Werken met zelfstandigen

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Werken met zelfstandigen

IFBD - Institute for Business Development
Logo van IFBD - Institute for Business Development
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 IFBD - Institute for Business Development heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVan der Valk Hotel Gent - Akkerhage 10, 9000 Gent
21 okt. 2024

Beschrijving

Programma

Organisaties doen stelselmatig een beroep op zelfstandige medewerkers voor de uitvoering van diverse taken en projecten. Werken met zelfstandigen is niet alleen flexibel en minder strikt dan een arbeidsovereenkomst, maar biedt ook een aantal financiële voordelen. Toch is het werken met zelfstandigen niet zonder risico’s. Zeker na de wet, die bedoeld is om een einde te stellen aan de ellenlange discussies betreffende schijnzelfstandigheid, is het cruciaal om de verschillende types samenwerkingsovereenkomsten die binnen uw organisatie gebruikt worden kritisch te evalueren en waar nodig aan te passen aan de nieuwe vereisten van wetgeving en rechtspraak. Bovendien gelden voor verschil…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Freelancen, Acquisitie, LinkedIn, Verkoopmethoden en NIMA A Sales.

Programma

Organisaties doen stelselmatig een beroep op zelfstandige medewerkers voor de uitvoering van diverse taken en projecten. Werken met zelfstandigen is niet alleen flexibel en minder strikt dan een arbeidsovereenkomst, maar biedt ook een aantal financiële voordelen. Toch is het werken met zelfstandigen niet zonder risico’s. Zeker na de wet, die bedoeld is om een einde te stellen aan de ellenlange discussies betreffende schijnzelfstandigheid, is het cruciaal om de verschillende types samenwerkingsovereenkomsten die binnen uw organisatie gebruikt worden kritisch te evalueren en waar nodig aan te passen aan de nieuwe vereisten van wetgeving en rechtspraak. Bovendien gelden voor verschillende types van zelfstandige samenwerking specifieke wettelijke regels, waarvan de niet-naleving kan leiden tot belangrijke aansprakelijkheden. Op deze studiedag wordt de actuele stand van zaken opgemaakt, en wordt aan de deelnemers een praktisch hanteerbaar kader toegelicht dat hen zal toelaten zonder risico’s verder gebruik te blijven maken van zelfstandige medewerkers.

Doelgericht programma

Het contract tussen uw onderneming en de zelfstandige is van een totaal andere orde als met uw werknemers. Het verschil tussen een arbeidsovereenkomst en een handelsrechtelijke overeenkomst is fundamenteel verschillend. U krijgt hier niet alleen een totaalbeeld van risico’s (voor- én nadelen) maar ook een overzicht van de verschillende gebruikelijke overeenkomsten met zelfstandigen. De verschillende essentiële bepalingen worden per type contract toegelicht. Op deze wijze kunt u alle problemen anticiperen.

Leermethodiek

Werken met zelfstandigen biedt ongetwijfeld financiële én operationele voordelen. Maar de risico’s zijn niet gering. Het zich optimaal informeren én overeenkomsten sluitend maken is dan ook een absolute must indien u niet voor verrassingen wenst komen te staan. Deze workshop leert u hoe.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.