Koninklijke NBA - PE punten

Als accountant moet je voldoen aan vakbekwaamheidseisen. Het verrichten van permanente educatie (PE)-activiteiten is verplicht. Permanente educatie is erop gericht de basiskennis van de RA en de AA binnen het vakgebied waarop hij werkzaam is te onderhouden en de ontwikkelingen binnen dit vakgebied bij te houden.

Wat zijn de wettelijke eisen?

De accountants die PE-plichtig zijn, dienen per driejaarscyclus minimaal 120 PE-uren met een minimum van 20 PE-uren per jaar aan PE-activiteiten te verrichten en te verantwoorden in het online PE-registratiesysteem.

Hoe vind en herken ik NBA - PE erkende opleiders op Springest?

Klik op een logo op deze pagina om de trainingen, opleidingen en cursussen van die aanbieder te bekijken. Je kunt ook de zoekbalk, en de categorieën hiernaast gebruiken, die worden automatisch gefilterd op NBA - PE erkende opleiders.

In alle zoekresultaten en op elke onderwerpspagina staan filters voor bijvoorbeeld regio, lesduur en prijs. Onder de optie "meer filters" staan vervolgens ook diverse keurmerken, waaronder NBA - PE.

Bij elke opleider en bij elke training waarbij je PE-punten kunt behalen, staat een NBA - PE logo vernoemd aan de rechterkant. Opleiders kunnen zelf bij Springest aangeven dat ze NBA - PE geaccrediteerd zijn, daarbij moeten zij bewijs overleggen (het certificaat, dat elke 2 jaar verlengd moet worden).