Bureau Tromp

Bureau Tromp

Adres:

Orteliuslaan 850
3528 BB Utrecht

8,6
Gemiddeld cijfer voor Bureau Tromp
Gebaseerd op 919 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
Euredice Hellings
10
Lean Six Sigma Orange Belt

"Melano heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. Wat een ontzettend leuke training was dat. De stof werd op een begrijpbare manier overgebracht. Theorie en praktijkopdrachten wisselden elkaar af, waardoor ik sneller inzicht kreeg in de Orange belt materie.
Super gedaan Melano! " - 28-03-2020 15:02

"Melano heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. Wat een ontzettend leuke training was dat. De stof werd op een begrijpbare manier ove… alles lezen - 28-03-2020 15:02

Beschrijving

Bureau Tromp is specialist op het gebied van procesverbetering met behulp van de Lean Six Sigma methodiek. Deze methodiek richt zich erop om processen efficiënt in te richten (Lean) met een kwalitatief goed product of dienst als resultaat (Six Sigma). Deze beproefde methodiek zorgt voor besparingen in doorlooptijden & vermindering van werkvoorraden en leidt tot significant hogere klanttevredenheid…

Lees de volledige beschrijving

Bureau Tromp is specialist op het gebied van procesverbetering met behulp van de Lean Six Sigma methodiek. Deze methodiek richt zich erop om processen efficiënt in te richten (Lean) met een kwalitatief goed product of dienst als resultaat (Six Sigma). Deze beproefde methodiek zorgt voor besparingen in doorlooptijden & vermindering van werkvoorraden en leidt tot significant hogere klanttevredenheid. Dit alles omdat de klant in deze methodiek centraal staat.

Wij leveren alle diensten die onze opdrachtgever nodig heeft om uiteindelijk zelfstandig met behulp van Lean Six Sigma processen te blijven verbeteren.
Onze aanpak bestaat uit een combinatie van kennisoverdracht en projectresultaten. Wij zorgen er enerzijds voor dat we processen optimaliseren en resultaten boeken. Anderzijds brengen onze adviseurs hun kennis en vaardigheden over op medewerkers. Wij werken volgens het principe van: Voordoen, Samen doen en Zelf doen.

Wij creëren eerst draagvlak en enthousiasme onder medewerkers door middel van workshops en opleidingen. Daarnaast bieden wij pilots aan. Hierbij gaan wij in aantal dagen een heel proces met behulp van Lean Six Sigma verbeteren. Medewerkers en management worden hierbij actief betrokken en zien direct resultaat in een voor hen belangrijk proces.

Vervolgens gaan wij samen aan de slag met het uitvoeren van Lean Six Sigma projecten. Daarna gaan medewerkers zelfstandig verder en worden zij eventueel op afstand gecoached. Dit laatste heeft een minder intensief karakter dan het onder begeleiding aan een project werken maar het zorgt er wel voor dat hulp beschikbaar is. Doel is uiteindelijk dat eigen medewerkers zelfstandig verbeterprojecten opstarten en het Lean Six Sigma gedachtegoed verder verspreiden binnen de organisatie.

Diensten:

-       Kennismakingsworkshops

In deze workshops krijgen medewerkers en het management in een halve dag op een leuke en interactieve manier de basis van Lean Six Sigma uitgelegd. Door middel van een praktijkoefening wordt gelijk een eigen proces onder handen genomen.

-       Opleidingen

Wij bieden het gehele opleidingspakket aan op het gebied van Lean Six Sigma. Dit begint bij een Yellow Belt opleiding, bedoeld om mee te kunnen werken aan Lean Six Sigma projecten. Vervolgens zijn er de Orange Belt, Green Belt, Green to Black Belt en Black Belt opleidingen. Deze richten zich op projectleiders die zich deels of volledig binnen een organisatie gaan bezighouden met Lean Six Sigma projecten. Voor leidinggevenden is er een aparte ‘Leidinggeven aan Lean’ opleiding.

-       Pilots

In korte tijd (gemiddeld 5 tot 10 werkdagen) pakken wij samen met medewerkers en het management een (primair) proces aan. Hierbij worden verspillingen geïdentificeerd, verbetersuggesties gedaan en een implementatie-aanpak gemaakt. Door het actief betrekken van medewerkers en management raken zij direct thuis in de Lean Six Sigma methodiek.

-       Projectleiding & begeleiding

Na kennismaking en opleiding van medewerkers gaan zij onder begeleiding zelf verbeterprojecten uitvoeren. Een ervaren Black Belt geeft richting, zorgt voor kennisoverdracht en enthousiasmeert, zodat volgende verbeterprojecten zelfstandig worden uitgevoerd.

-       Coaching

Vervolg op de begeleidingsfase. Hierin worden ervaren medewerkers gecoached in het selecteren van de volgende verbeterprojecten, het verspreiden van hun kennis, het enthousiasmeren van medewerkers en het zorgen voor een continue verbetering van processen. 

8,6
Gemiddeld cijfer voor Bureau Tromp
Gebaseerd op 919 ervaringen
starstarstarstarstar
Euredice Hellings
10
Lean Six Sigma Orange Belt

"Melano heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. Wat een ontzettend leuke training was dat. De stof werd op een begrijpbare manier overgebracht. Theorie en praktijkopdrachten wisselden elkaar af, waardoor ik sneller inzicht kreeg in de Orange belt materie.
Super gedaan Melano! " - 28-03-2020 15:02

"Melano heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. Wat een ontzettend leuke training was dat. De stof werd op een begrijpbare manier ove… alles lezen - 28-03-2020 15:02

starstarstarstarstar_border
Machiel Sikken
Internation Trader
8
Lean Six Sigma Yellow Belt

"Goed overzichtelijk verhaal. Duidelijk uitgelegd wat Lean precies inhoud en met een goed eind voorbeeld (koffiefiltersfabriek)in praktijk gebracht hoe je lean kunt toepassen.

Wellicht tijdens presentatie iets meer voorbeelden benoemen, om het visueler te krijgen.

En een enkele keer ging Jelle mee in discussies van een deelnemer, of liet een zinloze discussie zijn loop. Werd wat vervelend voor rest.

Al met al, bedankt en leuke, leerzame middag." - 24-03-2020 15:45

"Goed overzichtelijk verhaal. Duidelijk uitgelegd wat Lean precies inhoud en met een goed eind voorbeeld (koffiefiltersfabriek)in praktijk ge… alles lezen - 24-03-2020 15:45

starstarstarstarstar_half
Richard Eulen
Improvement Manager
9
Lean Six Sigma Black Belt

"Goed: Veel schakelen naar de prakijk. Goede en ervaren trainer is Massimo Schutte. Locatie ook prima. E-learning Green Belt 100%

Wat kon beter: Aansluiting van Green to Black Belt sloot niet altijd even goed bij de volledige Black Belt. Groep ging namelijk tegelijk op op sommige dagen. Groepsgrootte van 14 personen net te groot. Terwijl er ook max 12 personen zouden zijn. E-learning Black Belt nog minimaal" - 18-03-2020 15:07

"Goed: Veel schakelen naar de prakijk. Goede en ervaren trainer is Massimo Schutte. Locatie ook prima. E-learning Green Belt 100% Wat kon … alles lezen - 18-03-2020 15:07

starstarstarstarstar_border
Linda Meekels
Biochemische onderzoeker
8
Lean Six Sigma Orange Belt

"De training in maart gevolgd, de groep was niet groot wat erg prettig was. De training sloot erg goed aan op de vraag. Daarnaast gaf Lidewij concrete voorbeelden van de stof. " - 16-03-2020 14:54

"De training in maart gevolgd, de groep was niet groot wat erg prettig was. De training sloot erg goed aan op de vraag. Daarnaast gaf Lidewij… alles lezen - 16-03-2020 14:54

starstarstarstarstar
Krekt
boekhoudkundig medewerker
10
Lean Six Sigma Yellow Belt

"Het was een goede leerzame cursus, interactief afwisselend. Uitstekend bevallen en met het praktische deel werden heel duidelijk de zaken waar het om draait benadrukt.
Trainer heeft het zeer goed gedaan." - 09-03-2020 07:47

"Het was een goede leerzame cursus, interactief afwisselend. Uitstekend bevallen en met het praktische deel werden heel duidelijk de zaken wa… alles lezen - 09-03-2020 07:47

starstarstarstarstar_border
Kramer
Financieel Administrateur
8
Lean Six Sigma Yellow Belt

"Lidewij deed het erg leuk. Veel praktische oefeningen, wat de cursus levendig maakt. Het spel v/d filterfabriek duurde wel (te) lang wat m.i. ten koste ging van wat extra theorie. Maar al met al een leuke, leerzame dag!" - 07-03-2020 13:06

"Lidewij deed het erg leuk. Veel praktische oefeningen, wat de cursus levendig maakt. Het spel v/d filterfabriek duurde wel (te) lang wat m.i… alles lezen - 07-03-2020 13:06

starstarstarstar_borderstar_border
Jeroen Bos
Director EMEA Professional Services
6
Lean Six Sigma Black Belt

"De inhoud van de training an-sich was goed, ik heb het gevoel dat ik veel informatie heb gekregen over Lean en Six Sigma.

De structuur van de training en het trainingsmateriaal hadden wat mij betreft wel veel beter gekund. De opbouw van het trainingsmateriaal en de volgorde van behandeling tijdens de training waren compleet verschillend waardoor het lastig is om achteraf bepaalde zaken op te zoeken.

Daarnaast Ik had (niet altijd maar toch te vaak) het gevoel dat onderwerpen of begrippen ad-hoc behandeld werden, en in een aantal gevallen werden bepaalde begrippen 'nog even snel' besproken zodat ook dat afgevinkt kon worden, zonder dat ik het vond passen in het verhaal van de dag of van dat moment.

Dit laatste heeft ook te maken met tim-management. We zijn geen enkele trainingsdag op tijd geeindigd en in mijn geval was dat erg storend omdat ik na de training nog meetings gepland had en ik dus beperkte ruimte had voor uitloop.

Verder vond ik zowel de theorie van lean en Six Sigma als de manier waarop de training werd verzorgd veel te veel gericht op industriele- en productie-omgevingen. Ik snap dat Lean hier vandaan komt maar er is voor de aanmelding en tijdens de training uitdrukkelijk gezegd dat eea ook van toepassing is op de sector dienstverlening en dat kwam veel te weinig naar voren. Ik zou adviseren om een aparte training te ontwikkelen die zich veel meer richt op dienstverlening.

Tot slot was ik onaangenaam verrast door het hele licentie-verhaal van Minitab. Een proeflicentie paste niet in de termijn waarbinnen we Minitab nodig zouden hebben en de licentie zelf is erg kostbaar - en daarnaast lang niet voor iedereen bruikbaar in de dagelijkse werkzaamheden. Ik vind het niet onredelijk om te verwachten dat Bureau Tromp of specifieke trainingslicenties verschaft aan de cursisten, of dat de training zo gepland wordt dat het benodigde gebruik van Minitab binnen de proeflicentie valt.

Al met al een hoop aandachtspunten, maar bedoeld als opbouwende kritiek. Massimo is een bijzonder aardige man, weet de theorie vaak heel goed aan de praktijk te koppelen en speelt goed in op de verschillende niveaus binnen de groep. Accommodatie en voorzieningen aldaar waren meer dan prima!" - 04-03-2020 10:48

"De inhoud van de training an-sich was goed, ik heb het gevoel dat ik veel informatie heb gekregen over Lean en Six Sigma. De structuur va… alles lezen - 04-03-2020 10:48

starstarstarstarstar
Jan Swinkels
Senior consultant Zorg & ICT
10
Kanban

"Super waardevolle training! Bruikbare theorie waarmee je aan de hand van leuke en relevante oefeningen direct actief aan de slag gaat. En een uiterst sympathieke trainer met veel praktijkervaring die de stof continu tot leven wekt met voorbeelden uit het bedrijfsleven. Een kleine groep, waardoor er voldoende persoonlijke begeleiding is, maar je ook kunt leren van elkaar. Al met al een toptraining!" - 02-03-2020 15:12

"Super waardevolle training! Bruikbare theorie waarmee je aan de hand van leuke en relevante oefeningen direct actief aan de slag gaat. En ee… alles lezen - 02-03-2020 15:12

Peter Koomen
starstarstarstarstar
Peter Koomen
10
Kanban

"Allereerst snap ik nu precies wat Kanban is en hoe het werkt. In deze training leer je vooral hoe je het zelf kan gaan toepassen in je eigen organisatie. Rik geeft op een leuke en luchtige manier deze training. De locatie is verder prima, lekkere lunch en leuke mede cursusdeelnemers. " - 02-03-2020 15:05

"Allereerst snap ik nu precies wat Kanban is en hoe het werkt. In deze training leer je vooral hoe je het zelf kan gaan toepassen in je eigen… alles lezen - 02-03-2020 15:05

Guus van Charante
starstarstarstarstar_half
Guus van Charante
Functional Application Manager
9
Lean Green Belt

"Top:
- Op een eenvoudige manier theoretische stof omzetten in leuke oefeningen, waardoor de materie gaat "leven".
- goede praktijkvoorbeelden die ook toepasbaar zijn op andere situaties.
Tip:
- Laat de groep niet teveel afdwalen. Neem iets eerder de lead in de discussies." - 02-03-2020 11:19

"Top: - Op een eenvoudige manier theoretische stof omzetten in leuke oefeningen, waardoor de materie gaat "leven". - goede praktijkvoorbee… alles lezen - 02-03-2020 11:19

starstarstarstarstar
Jolanda Bastiaansen-van Opijnen
Projectmanager
10
Lean Green Belt

"Melano is een trainer die de onderwerpen op een rustige en duidelijke manier kan vertalen. Ook zijn ervaringen in de praktijk spreken tot de verbeelding. Hiermee heb je handvaten om in je praktijksituatie deze informatie te vertalen. " - 02-03-2020 08:52

"Melano is een trainer die de onderwerpen op een rustige en duidelijke manier kan vertalen. Ook zijn ervaringen in de praktijk spreken tot de… alles lezen - 02-03-2020 08:52

starstarstarstarstar_half
Patricia van Hulst
Real Estate Administrator
9
Lean Six Sigma Yellow Belt

"Interessante cursus, leuk afgewisseld met filmpjes en oefeningen. Lekker inter-actief en goede tips/zaken die bruikbaar zijn ook binnen ons bedrijf. De koffiefilter oefening was erg leerzaam. Jelle deed de hele dag erg goed!!" - 01-03-2020 16:00

"Interessante cursus, leuk afgewisseld met filmpjes en oefeningen. Lekker inter-actief en goede tips/zaken die bruikbaar zijn ook binnen ons … alles lezen - 01-03-2020 16:00

starstarstarstarstar
Monique Karsowidjojo
Senior adviseur sociaal domein
10
Agile & Lean Foundation training

"Lidewij bracht echt theorie en praktijk tot leven in de tweedaagse cursus Lean.
Er was ruimte voor eigen ervaringen. De locatie in Utrecht was echt top, lekker licht en alles was goed verzorgd. Van lunch tot fruit en iets lekkers op tafel. Ik zou deze training in combi met Lidewij echt aanraden! " - 13-02-2020 19:42

"Lidewij bracht echt theorie en praktijk tot leven in de tweedaagse cursus Lean. Er was ruimte voor eigen ervaringen. De locatie in Utrecht… alles lezen - 13-02-2020 19:42

Peter Koomen
starstarstarstarstar
Peter Koomen
Director
10
Lean Yellow Belt Training

"Ik wilde op korte termijn en in 1 dag een totaalbeeld krijgen wat Lean is en hoe dit mijn organisatie zou kunnen helpen. Jelle heeft me dit haarfijn uitgelegd. Het was een snelle en interactieve training. Met allerlei leuke praktijkvoorbeelden en een simulatie is Lean mij op een zeer kundige manier duidelijk gemaakt. Echt heel fijn." - 13-02-2020 16:45

"Ik wilde op korte termijn en in 1 dag een totaalbeeld krijgen wat Lean is en hoe dit mijn organisatie zou kunnen helpen. Jelle heeft me dit … alles lezen - 13-02-2020 16:45

starstarstarstarstar
Peter Koomen
10
Lean Six Sigma Black Belt

"Heel leerzaam, inspirerend, interactief, zeker en vast de beste training die ik gevolgd heb. Waarom? Massimo is een prachtig verteller, coach en houd je scherp wanneer het nodig is. De dagen vlogen voorbij door vooral te doen, mede door zijn humor zorgt hij voor een geweldige sfeer. En bovendien is eigenlijk direct toepasbaar in de praktijk!" - 13-02-2020 16:25

"Heel leerzaam, inspirerend, interactief, zeker en vast de beste training die ik gevolgd heb. Waarom? Massimo is een prachtig verteller, coac… alles lezen - 13-02-2020 16:25

starstarstarstarstar
Joachim Weber
Senior agile consultant
10
Lean Green Belt

"Na een deskundig advies van Bureau Tromp over Lean of Lean Six Sigma heb ik gekozen voor een Lean Green Belt training. De training heeft me een goed inzicht gegeven van alle mogelijkheden die Lean biedt en hoe het zich verhoudt tot Agile. Plezierige trainer en een fijne locatie waar de training werd gehouden. Top!" - 13-02-2020 15:36

"Na een deskundig advies van Bureau Tromp over Lean of Lean Six Sigma heb ik gekozen voor een Lean Green Belt training. De training heeft me … alles lezen - 13-02-2020 15:36

Elzo Deen
starstarstarstarstar
Elzo Deen
10
Lean Six Sigma Yellow Belt

"Melano is een enthousiaste trainer die weet waar hij het over heeft. De training was erg leerzaam en voldoende afwisselend. Het spel met de filterfabriek was erg leuk om te doen en op een doeltreffende manier verassend. De keuze voor bureau tromp bleek een juiste keuze te zijn geweest. Elzo Deen" - 10-02-2020 09:59

"Melano is een enthousiaste trainer die weet waar hij het over heeft. De training was erg leerzaam en voldoende afwisselend. Het spel met de … alles lezen - 10-02-2020 09:59

starstarstarstarstar_half
Jaap van den Blink
Interim (project) manager
9
Lean Six Sigma Green Belt

"Leerzame training, fijne groep en prettige trainer. Organisatorisch liep het niet altijd soepel, maar dit werd goed opgelost. Denk je serieus na over een green belt training, kies dan zeker voor Bureau Tromp! Een aanrader!" - 05-02-2020 18:31

"Leerzame training, fijne groep en prettige trainer. Organisatorisch liep het niet altijd soepel, maar dit werd goed opgelost. Denk je serieu… alles lezen - 05-02-2020 18:31

Karen Meerts
starstarstarstarstar
Karen Meerts
Coördinerend Medewerker Servicedesk
10
Lean Six Sigma Orange Belt

"Fijne, rustige trainer die op het moment zelf gewenste aanpassingen kon maken. Flexibel en open houding. Goede praktijkvoorbeelden. Goede verdeling tussen praktijk en theorie zodat je niet het idee had enkel maar te ontvangen maar daadwerkelijk actief deel uitmaakt. Veel geleerd! " - 30-01-2020 08:52

"Fijne, rustige trainer die op het moment zelf gewenste aanpassingen kon maken. Flexibel en open houding. Goede praktijkvoorbeelden. Goede ve… alles lezen - 30-01-2020 08:52

Special IT-Forces
starstarstarstarstar
Special IT-Forces
IT specialist (Functioneel (Applicatie)Beheer
10
Lean Six Sigma Orange Belt

"De simulatiespellen en opdrachten zijn een uitstekende aanvulling op de theorie van 'Lean Six Sigma' (Orange Belt). De gebruikte eenvoudige voorbeelden met de koffiefilter maken de tweedaagse cursus toegankelijk voor iedereen. Deze cursus is een mooi opstapje voor de vervolgcursus 'Lean Six Sigma' (Green Belt) geïnteresseerden " - 15-01-2020 12:06

"De simulatiespellen en opdrachten zijn een uitstekende aanvulling op de theorie van 'Lean Six Sigma' (Orange Belt). De gebruikte eenvoudige … alles lezen - 15-01-2020 12:06

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Armand Rohrböck - Slimmer werken, blije klanten
Armand Rohrböck
Slimmer werken, blije klanten
8,8
Cors Snijders - Lean Six Sigma trainer, coach en consultant
Cors Snijders
Lean Six Sigma trainer, coach en consultant
10
Harm Heimeriks - Slimmer werken, blije klanten
Harm Heimeriks
Slimmer werken, blije klanten
8,3
Jelle Marius - Organisaties verbeteren met Lean Consultancy
Jelle Marius
Organisaties verbeteren met Lean Consultancy
8,8
Jelle Stegeman - Slimmer werken, blije klanten
Jelle Stegeman
Slimmer werken, blije klanten
8,5
Kor Stuut - Slimmer werken, blije klanten
Kor Stuut
Slimmer werken, blije klanten
9,1
Lidewij Kooiman - Consultant & Trainer
Lidewij Kooiman
Consultant & Trainer
9,2
Nicolas Ariaan Molenaar - Slimmer werken, blije klanten
Nicolas Ariaan Molenaar
Slimmer werken, blije klanten
8,6
Paul van Schaik - Slimmer werken, blije klanten.
Paul van Schaik
Slimmer werken, blije klanten.
8,3
Sebastiaan Kooijman - Slimmer werken, blije klanten
Sebastiaan Kooijman
Slimmer werken, blije klanten
Sharon van Deuveren - Slimmer werken, blije klanten
Sharon van Deuveren
Slimmer werken, blije klanten
9,7
Sjoerd Sijbesma - Slimmer werken, blije klanten
Sjoerd Sijbesma
Slimmer werken, blije klanten
8,7

Trainers

Cors Snijders - Lean Six Sigma trainer, coach en consultant
Cors Snijders
Lean Six Sigma trainer, coach en consultant
10
Sharon van Deuveren - Slimmer werken, blije klanten
Sharon van Deuveren
Slimmer werken, blije klanten
9,7

Beantwoorde vragen

Bureau Tromp heeft 2 vragen beantwoord.

Extra kenmerken

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 78.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 102.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!