HACCP Theorie en praktijk
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Inleiding
Als lid van een HACCP-team wil je graag actief meedoen aan de discussies over gevaren, risico’s en beheersmaatregelen. Daarbij is het prettig om een goed overzicht te hebben van de verschillende stappen van HACCP. Om grip te krijgen op de praktijk is het heel goed om oefeningen te doen die laten zien welke kanten je op kunt met een gevarenanalyse. Natuurlijk is de praktische uitvoering daarbij van groot belang. Het blended trainingstraject ‘Theorie en Praktijk van HACCP’ geeft je de meest up-to-date kennis over gevaren- en risicoanalyses. De praktische oefeningen geven je genoeg bagage om met de juiste kennis en vaardigheden aan te schuiven bij het HACCP-team.
De training bestaat…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Inleiding
Als lid van een HACCP-team wil je graag actief meedoen aan de discussies over gevaren, risico’s en beheersmaatregelen. Daarbij is het prettig om een goed overzicht te hebben van de verschillende stappen van HACCP. Om grip te krijgen op de praktijk is het heel goed om oefeningen te doen die laten zien welke kanten je op kunt met een gevarenanalyse. Natuurlijk is de praktische uitvoering daarbij van groot belang. Het blended trainingstraject ‘Theorie en Praktijk van HACCP’ geeft je de meest up-to-date kennis over gevaren- en risicoanalyses. De praktische oefeningen geven je genoeg bagage om met de juiste kennis en vaardigheden aan te schuiven bij het HACCP-team.
De training bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een e-learning training waarin de HACCP-stappen en bijbehorende theorie worden behandeld. Het tweede deel is een driedaagse klassikale training waarin wordt geoefend met behulp van cases en opdrachten met de verschillende onderdelen van de gevarenanalyse. Door deze oefeningen zorgen we ervoor dat kennis en vaardigheid gelijktijdig en evenwichtig worden ontwikkeld.
In de training maak je kennis met de Food-Safety-Bow-Tie, een overzichtelijk schema dat een uniek en verhelderend beeld geeft van de mogelijke oorzaken en gevolgen van onveilige voeding. De training is daardoor niet alleen interessant als opstapcursus; ook de doorgewinterde kwaliteitsmanager krijgt weer eens een frisse blik op HACCP. En natuurlijk heb je met deze training aantoonbaar voldaan aan de opleidingseisen in de Europese Verordening 852/2004, de FSSC 22000 en de IFS- en de BRC-standaard.
De training ‘Theorie en Praktijk van HACCP’ is voor een belangrijk deel gebaseerd op de eendaagse training ‘Principes en Achtergronden van HACCP’. In de training ‘Theorie en Praktijk van HACCP’ worden meer praktijkoefeningen gedaan en er is meer ruimte om in te gaan op uw bedrijfsspecifieke situatie.
Leerdoel
Na deze training bent u in staat (geheel zelfstandig of met hulp van een adviesbureau) het HACCP-systeem op te zetten, te implementeren en te optimaliseren. Daarnaast kunt u de boodschap van HACCP op een heldere manier uitdragen naar de organisatie. Ook bent u in staat het HACCP-systeem uit te leggen en om met goede antwoorden te komen op vragen van inspecteurs en auditoren.
Doelgroep
De training is bedoeld voor leden van HACCP-teams. De training is ook ideaal voor QA-managers die geen achtergrond hebben in de levensmiddelensector. De training is afgestemd op mbo+/hbo-niveau.
De training
Het blended trainingstraject begint met een e-learning training, gevolgd door een klassikale driedaagse training. Je kunt de e-learning training doen in je eigen tempo en op ieder gewenst moment. Het enige wat je nodig hebt, is een computer met internet. Na de e-learning training volgen drie klassikale trainingsdagen. Voor dit klassikale deel verwelkomen we je graag op ons kantoor in Bunnik.
De volgende onderwerpen worden behandeld:
- HACCP in ‘The general principles of Food Hygiene’ van de Codex Alimentarius;
- HACCP in Europese wetgeving;
- beoordelingsstandaarden als BRC, IFS en ISO 22000;
- HACCP-principes (in 12 stappen volgens de Codex);
- chemische, microbiologische, fysische besmettingen en allergenen;
- verschillende benaderingen voor gevaren- en risicoanalyse;
- beheersen, verifiëren en valideren van de CCP’s en het HACCP-systeem;
- mogelijkheden om de principes van HACCP in praktijk te brengen;
- het ontwikkelen van een managementsysteem voor voedselveiligheid.
De SDU praktijkgids ‘HACCP: gevaren- en risico-analyse’ is een uitstekende aanvulling op het cursusmateriaal. Een exemplaar kost € 71,76 en kan besteld worden via het inschrijfformulier op onze website.
Prijs
Open inschrijving
Verschillende keren per jaar organiseren wij de training op basis van open inschrijving. Dit maakt het opleiden van individuele medewerkers financieel aantrekkelijk. Deelnemen kan voor € 1.050,00 exclusief btw. Het trainingsmateriaal en het deelnamecertificaat zijn bij deze kosten inbegrepen. Tijdens de klassikale training serveren wij tussen de middag een heerlijke lunch.
In-company
De training is ook zeer geschikt als in-company training. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Wij doen u graag een aantrekkelijk voorstel dat aansluit op uw praktijksituatie en de specifieke wensen van uw organisatie.
Précon Food Management B.V. is een toonaangevend consultancy- en trainingsbureau met ruim 20 jaar ervaring in de internationale voedingsmiddelenketen, toeleverende industrieën en logistiek. De dienstverlening van Précon richt zich op de kennisgebieden Voedselveiligheid & Kwaliteit, Procesverbetering, Organisatie en Wet- & Regelgeving. Précon is ISO 9001:2008 gecertificeerd voor al haar activiteiten en heeft een CEDEO-erkenning voor maatwerk bedrijfsopleidingen en een CEDEO-erkenning voor organisatie advies.
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.