Persoonlijke ontwikkeling

Type product
Logo van HOBP
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,6 HOBP heeft een gemiddelde beoordeling van 9,6 (uit 95 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Volg nu Persoonlijke ontwikkeling en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Deze cursus is bedoeld voor ieder die in het onderwijs werkt en geeft een algemene introductie op persoonlijke ontwikkeling. Jouw eigen persoonlijke ontwikkeling vormt waarschijnlijk de reden dat jij deze module volgt. Persoonlijke ontwikkeling is een breed begrip, en de laatste tijd populairder dan ooit. Steeds vaker zie je namelijk in vacatureteksten de woorden ‘persoonlijke ontwikkeling’ en ‘persoonlijke groei’ terug. Waarom is dat zo belangrijk? En hoe geef je persoonlijke ontwikkeling vorm? Deze cursus geeft inzicht in het waarom, wat en hoe …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Volg nu Persoonlijke ontwikkeling en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Deze cursus is bedoeld voor ieder die in het onderwijs werkt en geeft een algemene introductie op persoonlijke ontwikkeling. Jouw eigen persoonlijke ontwikkeling vormt waarschijnlijk de reden dat jij deze module volgt. Persoonlijke ontwikkeling is een breed begrip, en de laatste tijd populairder dan ooit. Steeds vaker zie je namelijk in vacatureteksten de woorden ‘persoonlijke ontwikkeling’ en ‘persoonlijke groei’ terug. Waarom is dat zo belangrijk? En hoe geef je persoonlijke ontwikkeling vorm? Deze cursus geeft inzicht in het waarom, wat en hoe van persoonlijke ontwikkeling.

Doel van de cursus

Aan het eind van de cursus weet je wat persoonlijke ontwikkeling en professionalisering inhouden, wat ervoor nodig is en hoe je het vorm kunt geven.

Wat kan of ken je na de cursus (leerdoelen)

 • Je kunt de relatie leggen tussen de term persoonlijke ontwikkeling aan de ene kant en de termen professionalisering, levenlang leren, professionele vrijheid en duurzame inzetbaarheid aan de andere kant.
 • Je kunt uitleggen welke vier kernwaarden het kader vormen voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Je hebt inzicht in het belang van zelfreflectie, competentiemanagement en leiderschap en kunt deze begrippen waarderen in je eigen persoonlijke ontwikkeling.
 • Je bent in staat de onderwerpen die in de module zijn behandeld toe te passen in een persoonlijk ontwikkelplan.

Duur en studiebelasting

De cursus Persoonlijke ontwikkeling duurt ongeveer 6 uur met een studiebelasting van 8 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor leraren. Ook interessant voor iedereen die te maken heeft met pedagogiek, didactiek of onderwijskunde of daarin geïnteresseerd is. Een pedagogische, didactische of onderwijskundige vooropleiding op minimaal hbo-niveau is aan te bevelen.

Vaardigheden

Je breidt je kennis over persoonlijke ontwikkeling en professionalisering uit en je kan je eigen persoonlijke ontwikkeling vormgeven aan de hand van zelfreflecties, het opstellen van een kernkwadrant en een persoonlijk ontwikkelplan.

Lesmaterialen

De cursus Persoonlijke ontwikkeling bestaat uit: Online instructie, e-learning, praktijkopdrachten en vragen na elk (sub)thema.

Opbouw van de cursus

Deze module bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst wordt persoonlijke ontwikkeling besproken aan de hand van 3 thema's:

 1. De noodzaak van persoonlijke ontwikkeling
 2. Belangrijke kernwaarden van persoonlijke ontwikkeling
 3. Randvoorwaarden voor persoonlijke ontwikkeling

Na de bespreking in de drie hoofdthema's sluiten we af met een praktische uitwerking van persoonlijke ontwikkeling. Binnen elk thema bestaan één of meerdere subthema's. Na elk subthema worden er één of meerdere vragen over de inhoud gesteld. Aan het eind van elk thema wordt een reflectievraag over het thema gesteld.

HOBP® | 🗂 700+ online cursussen, audioboeken, media, assessments | 🇳🇱 Taal: Nederlands | 🗓 Abonnement: 12 maanden | 🎯Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching | 📲 24/7, PC, mobiel, tablet

Onbeperkt leren doe je beter met HOBP®

De zakelijke leeromgeving van HOBP heeft naast een unieke selectie van ruim 700 online trainingen ook een groot aanbod audioboeken, assessments en leerlijnen. Verder heb je direct toegang tot o.a. de Volkskrant, het Parool, het AD en HP/ deTijd. HOBP is daarmee Nederlands grootste aanbieder van online zakelijke leermiddelen. 

Door de unieke samenwerking tussen Springest en HOBP® heb je voor slechts €295,- per jaar direct, 12 maanden toegang tot het hele leeraanbod op HOBP®

Informatie over het HOBP® onbeperkt leren abonnement op Springest

 • Abonnement 1 jaar onbeperkt online leren incl. certificaat bij afronden van cursussen
 • Leermiddelen (700+): Online cursussen, audioboeken, (persoonlijkheids)testen, e-books en meer.
 • Online media zoals HP/de Tijd, het Parool, het AD, de Volkskrant en dagblad Trouw.
 • 15 Nederlandse topopleiders en mediapartners op 1 portal samen met hoogwaardige content.
 • Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching etc. 
 • Zakelijke toepassingen zoals uitgebreide gebruikers dashboards

Start direct met leren en geef je carrière een boost!

HOBP® is lid van de NRTO en CRKBO

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.