TeamWerk
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Teamcoaching & Organisatie Opstellingen in één
Teamcoaching en systemisch werk, om precies te zijn organisatieopstellingen, TeamWerk dus. Peter Dalmeijer heeft deze bijzondere opleiding ontwikkeld vanuit de praktijk. Zijn jarenlange ervaring in het coachen van teams en het opstellen van organisatievraagstukken heeft geleid tot deze unieke mix.
Componenten uit NLP, systemisch werk, teamgames en Transactionele Analyse geven deze training een pragmatisch karakter binnen een methodisch kader. Je leert praktische tools in het werken met teams en zoomt tegelijkertijd in op de dynamische complexiteit van teams: zingeving van teamleden, verhoudingen tussen teamleden, focus op visie en missie, verb…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Teamcoaching & Organisatie Opstellingen in één
Teamcoaching en systemisch werk, om precies te zijn organisatieopstellingen, TeamWerk dus. Peter Dalmeijer heeft deze bijzondere opleiding ontwikkeld vanuit de praktijk. Zijn jarenlange ervaring in het coachen van teams en het opstellen van organisatievraagstukken heeft geleid tot deze unieke mix.
Componenten uit NLP, systemisch werk, teamgames en Transactionele Analyse geven deze training een pragmatisch karakter binnen een methodisch kader. Je leert praktische tools in het werken met teams en zoomt tegelijkertijd in op de dynamische complexiteit van teams: zingeving van teamleden, verhoudingen tussen teamleden, focus op visie en missie, verborgen dynamieken en rollen binnen teams.
TeamWerk is van toepassing op teams uit alle mogelijke branches. Teams bestaan uit mensen die hun aandacht richten op een gezamenlijk doel vanuit diverse taken en functies. Juist de mens-aspecten van het team maken het verschil.
De magie zit nooit in de inhoud van het werk, het zit in de verbinding tussen de teamleden. Ook leer je door een systemische bril kijken naar teams. De methodiek van organisatieopstellingen kunnen we uiteenlopend betrekken op individuele (werk gerichte) vragen van mensen en, abstracter, op grotere organisatie vraagstukken (systemische dynamieken in organisaties). Vooral wanneer je leert teamvraagstukken op te stellen raak je direct een diepere laag van het teamproces.
Groepsprocessen begeleiden
Je vult je gereedschapskist met diverse vormen van team- en organisatieopstellingen alsmede diverse technieken om teams in beweging te brengen.
De 9 daagse training bestaat uit 3 onderdelen.
1. Teamjob
Wat is de ‘job’ van het team, wat is de opdracht, taak van het team en wat vraagt dat aan het team.
- Alignment: meervoudige neurologische niveaus van het team en haar teamleden
- Contracten: het inhoudscontract en relatiecontract van het team plus de werking van verborgen contracten.
- Team-coachmodel (tussen relatie- en inhoudscontract)
- Inleiding systemisch werk: organisatieopstelling.
- Binding, ordening en plek: systemische basisprincipes: een taakopstelling.
2. Teamfocus
Waar ligt de focus van de teamleden, balans tussen persoonlijke doelen en teamdoelen.
- De 3 V’s en de drie E’s: De Voorwaarden: Veiligheid, Vertrouwen en Verantwoordelijkheid leiden tot Resultaat: Effectief, Efficiënt, en Emotionele staat.
- Verborgen contracten verstoren het relatiecontract.
Het attitude-kwadrant: open, eerlijk, zuiver en direct. - Systemische dynamieken en –werkwoorden binnen teams (uitreiken, aannemen, dragen en leunen).
- Een ‘kick-start’ teamopstelling en team-tijdlijn (opstelling)
- Universal cycles of change.
3. Teamspirit
De processen tussen teamleden.
- Balanceren tussen ‘ík’ en ‘wij’: Metaprogramma’s als bron van ergernis & kwaliteit.
- Rol van de teamleider: systemisch leiderschap.
- De gelaagdheid in dynamieken: met een systemische bril naar teams en organisaties kijken.
- Teamgames: dyadic process, power-feedback, team-metaforen.
- De verbinding tussen mijn familieopstelling en de organisatieopstelling, mijn plek in het team.
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.