COBIT 5 Foundation (Framework, IT Governance)

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van D-ICT Solutions
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 D-ICT Solutions heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 254 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Amsterdam
29 jul. 2019 tot 31 jul. 2019
Utrecht
29 jul. 2019 tot 31 jul. 2019
Amsterdam
11 sep. 2019 tot 13 sep. 2019
Eindhoven
11 nov. 2019 tot 13 nov. 2019
Amsterdam
18 nov. 2019 tot 20 nov. 2019
Utrecht
18 nov. 2019 tot 20 nov. 2019

Beschrijving

Wij zijn pas tevreden als u het bent !

Inhoud van de training

In deze COBIT (Control Objectives for Information and related Technology)  Foundation training leert u waarom een IT Governance en Control framework nodig is en ziet u de voordelen van een effectief en efficiënt lopend IT Governance en Control framework. Tijdens de training wordt u uitgelegd hoe dit het beste gerealiseerd kan worden door middel van het COBIT best practice framework. In deze training komen alle elementen van het COBIT framework aan de orde aan de hand van praktische voorbeelden en cases; deze elementen zijn verdeeld over  ICT-processen die voor elke ICT organisatie herkenbaar zijn. Centraal binnen deze processen zijn de beheer doelstellingen en bijbeho…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: IT Auditing & Governance, CobiT, ICT Algemeen, Programmeren (algemeen) en Business intelligence.

Wij zijn pas tevreden als u het bent !

Inhoud van de training

In deze COBIT (Control Objectives for Information and related Technology)  Foundation training leert u waarom een IT Governance en Control framework nodig is en ziet u de voordelen van een effectief en efficiënt lopend IT Governance en Control framework. Tijdens de training wordt u uitgelegd hoe dit het beste gerealiseerd kan worden door middel van het COBIT best practice framework. In deze training komen alle elementen van het COBIT framework aan de orde aan de hand van praktische voorbeelden en cases; deze elementen zijn verdeeld over  ICT-processen die voor elke ICT organisatie herkenbaar zijn. Centraal binnen deze processen zijn de beheer doelstellingen en bijbehorende maatregelen, prestatie indicatoren en volwassenheidsniveaus/maturity levels. Auditors kunnen op basis van het framework hun controleprogramma (beter) beschrijven en uitvoeren.
De cursus helpt professionals te begrijpen hoe COBIT te gebruiken in een logische en pragmatische manier. In de training is een examenvoorbereidingssessie opgenomen.

Programma
U leert de 5 principes en 7 enablers van COBIT 5 kennen, het COBIT 5 raamwerk, het Process Reference Model, het belang en de voordelen van COBIT, hoe COBIT in te voeren in uw organisatie, enzovoort.

  • Introductie tot IT Governance en COBIT
  • Het COBIT5 raamwerk.
  • Het Process Reference Model in detail
  • Overview
  • Resources en voordelen

Doelgroep
De COBIT foundation training is bedoeld om meer inzicht te geven in de elementaire processen van Security & Cloud en met name geschikt voor: Process Owners & Consultants, IT Service Managers, IT Auditors, Business managers en uiteraard iedereen die meer wil weten van COBIT.

Voorkennis en niveau
Enig begrip van IT governance is een voordeel.

Duur
3 dagen

Examen
50 multiple-choice vragen-50%
Duur 40 minuten
Gesloten boek

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.