Online HACCP Hygiënecode voor de Horeca

Type product
Trainer
Ab Guichelaar
Logo van Picabia Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,4 Picabia Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,4 (uit 869 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

In alle bedrijven waar bederfelijke eet- en drinkwaren behandeld en bereid worden is het verplicht te werken volgens de regels van de Hygiënecode, HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points). De Hygiënecode werd onlangs behoorlijk vereenvoudigd en is daardoor een stuk prettiger om mee te werken. Met de vernieuwde cursus Toepassing Hygiënecode leer je hoe je met de code om moet gaan. Wil je de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit een stap voor blijven en vooral veiligheid in voedsel kunt borgen volg dan de e-learning HACCP | Hygiënecode voor de Horeca.

Deze Hygiënecode beschrijft de processen waar rekening mee gehouden moet worden. Je moet aantoonbaar voedselveilig werken volge…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: HACCP, Horeca, Voedingsdeskundige, Sociale Hygiene en Voedselveiligheid.

In alle bedrijven waar bederfelijke eet- en drinkwaren behandeld en bereid worden is het verplicht te werken volgens de regels van de Hygiënecode, HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points). De Hygiënecode werd onlangs behoorlijk vereenvoudigd en is daardoor een stuk prettiger om mee te werken. Met de vernieuwde cursus Toepassing Hygiënecode leer je hoe je met de code om moet gaan. Wil je de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit een stap voor blijven en vooral veiligheid in voedsel kunt borgen volg dan de e-learning HACCP | Hygiënecode voor de Horeca.

Deze Hygiënecode beschrijft de processen waar rekening mee gehouden moet worden. Je moet aantoonbaar voedselveilig werken volgens de Hygiënecode. Je voldoet aan de wet als je volgens de Hygiënecode werkt en er moet aangetoond kunnen worden dat de basisvoorwaarden en de processen van bereiding en opslag onder controle zijn en bekend zijn bij alle medewerkers. Ook moeten er middelen aanwezig zijn om de basisvoorwaarden en processen te borgen en uit te kunnen voeren. Medewerkers van de NVWA controleren of aan de wettelijke eisen wordt voldaan en mogen daar boetes voor uitschrijven wanneer daar aanleiding voor is!

De deelnemers leren hier de Hygiënecode voor de Horeca op een eenvoudige manier in de praktijk toe te passen en weten precies waar de controleurs van de NVWA bij een inspectie op letten en waar aan voldaan moet worden volgens de wettelijke eisen.

Voor wie:

Voor alle medewerkers in de horeca, catering en instellingskeukens. Maar ook voor beheerders, medewerkers en vrijwilligers van (sport)kantines, instellingen of buurthuizen die bedrijfsmatig dranken, spijzen of maaltijden verstrekken voor consumptie ter plaatse of bezorging aan derden.

Cursusduur en lestijden:

De HACCP cursus duurt één dag van 09.30 uur tot 15.30 uur 

HACCP examen:

Aan het eind van de e-learning wordt er een toets gemaakt. De toets bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Wanneer de toets met een voldoende is afgerond kan direct het persoonlijke certificaat gedownload worden.

Toelatingseisen:

Geen vooropleiding nodig.

Onderwerpen van de cursus:

  • Inrichting van bedrijfsruimten
  • Persoonlijke hygiëne
  • Temperatuurbeheersing
  • Schoonmaak
  • Kruisbesmetting
  • Ongediertebestrijding
  • Inkoop, ontvangst en opslag goederen
  • Bereiding warme- en koude gerechten
  • Presenteren en serveren
  • Reinigen en desinfecteren
  • Levensmiddelenafval
  • Registratieformulieren

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: HACCP en Horeca.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Picabia Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.