Effectieve communicatie in een Agile organisatie | People Agility

Tijdsduur
Logo van Molijn Training
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,1 Molijn Training heeft een gemiddelde beoordeling van 9,1 (uit 22 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Effectieve communicatie in een Agile organisatie | (learning agilities - People agility)

In een agile organisatie werk je meer projectmatig en in wisselende teams. Met collega’s vanuit verschillende disciplines evalueer je doelstellingen en de vorderingen binnen een project. Een effectief verloop van verschillende meetings zoals stand-ups, sprint reviews en retrospectives vraagt veel van je communicatief vermogen. Want, hoe zorg je ervoor dat een tussentijdse evaluatie waardevol wordt? Hoe informeer je collega’s op de juiste manier? Hoe spreek je elkaar aan op niet behaalde doelstellingen? Om echt het maximale uit je samenwerking te halen gaat het dus niet alleen om wat je met elkaar bereik…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Agile HR, Effectief communiceren, Agile (algemeen), Agile Coach en Agile Marketing.

Effectieve communicatie in een Agile organisatie | (learning agilities - People agility)

In een agile organisatie werk je meer projectmatig en in wisselende teams. Met collega’s vanuit verschillende disciplines evalueer je doelstellingen en de vorderingen binnen een project. Een effectief verloop van verschillende meetings zoals stand-ups, sprint reviews en retrospectives vraagt veel van je communicatief vermogen. Want, hoe zorg je ervoor dat een tussentijdse evaluatie waardevol wordt? Hoe informeer je collega’s op de juiste manier? Hoe spreek je elkaar aan op niet behaalde doelstellingen? Om echt het maximale uit je samenwerking te halen gaat het dus niet alleen om wat je met elkaar bereikt en afspreekt, maar vooral ook om hoe je dat met elkaar bespreekt.

In een training van 3,5 dag ervaar je hoe je meer effectief kunt zijn in de gesprekken die je voert en hoe je anderen aanmoedigt bewuster en effectiever te zijn in hun communicatie. In deze training komen alle onderwerpen aan bod die voor een goede communicatie met je collega’s van belang zijn.

Leren in stand-ups en retrospectives
Het trainingsprogramma 'Effectieve communicatie in agile organisaties' bestaat uit 3,5 dag met iedere keer een tussenliggende periode van een aantal weken. In deze weken kun je gebruik maken van onze online coaching die je helpt het geleerde tijdens de training ook daadwerkelijk in praktijk te brengen. De eerste dag starten we met het bespreken van je leerdoelen en maak je kennis met je medecursisten. Iedere volgende trainingsdag start je de dag met een stand-up. Dit is een staande meeting (vandaar de naam) met je collega cursisten waarin we gezamenlijk terugblikken op de ervaringen van de afgelopen weken. Wat ging er goed? Wat kan er beter? Waar kunnen de trainer en je medecursisten je mee helpen? Je leert kritische interviewtechnieken toe te passen op elkaars inbreng om elkaar verder te helpen. Zo leer je stapsgewijs je eigen en elkaars doelstellingen in dit leertraject effectief te evalueren. In een afsluitende retrospective (een halve dag) blik je terug op je gehele leerproces.  

Programma

Dag 1 - Open en nieuwsgierig communiceren (09.30 - 16.00 uur)
Wanneer sta je echt open voor andere meningen? En wat kun je door open te staan en niet direct te oordelen van elkaar leren? Hoe vraag je door om de ander te begrijpen? Echt luisteren is moeilijker dan je denkt. Het vraagt om een open vizier, nieuwsgierigheid en durven vragen. Met de juiste communicatieve vaardigheden kom je makkelijker in contact met anderen. Zo weet je met een blik naar buiten goed zicht te houden op the bigger picture.

 Na deze training:
* Communiceer je bewust en effectief zowel binnen als buiten je team
*  Kun je luisteren zonder te oordelen
*  Haal je meer uit je gesprekken door de inzet van kritische interviewtechnieken

Dag 2 - Constructieve feedback (09.30 - 16.00 uur)
Open communiceren vraagt om ‘je uitspreken’ en ‘naar elkaar luisteren’. Het zijn twee vaardigheden die iedereen wel bezit, maar in groepsverband toch vaak lastig tot uiting lijken te komen. Met goede feedbackvaardigheden kun je constructief zijn naar anderen en anderen naar jou. Zo voorkom je conflictsituaties en krijg je meer inzicht in de belevingswereld van anderen.

Na deze training:
*  Kan je feedback effectief inzetten als middel voor succesvolle samenwerking 
*  Weet je hoe je assertief kunt zijn in groepsverband
*  Vergroot je de impact van je inbreng in stand-ups, sprint reviews en retrospectives

Dag 3 - Overtuigen, beïnvloeden en impact vergroten (09.30 - 16.00 uur)
Met de een communiceer je makkelijker dan met de ander. Toch kun je er niet altijd omheen dat je collega's met wie je de communicatie lastig vindt, nodig hebt. Deze training leert je grip te krijgen op het proces van interactie. Je krijgt inzicht in de manier waarop mensen reageren en ervaart dat een reactie in veel gevallen voorspelbaar is. Gedrag roept ten slotte gedrag op. Zo ben je in staat je invloed in communicatie te vergroten en effectiever samen te werken.

 Na deze training:
*  Heb je inzicht in je eigen communicatiestijl en die van anderen
*  Heb je zicht op de verschillende doelen en belangen in communicatie
*  Ben je in staat je invloed op de onderlinge interactie te vergroten

Dag 4 - Wrap-up inclusief een afsluitende lunch (09.30 - 13.00 uur)
Een afrondende workshop waarin we een check doen op de individuele leerdoelen en de puntjes op de ‘i’ zetten. In een afrondende retrospective blik je terug op het gehele leerproces. We sluiten de training af met een gezamenlijke lunch. 

Ontwikkel jouw learning agilities bij Molijn Training!

 • change agility: mensen met een goed ontwikkelde change agility experimenteren graag, zijn nieuwsgierig en gaan effectief om met verandering
 • people agility: mensen met een goed ontwikkelde people agility zijn tolerant, open-minded, zoeken informatie bij de mensen om hen heen en doen hun best de ander te begriipen en in verbinding te staan
 • mental agility: mensen met een goed ontwikkelde mental agility hebben een goed analytisch en kritisch denkvermogen, zij zijn in staat om complexe problemen te kunnen doorgronden en leggen de juiste verbanden om tot nieuwe oplossingen te komen
 • results agility: mensen met een goed ontwikkelde results agility zijn gedreven, zelfverzekerd en goed in staat anderen te inspireren om resultaat te behalen

In het trainingspakket Vergroot je denkvermogen ontwikkelen deelnemers hun Mental agility. Heb jij een Learning Agility Scan of -test gedaan en wil jij jouw Mental agility vergroten? Meld je dan aan voor het dit trainingspakket!

Effectief online trainen

Al onze trainingen zijn vanwege de onzekerheden rond Covid-19 'online only'. Omdat het simpelweg kopieren van een traditionele training naar een online training praktisch gezien niet werkt, hebben wij al onze trainingsprogramma's opnieuw opgebouwd waarbij we de 'nieuwe normaal' als uitgangspunt hebben genomen. Met kleine groepen van maximaal 6 cursisten en een aangepast programma weten wij ook online een open sfeer van communicatie te realiseren waarin curisten worden begeleid door de trainer, maar ook vooral met elkaar en van elkaar kunnen leren. 

Werkwijze

 1. Voor de start van jouw trainingspakket ontvang je een persoonlijke intake (In de meeste gevallen digitaal in de Mijn Molijn omgeving)
 2. Een week voor aanvang van de training ontvangen cursisten een trainingskit thuis met daarin verschillende voorbereidingsopdrachten en alle materialen die ze nodig hebben voor de training, inclusief een Bambook notitie boek en iets lekkers voor bij de koffie of thee
 3. De online trainingen zijn per dag opgebouwd en bestaan uit twee blokken van 2 uur (10.00-12.00 en 13.00- 15.00 uur). Hierin schakelen we regelmatig van samen online naar individueel offline. Zo ga je in de lunchpauze praktisch offline met de theorie aan de slag en worden daarna ervaringen van cursisten online met elkaar uitgewisseld en is er ruimte om elkaar feedback te geven
 4. Na iedere trainingsdag formuleer je een concrete hulpvraag en maak je een passend actieplan
 5. Je gaat met jouw actieplan aan de slag in de online coaching, waarbij je voortdurend in contact staan met de trainer
 6. Een aantal weken na iedere trainingsdag is er een tussentijdse online meeting waarin cursisten ervaringen met elkaar en de trainer kunnen delen
 7. Tot slot van het trainingstraject is er een afrondende evaluatie waarin wordt teruggeblikt en vooruit wordt gekeken

Trainingsadvies

Wil je een gericht trainingsadvies? Dat kan! Vul dan de digitale vragenlijst die jouw competenties en de dingen die je belangrijk vindt in je werk in kaart brengt. Zo zie je onmiddellijk waar je ontwikkelbehoefte ligt en waar je de beste resultaten behaalt. In totaal duurt het invullen van de vragenlijst ongeveer een half uur en je kunt het doen waar en wanneer het jou uitkomt. Neem contact met ons op via mail@molijntraining.nl of 030 763 0887.

Eigen leeromgeving

Zodra je je hebt ingeschreven voor een training krijg je toegang tot je eigen digitale leeromgeving 'Mijn Molijn'. Hier kun je al je persoonlijke documenten plaatsen zoals je actieplan, persoonlijke aantekeningen en certificaten. Je krijgt toegang tot de mediatheek met leerzame en leuke filmpjes. Ook krijg je toegang tot de bibliotheek met handouts van de trainingen, boekentips en interessante artikelen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Molijn Training, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.