NIMA C - Virtual Classroom

Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats
Logo van SRM
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 SRM heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 1.135 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVirtual Classroom
17 sep. 2021 tot 18 jan. 2022
placeVirtual Classroom
17 sep. 2021 tot 20 jan. 2022
placeVirtual Classroom
17 sep. 2021 tot 21 jan. 2022
placeVirtual Classroom
18 feb. 2022 tot 17 mei. 2022
placeVirtual Classroom
18 feb. 2022 tot 19 mei. 2022
placeVirtual Classroom
18 feb. 2022 tot 20 mei. 2022

Beschrijving

Je bent nauw betrokken bij het bepalen van het commerciële beleid van een merk of businessunit. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als marketingmanager, brandmanager, marketingcommunicatiemanager, produ...

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er i…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: NIMA Marketing-C, NIMA, NIMA Marketing-A, NIMA Marketing-B en SEO.

Je bent nauw betrokken bij het bepalen van het commerciële beleid van een merk of businessunit. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als marketingmanager, brandmanager, marketingcommunicatiemanager, produ...

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.
Wil je beschikken over de vaardigheden én het inzicht om complexe strategische marketingvraagstukken om te zetten in commercieel beleid? Wil jij weten welke ontwikkelingen in ons vakgebied echt relevant zijn? Dan is het volgen van onze opleiding NIMA C de oplossing. Het diploma NIMA C is hét internationaal erkende bekwaamheidsbewijs voor de strategisch marketeer. Met deze exclusieve SRM-opleiding verbreed je je carrièreperspectieven dan ook aanzienlijk.

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidings- of ervaringseisen. Wel wordt er verwacht dat je ruime ervaring hebt binnen het marketingvakgebied. Ook wordt uitgegaan van voorkennis op NIMA B of vergelijkbaar niveau. Wil je je kennis van NIMA B opfrissen? Dan raden we je aan eerst de Voorbereiding NIMA C te volgen.

Je rondt de module NIMA C01 Strategische Marketingplanning af met een digitaal examen. De module NIMA C02 New Business Models rond je af met een praktijkgerichte opdracht. Vervolgens sluit je de opleiding af met een afstudeeropdracht en mondelinge toelichting hierop. De afstudeeropdracht lever je minimaal 4 weken voor je mondelinge verdediging in.
De examens leg je af bij NIMA. Als je hiervoor een voldoende behaalt, ontvang je het zeer gewaardeerde NIMA-diploma ‘NIMA C’. Je hebt als voordeel dat je wordt ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma’s heeft behaald.

Tijdens deze opleiding zul je je strategische visie en inzicht in het gebied van marketing aanzienlijk verbeteren. Je ontwikkelt vaardigheden om complexe commerciële problemen vanuit een helikopterview grondig en doeltreffend te analyseren. Je leert hoe je de uitkomsten hiervan vertaalt naar een slagvaardig commercieel en strategisch marketingbeleid. Daarbij ontwikkel je vaardigheden om dit concreet te verwerken in een strategisch marketingplan, dat ook feitelijk implementeerbaar is. Onder leiding van zeer ervaren en deskundige praktijkdocenten word je uitstekend voorbereid op de examens.

Bijzonder hoog leerrendement

Omdat je kiest voor SRM, kies je voor de allerbeste voorbereiding op je examen NIMA C. Je kiest met SRM dan ook voor het hoogste slagingspercentage van Nederland. We bereiken dit onder andere met onze unieke aanpak. Naast de lesbijeenkomsten neem je actief deel aan 2 studieweekenden (inclusief overnachting), waarin je samen met andere marketingprofessionals het maximale uit jezelf haalt. SRM creëert tijdens deze weekenden effectieve leersituaties die heel dicht bij de dagelijkse beroepspraktijk komen. Het resultaat? Het leerrendement is hoger en je bent gedurende de gehele opleiding optimaal gemotiveerd. Bovendien bouw je tijdens deze weekenden netwerkrelaties op met medestudenten en topdocenten uit de praktijk. De opleiding NIMA C bij SRM betekent dan ook een grote stap in je carrière. Het is niet voor niets dat SRM op 1 staat in de Emerce 100 voor opleiders.


Met NIMA C ontwikkel je je op strategisch niveau binnen je eigen organisatie. Met je inzicht in de markt, marketingmodellen en ontwikkelingen draag je bij aan een succesvolle marketingstrategie. De theorie koppel je direct aan je eigen werkomgeving.
Tijdens het programma ontvang je 8 tot 10 uur individuele begeleiding, waardoor je je verder ontwikkelt in de voor jou relevante thema's, zodat je nog beter voorbereid bent op het afstuderen.
De volgende onderwerpen komen aan bod:

NIMA C01 Strategische Marketingplanning

(9 bijeenkomsten)
o Marketing en strategische analyse
o Business definitie
o Strategische marketingplanning
o Analyse externe omgeving en marktpositie
o Key issues en kernprobleem
o Strategische opties en optiekeuze
o Uitwerking van de marktstrategie
o Grote strategische denkers en hun relevantie in 2020

NIMA C02 New Business Models

(11 bijeenkomsten)
o Online ontwikkelingen: disruptie?
o Toonaangevende marketingstrategieën
o Zijn de oude modellen nog relevant?
o Wat ontbreekt in het traditionele planningsmodel?
o Blue Ocean Strategy of Blue Ocean Sprookjes?
o Canvas model, modieus verhaaltje of zinnig nieuw denkmodel?
o De platformrevolutie
o Actuele businesscases: tops en flops

NIMA C03 Afstudeeropdracht

(2 bijeenkomsten)
o Opstellen strategisch marketingplan
o Toepassen van kennis en inzicht in praktische aanpak
o Plaatsen binnen het kader van eigen bedrijfssituatie
o Doorvertalen en concreet uitwerken van marketingstrategie
o Inleveren plan en mondelinge verdediging bij NIMA
o Individuele begeleiding

De opleiding NIMA C duurt 10 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur of van 14.00 uur tot 22.00 uur, waarvan 2 bijeenkomsten ook een avondprogramma hebben. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur, waarvan 2 bijeenkomsten ook een avondprogramma hebben.

Vakopleiding

SRM-NIMC|NIMA C

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.