingen en literatuur. Er staan zaken in de opleiding die niet kloppen (o.a. …" -

Lees volledige ervaring

Beste Suzanne,
Het spijt me te lezen dat de studie je op een aantal punten is tegengevallen. Weet voor een volgende keer, dat je deze altijd mag terugsturen (zie voorwaarden studiereglement). Wat betreft jouw vraag: de opleiding is geschreven door Birgit de Heij, voormalig docent aan de Integrale Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde en schrijver van diverse boeken over voeding. Birgit staat in het vakgebied bekend als deskundig en integer. Jouw ervaring leg ik uiteraard aan haar voor. Mocht zij daarin aanleiding zien de lesstof aan te passen of uit te breiden, dan zal dat uiteraard per direct worden doorgevoerd. Hartelijke groeten, Francine Koffeman

Natuurvoedingsadviseur is niet meer beschikbaar

Voeding / Voedingsdeskundige

De lessen zijn in begrijpelijke taal geschreven en goed te volgen. Huiswerkbegeleiding en contact met docent gaat via internet, maar je kan ook telefonisch contact opnemen. Wat mij betreft een prima scholing die zeker een vervolg krijgt.

"De lessen zijn in begrijpelijke taal geschreven en goed te volgen. Huiswerkbegeleiding en contact met docent gaat via internet, maar je kan …" -

Lees volledige ervaring

Gewichtsconsulent BGN-erkend

De opleiding was duidelijk, gestructureerd en overzichtelijk.
De inhoud van de opleiding is veelomvattend en geeft ieder stuk van het beroep gewichtsconsulente veel aandacht.
De open vragen na ieder hoofdstuk vond ik van absolute meerwaarde.
Op vragen die ik naar mijn studiecoach stuurde kreeg ik snel antwoord en verder was de praktijkdag heel leerzaam.
Kortom...en prima opleiding!!

"De opleiding was duidelijk, gestructureerd en overzichtelijk. De inhoud van de opleiding is veelomvattend en geeft ieder stuk van het beroe…" -

Lees volledige ervaring

Voeding / Voedingsdeskundige

Ik vond het een goede opleiding. Ik heb best wat studies gedaan en vond deze er positief uitspringen, omdat de service bij dit bedrijf gewoon goed op orde is. Nadeel is dat je het natuurlijk thuis moet doen, maar dat is aan jezelf. Er zijn nu trouwens ook praktijklessen die je kan bijwonen als je wilt. Ik heb dat nog niet gedaan dus kan daar niets over zeggen.

"Ik vond het een goede opleiding. Ik heb best wat studies gedaan en vond deze er positief uitspringen, omdat de service bij dit bedrijf gewo…" -

Lees volledige ervaring

Mindfulness based cognitive therapy / MBCT

MBCT is een online cursus met 1 optionele praktijkdag.

De doe-opdrachten zijn erg simplistisch en vragen geen creativiteit: 'Voer dagelijks een lichaamsscan uit' of 'Geef een meditatie training in een groep van 8 - 10 personen volgens deze stappen en opbouw'. Alles wordt letterlijk voorgekauwd en je wordt niet gestimuleerd om zelf na te denken en je eigen mindfulness training te ontwikkelen. Er wordt achteraf ook niet gevraagd "wat ging er goed, wat kan er beter." Ik mis de zelfreflectie opdrachten in het huiswerk.

De theorie is erg eenvoudig (eerder mavo niveau dan MBO) en heeft voor mij te weinig diepgang. Als je 1 voorbeeld-les opvraagt bij Civas, krijg je de 2 meest uitgebreide lessen opgestuurd (waarbij Civas suggereert dat het 1 les is, dus dat levert een verkeerd beeld van de hoeveelheid). Je bent er met 40 uur studeren al doorheen: 1,5 uur theorie en 1 uur oefenen per les. Ik ben aanvullende boeken gaan lezen, om meer achtergrondinformatie en meer diepgang te krijgen.

De stof zet wel aan tot nadenken en verder studeren. Het onderwerp is zodanig interessant, dat ik naast deze cursus meerdere boeken ben gaan lezen over Mindfulness en Acceptance And Commitment Therapy.

"MBCT is een online cursus met 1 optionele praktijkdag. De doe-opdrachten zijn erg simplistisch en vragen geen creativiteit: 'Voer dageli…" -

Lees volledige ervaring

Geachte heer of mevrouw Peters,

Het spijt mij te lezen dat de opleiding niet aan uw verwachtingen heeft voldaan. Weet voor een volgende keer dat u bij ons nooit een studie hoeft te volgen waarmee u niet 100% tevreden bent. U heeft na ontvangst van het lesmateriaal 14 dagen de tijd om te beoordelen of het niveau en de inhoud aansluiten bij hetgeen u zoekt. Zo niet, dan stuurt u de opleiding gewoon kosteloos retour. Wij beseffen dat het studiemateriaal onmogelijk kan aansluiten bij ieders wensen en verwachtingen.

Ook na de zichttermijn heeft u alle gelegenheid om uw studie alsnog voortijdig te beëindigen. U zit nergens aan vast (zie studiereglement). Het enige wat wij van u vragen, is dat u ons op de hoogte brengt voordat u uw studie heeft afgerond.

Voor uw opbouwende commentaar wil ik u bedanken. Wij werken continu aan de verbetering van ons studiemateriaal. Mede dankzij uw input zijn wij nog beter in staat dat af te stemmen op de wensen van onze studenten.

Hartelijke groeten,
Francine Koffeman

Familieopstellingen HBO-niveau

Jan en Elvira Velsen geven deze opleiding als een team dat elkaar goed aanvult. Met grote betrokkenheid, deskundigheid en humor. De opleiding bestaat uit de juiste mix tussen theorie en praktijk en bevat de laatste ontwikkelingen op het vakgebied. De opleidingsweekenden waren intensief en inspirerend.

"Jan en Elvira Velsen geven deze opleiding als een team dat elkaar goed aanvult. Met grote betrokkenheid, deskundigheid en humor. De opleidin…" -

Lees volledige ervaring

Vitaliteitscoach

Ik twijfelde tussen Vitaliteitscoach en Lifecoach maar ik ben toch blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb.
Alles wat ik geleerd heb kan ik nu al in mijn werk gebruiken. Het is een uitgebreide opleiding maar ik ben er vrij snel doorheen gegaan. Ik vond het lesmateriaal duidelijk.
Ik ben ook tevreden over mijn docent Anja. De (enkele) vragen die ik gesteld heb heeft zij keurig beantwoord.
Huiswerk gaat makkelijk via de ipad.
Ik kan een studie bij Civas aanraden. Ik heb eigenlijk geen minpunten.

"Ik twijfelde tussen Vitaliteitscoach en Lifecoach maar ik ben toch blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb. Alles wat ik geleerd heb ka…" -

Lees volledige ervaring

Psychologie

Graag sluit ik mij volledig aan bij de opmerkingen van S. Op dit moment ben ik bijna klaar met Klinische Psychologie I. Het is ronduit irritant als er fouten in de lesstof staan of de vragen en antwoorden kloppen niet. Of de vragen bevatten veel te weinig informatie om tot een juist antwoord te komen. Dat kost heel veel tijd. Er wordt veel over geklaagd door de studenten onderling maar er wordt vervolgens niets aan gedaan. Eerder volgde ik Online Coaching van CIVAS met dezelfde klachten. Oplossingsgerichte Therapie daarentegen en ook Kindertekeningen Analyseren waren helder geschreven en ook de vragen en antwoorden en de opdrachten waren relevant en leuk om te doen. Heel jammer dat je als opleidingsinstituut niets met dergelijke klachten doet. Maar de manier van opzet van de cursussen is erg prettig. En dat alleen al geeft me telkens weer de zin om door te gaan en me over deze negatieve punten heen te zetten. Uiteindelijk gaat het erom dat ik bepaalde leerstof tot me neem die ik kan toepassen in mijn werk.

Reactie van de opleider:

Geachte mevrouw C.C.,

Hartelijk dank voor uw bericht. Ik lees dat u inmiddels uw 4e studie bij ons volgt. Daarvoor zijn wij u uiteraard zeer dankbaar. Het spijt me des te meer te lezen dat u niet tevreden bent over uw laatste cursus.

Niemand hoeft bij ons een studie te volgen waarmee hij of zij niet 100% tevreden is (zie studiereglement). Ik heb begrepen dat mijn collega u inmiddels het aanbod heeft gedaan de cursus te retourneren met teruggave van het volledige lesgeld, maar dat u geen gebruik wenst te maken van deze mogelijkheid. Mocht u dat alsnog willen doen, dan horen wij dat graag van u.

Ik hoop dat u in de toekomst bereid bent uw bevindingen (ook) aan ons te melden. Pas als wij op de hoogte zijn van uw ongenoegen, kunnen wij bewijzen dat wij iedere klacht serieus nemen en zien als kans voor de verbetering van onze dienstverlening. Ik kan u melden dat de redactie inmiddels onderzoekt of bepaalde huiswerkopdrachten bij deze cursus duidelijker geformuleerd kunnen worden.

CIVAS Opleidingen

"Graag sluit ik mij volledig aan bij de opmerkingen van S. Op dit moment ben ik bijna klaar met Klinische Psychologie I. Het is ronduit irrit…" -

Lees volledige ervaring

Oplossingsgerichte therapie

Ruben Arnhem

Zojuist de opleiding Oplossingsgerichte therapie succesvol afgerond. De lesstof is heel interessant en de toetsmethode daagt je uit. Hierdoor begrijp je de lesstof veel beter. Het is direct toepasbaar op zowel privé als zakelijk gebied.

"Zojuist de opleiding Oplossingsgerichte therapie succesvol afgerond. De lesstof is heel interessant en de toetsmethode daagt je uit. Hierdoo…" -

Lees volledige ervaring

Gewichtsconsulent BGN-erkend

Kurt Wegener

De opleiding als gewichtsconsulent bij Civas opleidingen heb ik als erg prettig ervaren. Je werd regelmatig op de hoogte gehouden en alle vragen werden snel en kundig opgepakt. De medewerkers bij Civas stellen zich veerkrachtig op en denken met je mee bij specifieke vragen. Ook de flexibiliteit betreft de opleidingsduur vind ik buitengewoon top. De kans dat volgend jaar weer een vervolg gaat komen is zeker aanwezig. Wil je een top opleiding volgen en zelf het tempo bepalen dan kan ik Civas Opleidingen zeker aanraden!!

"De opleiding als gewichtsconsulent bij Civas opleidingen heb ik als erg prettig ervaren. Je werd regelmatig op de hoogte gehouden en alle v…" -

Lees volledige ervaring

Oplossingsgerichte therapie

Ik ben bijzonder blij dat ik gekozen heb mijn opleidingen/Cursussen bij Civas te volgen..
Het is een bijzonder prettige manier van leren. De lessen zijn compact en duidelijk, en het inzenden werkt snel, is eenvoudig en heel gebruiksvriendelijk. De communicatie met de docenten verloopt heel vlot, en het contact is vriendelijk en warmhartig.
Op alle gebieden heel anders dan ik gewend ben bij LOI....
(niet slecht, maar de website, het contact en de inzending van het huiswerk is ingewikkeld en geeft een robot gevoel)

Chapeau voor Civas ;-)

Jacqueline

"Ik ben bijzonder blij dat ik gekozen heb mijn opleidingen/Cursussen bij Civas te volgen.. Het is een bijzonder prettige manier van leren. D…" -

Lees volledige ervaring

Voeding / Voedingsdeskundige

De opleiding bestaat uit drie studiemappen, in totaal zo’n 950 pagina’s. Het lesmateriaal ziet er verzorgd uit en is goed leesbaar. Ik ben er in totaal 8 maanden mee bezig geweest. De lessen over voeding en ziekte vond ik een eyeopener. Onvoorstelbaar welke gezondheidsvoordelen je met de juiste voeding kan bereiken. Mijn eerste kennismaking met CIVAS is zeker positief.

"De opleiding bestaat uit drie studiemappen, in totaal zo’n 950 pagina’s. Het lesmateriaal ziet er verzorgd uit en is goed leesbaar. Ik ben e…" -

Lees volledige ervaring

Voeding / Voedingsdeskundige

Heb alle lessen gedaan en gehaald, moet in september examen doen. Bepaalde onderdelen van de opleiding waren best goed, maar over het geheel genomen ben ik er niet zo over te spreken. Ik vind dat je veel te weinig achtergrond kennis mee krijgt om een eigen praktijk op te zetten. Ik heb de praktijklessen ook gevolgd (via Kosmeoo Health), maar die hebben naar mijn mening niet zo veel toegevoegd. Ik verdiep me al jaren in de effecten van voeding op de gezondheid en daarom was deze opleiding voor mij te summier. Veel dingen wist ik al. Misschien als je het voor jezelf doet, niet om een praktijk te beginnen, kun je er wat aan hebben.

"Heb alle lessen gedaan en gehaald, moet in september examen doen. Bepaalde onderdelen van de opleiding waren best goed, maar over het geheel…" -

Lees volledige ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Leerproducten

Beantwoorde vragen

CIVAS heeft 9 vragen beantwoord.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waarvan je verder kunt leren
  Meer dan 39.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en in-company trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven
  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Ervaringen van deelnemers
  Ruim 40.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Gratis informatie aanvragen
  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie
  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, altijd gratis annuleren!
 • Ook voor leren in je organisatie
  Volumekorting, in-company training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.

Keurmerken

Not for humans