Het pgb in de Jeugdwet

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Online
Startdatum en plaats
Logo van Bender
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 Bender heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 7 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Utrecht
25 mei. 2021
computer Online: Utrecht
27 sep. 2021

Beschrijving

Het persoonsgebonden budget in de Jeugdwet: volgens de één een instrument om zelf de zorg te kunnen organiseren en volgens de ander een instrument waarbij het toezicht vaak te wensen overlaat. Het is in de praktijk niet altijd duidelijk welke ondersteuning er met een persoonsgebonden budget wordt ingekocht. Waaraan ontbreekt het in de uitvoering van het toezicht als het gaat om het verstrekte persoonsgebonden budget?   De hoofdregel is zorg in natura, tenzij…Waaruit bestaat dit tenzij precies?  Welke voorwaarden zijn er verbonden aan een persoonsgebonden budget? En welke voorwaarden mag een gemeente stellen bij de toekenning van een maatwerkvoorziening in de vorm van een persoonsgebonden bud…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Jeugdrecht, Jeugdwet, WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), Jeugdconsulent en Rechten (algemeen overzicht).

Het persoonsgebonden budget in de Jeugdwet: volgens de één een instrument om zelf de zorg te kunnen organiseren en volgens de ander een instrument waarbij het toezicht vaak te wensen overlaat. Het is in de praktijk niet altijd duidelijk welke ondersteuning er met een persoonsgebonden budget wordt ingekocht. Waaraan ontbreekt het in de uitvoering van het toezicht als het gaat om het verstrekte persoonsgebonden budget?   De hoofdregel is zorg in natura, tenzij…Waaruit bestaat dit tenzij precies?  Welke voorwaarden zijn er verbonden aan een persoonsgebonden budget? En welke voorwaarden mag een gemeente stellen bij de toekenning van een maatwerkvoorziening in de vorm van een persoonsgebonden budget?  Wat regelt de Jeugdwet hieromtrent? Welke jurisprudentie is in dit kader relevant en wat is de betekenis hiervan in de uitvoeringspraktijk? Op welke wijze dienen gemeenten een pgb beleid te voeren? Welke beleidsvrijheid heeft de gemeente hierbij? Het sociaal domein  is in ontwikkeling. Het voorkomen van juridisering is tot op heden niet gelukt. Er wordt in het sociaal domein volop geprocedeerd. Hoe kunnen deze procedures worden voorkomen? Hoe kunnen de besluiten, als het gaat om het persoonsgebonden budget, kwalitatief worden verbeterd?

Wil je verder groeien binnen de zorg of het publiek domein? Bender leidt al ruim 15 jaar professionals zoals jij op. Dit doen we met opleidingen, workshops en trainingen rond Wmo, jeugdzorg, participatie, werk & inkomen, schuldhulpverlening, zorg en ruimtelijk domein.

Onze opleidingen sluiten natuurlijk aan bij de meest actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied en bij jouw behoefte aan kennis en ontwikkeling. Omdat we ze ontwikkelen in de praktijk zijn ze altijd up-to-date. We werken samen aan kennis en vaardigheden op verschillende opleidingsniveaus. In groepsverband en via e-learning.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.