Stress Coaching (9 uur)

Niveau
Tijdsduur
Logo van GORTcoaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 GORTcoaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

GORTcoaching biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Stress Coaching

GORTcoaching is gespecialiseerd in coaching bij Stress en Overspannenheid. Stress coaching is voor iedereen die wil leren omgaan met stressklachten. Deze klachten kunnen werk-gerelateerd zijn, maar ook (deels) door een lastige privé-situatie ontstaan. Als u klachten ondervindt door stress, dan kunnen wij u daarbij helpen!

Wat is stress?

Stress is de negatieve reactie die optreedt als er een grote hoeveelheid druk op mensen gelegd wordt. Stress kan ontstaan in verscheidene situaties. Het meest opvallend is de acute stress die optreedt tijdens ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven, zoals een sterfgeval of het verlies van een baan. Ook positieve gebeurtenissen kunnen ec…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Stress, Time management, Feedback geven, Werkdruk en Werk / Privé Balans.

Stress Coaching

GORTcoaching is gespecialiseerd in coaching bij Stress en Overspannenheid. Stress coaching is voor iedereen die wil leren omgaan met stressklachten. Deze klachten kunnen werk-gerelateerd zijn, maar ook (deels) door een lastige privé-situatie ontstaan. Als u klachten ondervindt door stress, dan kunnen wij u daarbij helpen!

Wat is stress?

Stress is de negatieve reactie die optreedt als er een grote hoeveelheid druk op mensen gelegd wordt. Stress kan ontstaan in verscheidene situaties. Het meest opvallend is de acute stress die optreedt tijdens ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven, zoals een sterfgeval of het verlies van een baan. Ook positieve gebeurtenissen kunnen echter stress oproepen, zoals trouwen of het krijgen van een nieuwe baan.

Niet zozeer stress zelf, maar vooral het op een verkeerde manier omgaan met stress kan schadelijk zijn. In beginsel is stress immers niet slecht, en kan het zelfs helpen bij presteren onder druk. Het aanleren van de juiste omgangstechnieken kan ervoor zorgen dat een burn-out wordt voorkomen.

Coaching bij stressklachten

Een coach kan u helpen bij het nemen van maatregelen om stress, gezondheidsschade en (de kans op) een burn-out te verminderen. Hierin kan onderscheid gemaakt worden tussen twee soorten maatregelen: preventie en interventie.

Preventie is het voorkomen van gezondheidsschade door ervoor te zorgen dat de blootstelling aan stress verwekkende factoren binnen bepaalde grenzen blijft. Maatregelen betreffen het optimaliseren van de werkplek en het verhogen van de stresstolerantie.

Interventie is het in een zo vroeg mogelijk stadium signaleren van beginnende problemen, stressreacties of gezondheidsschade. Hier kunnen adequate maatregelen voor worden genomen om verdere schade te voorkomen en de al bestaande schade zoveel mogelijk te herstellen. Maatregelen betreffen het reduceren van de werklast of mindfulness technieken.

Met welke vragen kan ik onder andere terecht bij een stress coach?

  • Welke handvatten kan ik gebruiken om stress te verminderen?
  • Wat helpt tegen stress?
  • Wat moet ik doen als ik ziek ben door stress?
  • Hoe kan ik stress eerder herkennen en hier actief iets mee doen?
  • Hoe kan ik herstellen van mijn burn-out?
  • Op welke manier kan ik leren met stress om te gaan?
  • Hoe kan ik mijn overspannen werknemer, over-streste collega of overspannen team helpen?
  • Met welke aanpak kan ik een te hoog verzuim op de werkvloer voorkomen?

Welke coach past bij mij?

Na aanmelding zal één van de collega's van GORTcoaching contact met u opnemen om samen met u en een coach binnen uw regio te kiezen, die aansluit op uw vraagstuk. Kies altijd een coach waarvan u het idee hebt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u past. Per regio hebben wij meerdere coaches. Onze collega helpt u graag bij deze keuze!

GORTcoaching
Hart voor de mens, liefde voor het vak.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze Coaching. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Stress.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.