Begaafdheid (ouders)

Type product

Begaafdheid (ouders)

HOBP
Logo van HOBP
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,6 HOBP heeft een gemiddelde beoordeling van 9,6 (uit 100 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Volg nu Begaafdheid (ouders) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Deze cursus is bedoeld voor ouders van begaafde kinderen of van kinderen met een vermoeden van begaafdheid. Als ouder van een begaafd kind kan je vragen hebben over hoe je je kind kan helpen in de opvoeding en wat zij allemaal nodig hebben. Je hebt soms behoeften aan uitleg over waarom je kind op een bepaalde manier denkt of doet. Deze cursus geeft je handvatten en tips voor het ondersteunen van je begaafde kind om zo je kind zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. De cursus geeft uitleg over wat begaafdheid is, wat begaafde kinderen in de opvoeding…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Volg nu Begaafdheid (ouders) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Deze cursus is bedoeld voor ouders van begaafde kinderen of van kinderen met een vermoeden van begaafdheid. Als ouder van een begaafd kind kan je vragen hebben over hoe je je kind kan helpen in de opvoeding en wat zij allemaal nodig hebben. Je hebt soms behoeften aan uitleg over waarom je kind op een bepaalde manier denkt of doet. Deze cursus geeft je handvatten en tips voor het ondersteunen van je begaafde kind om zo je kind zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. De cursus geeft uitleg over wat begaafdheid is, wat begaafde kinderen in de opvoeding en in het onderwijs nodig hebben en welke vraagstukken er rond begaafdheid kunnen bestaan.

Doel van de cursus

In deze cursus leer je hoe je je begaafde kind in de opvoeding zoveel mogelijk kan ondersteunen. Ook heeft de cursus als doel om je kind beter te begrijpen en steeds meer in te zien wat je kind thuis en op school nodig heeft.

Wat kan of ken je na de cursus (leerdoelen)

 • Je kent kenmerken van begaafde kinderen, weet welke verschillen er zijn tussen begaafde kinderen en weet hoe je begaafdheid kan signaleren.
 • Je hebt kennis van modellen en misverstanden over begaafdheid en kan je eigen visie op begaafdheid verwoorden.
 • Je weet hoe je je begaafde kind ondersteuning in de opvoeding kan geven.
 • Je weet welke onderwijsbehoeften begaafde kinderen hebben, waaronder het aansluiten van het onderwijs op hun denken en hun makkelijke leren.
 • Je kan uitleggen wanneer begaafde kinderen speciale zorg nodig hebben en weet hoe je hen dat kan bieden.

Duur en studiebelasting

De cursus Begaafdheid (ouders) duurt ongeveer 6 uur met een studiebelasting van 8 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is met name geschikt voor ouders van een begaafd kind of van een kind met een vermoeden van begaafdheid. Ook is de module geschikt voor elke ouder die geïnteresseerd is in begaafdheid. Het hebben van enige kennis over het onderwijs en pedagogiek en een opleiding op minimaal hbo-niveau zouden handig kunnen zijn, maar het zijn zeker geen vereisten.

Vaardigheden

Je breidt je kennis uit over begaafdheid en je kan je ondersteuning van je kind verbeteren door het uitvoeren van de gegeven handvatten en tips.

Lesmaterialen

De cursus Begaafdheid (ouders) bestaat uit: Online instructie, e-learning, praktijkopdrachten en vragen na elk (sub)thema.

Opbouw van de cursus

Deze cursus bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst wordt begaafdheid besproken aan de hand van de volgende thema’s:

 1. Wat is begaafdheid?
 2. De opvoeding van begaafde kinderen
 3. Begaafde kinderen en hun (school)omgeving
 4. Begaafde kinderen die speciale zorg nodig hebben

Binnen elk thema bestaan één of meerdere subthema's. Na elk subthema worden er één of meerdere vragen over de inhoud gesteld. Aan het eind van elk thema wordt een reflectievraag over het thema gesteld.

Toetsing

Binnen elk thema bestaan één of meerdere subthema's. Na elk subthema worden er één of meerdere vragen over de inhoud gesteld. Aan het eind van elk thema wordt een reflectievraag over het thema gesteld.

Certificaat

Als je de cursus afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

HOBP® | 🗂 700+ online cursussen, audioboeken, media, assessments | 🇳🇱 Taal: Nederlands | 🗓 Abonnement: 12 maanden | 🎯Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching | 📲 24/7, PC, mobiel, tablet

Onbeperkt leren doe je beter met HOBP®

De zakelijke leeromgeving van HOBP heeft naast een unieke selectie van ruim 700 online trainingen ook een groot aanbod audioboeken, assessments en leerlijnen. Verder heb je direct toegang tot o.a. de Volkskrant, het Parool, het AD en HP/ deTijd. HOBP is daarmee Nederlands grootste aanbieder van online zakelijke leermiddelen. 

Door de unieke samenwerking tussen Springest en HOBP® heb je voor slechts €295,- per jaar direct, 12 maanden toegang tot het hele leeraanbod op HOBP®

Informatie over het HOBP® onbeperkt leren abonnement op Springest

 • Abonnement 1 jaar onbeperkt online leren incl. certificaat bij afronden van cursussen
 • Leermiddelen (700+): Online cursussen, audioboeken, (persoonlijkheids)testen, e-books en meer.
 • Online media zoals HP/de Tijd, het Parool, het AD, de Volkskrant en dagblad Trouw.
 • 15 Nederlandse topopleiders en mediapartners op 1 portal samen met hoogwaardige content.
 • Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching etc. 
 • Zakelijke toepassingen zoals uitgebreide gebruikers dashboards

Start direct met leren en geef je carrière een boost!

HOBP® is lid van de NRTO en CRKBO

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.