Over CPION

CPION staat voor Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland. CPION is een onafhankelijke organisatie, die post-initiële en permanente educatie-opleidingen toetst, diplomeert of certificeert en registreert. CPION doet dit in opdracht van vijf stichtingen, die zijn belast met het toezicht op de kwaliteit van deze opleidingen. In het verlengde van dit mandaat beheert CPION de diverse registers waarin deze opleidingen na een positief afgesloten toetsing worden opgenomen. Deze opleidingen mogen zich dan ‘Registeropleiding’ noemen. Daarnaast bewaakt CPION de kwaliteit en actualiteit van de registers door middel van een jaarlijkse evaluatie. Door de grote ervaring die CPION heeft met de inhoudelijke toetsing van opleidingen, verzorgt CPION tevens de audits voor instellingen en docenten die opname nastreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Hoe vind en herken ik CPION erkende opleiders op Springest?

Klik op een logo op deze pagina om de trainingen, opleidingen en cursussen van die aanbieder te bekijken. Je kunt ook de zoekbalk, en de categorieën hiernaast gebruiken, die worden automatisch gefilterd op CPION erkende opleiders.

In alle zoekresultaten en op elke onderwerpspagina staan filters voor bijvoorbeeld regio, lesduur en prijs. Onder de optie "meer filters" staan vervolgens ook diverse keurmerken, waaronder CPION.

Bij elke opleider en bij elke training die CPION erkend is, staat een CPION logo vernoemd aan de rechterkant. Opleiders kunnen zelf bij Springest aangeven dat ze een erkenning hebben, daarbij moeten zij bewijs overleggen

Mis je een opleider?

Mis je een bepaalde CPION erkende opleider, of zie je er een staan die niet erkend is? Laat het ons dan via de Helpdesk weten, dan zullen we dit controleren en eventueel aanpassen.! Alvast bedankt voor de moeite, namens ons hele team!