Basisopleiding Activiteitenbegeleider

Type product

Basisopleiding Activiteitenbegeleider

Laudius
Logo van Laudius
Opleiderscore: starstarstarstar_borderstar_border 5,8 Laudius heeft een gemiddelde beoordeling van 5,8 (uit 22 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Bij Laudius slaag je het slimst!

300 erkende Thuisstudies op maat: digitaal (binnen 1 minuut starten) plus eventueel op papier, met of zonder persoonlijke begeleiding door topdocenten, eventueel af te sluiten met een examen. Haal zo je felbegeerde diploma!

Ben je van huis uit zorgzaam en werk je graag samen met andere mensen? Of ben je vrijwilliger bij een wijkcentrum, coach bij een sportclub of verzorgende in een zorginstelling? Dan is de kans groot dat het vak van activiteitenbegeleider je op je lijf is geschreven. De Basisopleiding Activiteitenbegeleider is een prima manier om erachter te komen of dat daadwerkelijk het geval is. Je leert onder meer waar je allemaal aan moet denken om een activiteit vakkundig voor te bereiden en uit te voeren. Zoals: heb je genoeg materialen? Hoe ga je de activiteit financieren? Hoe communiceer je met de deelnemers aan een activiteit en andere betrokkenen, zoals bijvoorbeeld mantelzorgers, verpleegkundigen o…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Activiteitenbegeleider, Zorg en Welzijn, Rehabilitatie, GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) en Ouderenzorg.

Bij Laudius slaag je het slimst!

300 erkende Thuisstudies op maat: digitaal (binnen 1 minuut starten) plus eventueel op papier, met of zonder persoonlijke begeleiding door topdocenten, eventueel af te sluiten met een examen. Haal zo je felbegeerde diploma!

Ben je van huis uit zorgzaam en werk je graag samen met andere mensen? Of ben je vrijwilliger bij een wijkcentrum, coach bij een sportclub of verzorgende in een zorginstelling? Dan is de kans groot dat het vak van activiteitenbegeleider je op je lijf is geschreven. De Basisopleiding Activiteitenbegeleider is een prima manier om erachter te komen of dat daadwerkelijk het geval is. Je leert onder meer waar je allemaal aan moet denken om een activiteit vakkundig voor te bereiden en uit te voeren. Zoals: heb je genoeg materialen? Hoe ga je de activiteit financieren? Hoe communiceer je met de deelnemers aan een activiteit en andere betrokkenen, zoals bijvoorbeeld mantelzorgers, verpleegkundigen of psychologen? Kortom, in deze Basisopleiding Activiteitenbegeleider leer je alles wat nodig is om mensen optimaal te begeleiden bij een zinvolle dagbesteding.

Overweeg je om Activiteitenbegeleider te worden maar wil je eerst uitgebreid kennismaken met het vakgebied? Ben je al werkzaam in de (maatschappelijke) zorg en wil je je verder ontwikkelen of je kennis opfrissen? Of heb je behoefte aan een grondige voorbereiding op een MBO-opleiding tot Begeleider Specifieke Doelgroepen of Maatschappelijke Zorg? Dan is deze veelzijdige Basisopleiding Activiteitenbegeleider precies wat je zoekt.

In de Basisopleiding Activiteitenbegeleider ontdek je in welke verschillende werkvelden je aan de slag kunt. Dat loopt uiteen van een revalidatiecentrum en een verpleeghuis tot een ziekenhuis en een buurtcentrum. Stuk voor stuk plekken waar vaak mensen zijn die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het op een zinvolle manier doorbrengen van de dag.

Als activiteitenbegeleider ben je de creatieve duizendpoot die juist díe activiteit ontwikkelt die past bij iemands interesse. Iemand die denkt in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Iemand die deelnemers aan activiteiten goed observeert en stimuleert. En iemand die door dit alles zorgt voor structuur en houvast in het leven van andere mensen. Zodat je met jouw inzet en betrokkenheid het leven van deze mensen een beetje gelukkiger kunt maken. Want daar doe je het toch allemaal voor!

Maak kennis met het werkveld

In de Basisopleiding Activiteitenbegeleider krijg je een goed idee van hoe een gemiddelde dag van een activiteitenbegeleider er uit kan zien en waarom een zinvolle dagbesteding zo belangrijk is voor het welzijn van mensen.

Leer organiseren

Bij het organiseren van een activiteit komt heel wat kijken. Zoals: hoe garandeer je een veilige sociale omgeving voor de deelnemers? Waar haal je de materialen vandaan die je wilt gebruiken en hoe financier je dat? En waar moet een activiteit allemaal aan voldoen op het gebied van wet- en regelgeving?

Evalueer de activiteit

Na de uitvoering van de activiteit is de volgende stap het evalueren. Wat ging goed, wat kan beter? Vervolgens ga je de activiteit zorgvuldig rapporteren. Het delen van informatie via rapportage is voor alle betrokkenen belangrijk: voor de deelnemers, je collega’s maar ook voor familieleden, mantelzorgers en de verzekering.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met Laudius, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.