Ik wil graag interieurstylist / verkoopstylist worden, welke opleiding is geschikt?

Vraag gesteld door Anoniem:

Wat wil je concreet leren? Wat is de gewenste inhoud of het gewenste resultaat van de training?

Ik ben op zoek naar een deeltijd opleiding tot interieurstylist/verkoopstylist. Momenteel werk ik op kantoor en dat eeuwig achter je computer zitten, gaat mij tegen staan. Mijn ideaal is om zelfstandig aan de slag te gaan als interieurstylist/verkoopstylist (met daarnaast voor de inkomsten de eerste periode ook een baan in loondienst). Graag wil ik een goede, mondelinge opleiding volgen (het liefst in de buurt van Rotterdam) die niet direct 3 jaar in beslag neemt en in deeltijd te volgen is (overdags is mogelijk op vrijdag of het weekend). Het zou fijn zijn als de opleiding ook een stuk bevat over hoe je je diensten aan makelaarskantoren kunt verkopen. Een praktijkgerichte opdracht heeft hierbij mijn voorkeur.

Nu heb ik reeds veel opleidingen op internet voorbij zien komen, maar ik lees daarbij ook heel diverse reacties. (Ook zijn sommige vragen uit 2008. Om die reden stel ik opnieuw deze vraag).

Opleidingen/cursussen welke ik gezien heb:

- Interieuracademie - Element Verkoopstyling - House of Kiki - Linnartz - IPD of IVB - Artemis - Diverse thuisstudies (die hebben niet mijn voorkeur)

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Ik hou van een creatief beroep. Momenteel werk ik op marketing waar ik ook creatief ben, maar wel vanachter mijn computer. Mijn wens is om letterlijk meer creatief bezig te zijn: klantafspraken, adviseren, moodboards maken, voorstellen uitwerken, huizen restylen, etc.

Eerder heb ik een aantal jaren op een makelaarskantoor gewerkt als Secretaresse Vastgoed. Dit heb ik met plezier gedaan. Hier was het voor mij al een sport om de foto's gemaakt door de makelaar kritisch te bekijken en waar mogelijk te photoshoppen (het liefst ging ik terug om zelf foto's te maken, na styling). Mijn handen jeuken bij het zien van slechte verkoopfoto's.

Momenteel werk ik op een marketingafdeling in de retail.

Hoe moet de opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en duur van de opleiding.

Ik ben op zoek naar een deeltijd opleiding welke overdag (vrijdag/zaterdag) of in de avond gevolgd kan worden. Niveau MBO+ / HBO. Regio: liefst in de buurt van Rotterdam. Budget: Tussen € 1000 / € 2000 Duur van de opleiding: maximaal 1 jaar

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Interieur & Design

Logo van NHL Hogeschool
|META_INFO|

Welke mogelijkheden zijn er om een ruimte in te richten of te veranderen? Hoe richt je leefruimtes zo in dat ze sfeervol en behaaglijk zijn…

check_box_outline_blank

Interieurstyling

Logo van Laudius
|META_INFO|

In magazines en op televisie zien interieurs er altijd geweldig uit. Kamers zijn smaakvol ingericht, passen bij de leefstijl van de bewoner…

Logo van Styling Concepts Groupverified_userAanbieder op Springest

"Beste,
Uw vraag kwam ik tegen bij Springest, echter er wordt geen datum vermeld. Het kan zijn dat u inmiddels een opleiding tot vastgoedstylist of interieurstylist heeft gevonden en gevolgd.
Mocht dit niet het geval zijn, dan attendeer ik u graag op het trainingsaanbod van de Styling Concepts Group.
De SCG - LNV biedt een vijfdaagse MASTER Opleiding tot gecertificeerd vastgoedstyling professional aan. Een gedegen training met theorie én praktijk in een te koop staande woning.
Voor meer informatie verwijs ik u graag naar ons opleidersprofiel, hier op Springest." - 22-05-2017 14:42

Logo van Interieuracademieverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van InterieuracademieInterieuracademie

"Het is duidelijk dat een beroep meer gericht op styling/ontwerp/design meer wat voor je is! Leuk om te lezen dat je al echt creatief bezig bent in je (afgelopen) baan om dat ook te laten zien. Met name raad ik je de opleiding Interieurstyling aan vna de Interieuracademie. Dit is op het moment de meest uitgebreide opleiding die we aanbieden. De opleiding wordt gevolgd in de avond en duurt 8 maanden, daarna kun je met recht aan de slag als interieurstylist. In het onderwerp interieurstylist vind je ook vele cursussen, opleidingen of trainingen. Ik heb speciaal gefilterd in de regio Rotterdam: https://www.springest.nl/productie-techniek-bouw/interieurstylist/rotterdam. Andere opleidingen in de regio Rotterdam zijn veelal van korte duur, maar wel e-learning of thuisstudie wat weer goed met je huidige baan is te combineren. Succes met leren!" - 28-09-2017 09:37

Logo van blok 72 interieurvormgevingverified_userAanbieder op Springest
Birgit Taxblok 72 interieurvormgeving

"miscchien is het een idee om bij Blok 72 een korte cursus van 10 lessen te volgen ( op vrijdag 1 x per week of 1 x per 14 dagen ) waarin je met alle onderdelen van styling en binnenhuisarchitectuur te maken krijgt. Dan kun je kijken of het iets voor je is en van daaruit weer verder keuzes maken. De kosten zijn 350,00 incl gebruik materialen ." - 22-01-2016 09:21

Logo van blok 72 interieurvormgevingverified_userAanbieder op Springest
Birgit Taxblok 72 interieurvormgeving

"behalve een cursus kan ik je ook de opleiding Interior Designer van LInnartz aanraden. Hier komen in 2 modules de vakken als binnenhuisarchitectuur, styling, bouwkunde, verkoop, vector works , projectarchitectuur aan bod. Linnartz is gevestigd in Nijmegen en je kunt daar ook gratis een proefles volgen" - 25-01-2016 13:23

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Een zeer goede opleiding hiervoor is de cursus/opleiding "interieurstylist" van de Belgische schoonheidsschool.

Deze school biedt al geruime tijd praktijkgerichte opleidingen aan die telkens volledig gebaseerd zijn op de praktijk. Je krijgt er tal van praktijkvoorbeelden bij, net als oefeningen en opdrachten en een persoonlijke begeleiding van een ervaren docent.

Als je meer informatie wil kan je kijken op de overzichtelijke website
Daarop kan je de cursusinhoud en de kostprijs zien met nog meer informatie er bij over de werking van de school en wie de docenten zijn.

De schoonheidsschool heeft ook nog enkele specialisatieopleidingen in die richting zoals bijvoorbeeld "Chinese binnenhuisinrichting"

Er zijn campussen in Antwerpen, Gent en Hasselt. Daar kan je terecht voor meer informatie, om examen af te leggen..." - 13-06-2013 15:01

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 88.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 111.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!